Türkiye’yi onlarca yıl karanlığa mahkûm eden köhne CHP zihniyetinin temsilcilerinden biri olan eski Türkiye artığı Emin Çölaşan, 15 Eylül’de görülecek CHP’nin şaibeli kurultayına ilişkin davanın, tıpkı 1960 darbesi sonrasında asılan eski Başbakan Adnan Menderes döneminde kurulan, “Tahkikat Komisyonu”na benzediğini belirtip, AK Parti hükümetini bir darbenin beklediğini ima etti.
ÇINAR DEMİR ANKARA
Türkiye’yi onlarca yıl karanlığa ve yoksulluğa mahkûm eden köhne CHP zihniyetinin temsilcilerinden biri olarak bilinen Sözcü Gazetesi Yazarı Emin Çölaşan, 4 Eylül 2025 günkü köşesinde, CHP İstanbul İl kurultayının mahkemece iptal edilmesine ilişkin, “Benzer kargaşa ortamına, hukuksuzluğa Türkiye, Demokrat Parti döneminde tanık olmuştu... Ve öylesine karmaşık bir dönemin sonu 27 Mayıs 1960 ihtilali ile sonuçlanmıştı” ifadeleriyle bazı çevreleri darbe için harekete geçmeye çağırdı.
MİLLET AFFETMEYECEK
Akit aracılığıyla tepkisini dile getiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, şunları söyledi: “Çölaşan, vesayet özlemiyle kalem sallıyor. 1960 darbesine selam çakan bu köhne zihniyet, hâlâ milli iradeye düşman. Siz ve sizin gibilerin ‘darbe çağrısı’ kılıfı altında yaptığı bu ucuz kışkırtmalar, sadece karanlık bir geçmişin çaresiz çırpınışlarıdır. Demokrasiye balans ayarı vermeye çalışanların ne hale düştüğünü bu millet defalarca gördü. Bu millet ne Tahkikat Komisyonu özlemi çekenleri ne de tank sesine sevinç çığlıkları atanları affeder. Haddini bil Çölaşan, bu ülke sizin karanlık hayallerinize boyun eğmeyecek!”
Türkiye Yüzyılı Partisi Genel Başkanı Murat Şahin de, şöyle konuştu: “Türkiye artık darbelerle, vesayetlerle, tankların gölgesinde siyaset yapılan günlerle anılmak istemiyor. Bu ülkenin insanı çok bedel ödedi. Bugün hâlâ darbe özlemiyle yazı yazanlar, bilsinler ki 2025’in Türkiye’sinde böyle bir hevesin zemini yoktur, olmayacaktır. Sandığı unutup darbeye methiye düzenlerin yeri tarih çöplüğüdür. Milletten başka güç tanımayan Türkiye, bu çağrıları not ediyor ve gereken cevabı yine sandıkta verecektir.”
İNLERİNDEN ÇIKTILAR
Araştırmacı Yazar İsmail Nacar ise şöyle konuştu: “Dönüp tarihe bakarsak, 1960 darbesinin CHP yandaşı darbe kışkırtıcılarının açık bir ürünü olduğunu görürüz. Anlaşılıyor ki hak, hukuk, adalet ve yargı tanımayan bu darbe çığırtkanları, başlarını yeniden inlerinden çıkararak devreye giriyorlar. Umarım mazlum halk ve devletin savcıları bu vahim gidişatın farkında olur. Çünkü bu gidiş, aynı zamanda Gladyo’nun da yeni bir ayak sesidir.”