Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Yağışlarda bir eksiklik var, bir kuraklık var ama Allah lütfederse biz de tecrübemizle hiçbir şehre su sıkıntısı yaşatmayacağız. O konuda kararlıyız” dedi.
AFYONKARAHİSAR - Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinde partisinin belediye başkan adayı tanıtım töreni sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı bürokratlarla önceki gün bir toplantı yaptığını hatırlatan Eroğlu, muhtemel bir su sorununda alternatiflerinin bulunduğunu, henüz A alternatifinde olduklarını bildirdi. B ve C alternatiflerinin bulunduğunu aktaran Eroğlu, toplantıda, bütün illerin su meselesini baştan sona masaya yatırdıklarını, sıkıntı olması muhtemel olan birkaç kentle ilgili de bir çalışma yaptıklarını ancak herhangi bir tehlike olmadığını belirtti.
“Sapanca Gölü’ndeki azalmadan dolayı Kocaeli ve Sakarya’nın su sorunu çıkacağı” şeklinde iddialar olduğunu dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:
“Sapanca Gölü’müzün durumuna baktım. Hiçbir sorun yok. Sapanca’mızda yeteri kadar su var. Her iki şehre de yetecek su var. Vatandaş endişe etmesin. Su, her daim akacaktır. Biz, gerektiği zaman B planlarını devreye sokuyoruz.”
B planının herkes tarafından merak edildiğini anlatan Eroğlu, “Bu teknik bir konu, meslek sırrı. Biz mesela dün (önceki gün) bütün uzmanlarla B planını, gerektiğinde hazır edecek şekilde çalışma yaptık” diye konuştu.
Dünyada su sıkıntısı yaşandığına dikkati çeken Eroğlu, şöyle devam etti: “Küresel bir sıkıntı bu. Türkiye’de de zaten zaman zaman bir kuraklık oluyor. 7 yılda bir kuraklık oluyor. Bazen 20-30 yılda bir daha şiddetli kuraklık oluyor. Bu kuraklığı mesela 1972, 1989, 1994, 2000 ve 2007 yılında yaşadık. Ama onları da vatandaşlara hiç hissettirmeden atlattık. Tabii yağışlarda bir eksiklik var, bir kuraklık var ama Allah lütfederse biz de tecrübemizle hiçbir şehre su sıkıntısı yaşatmayacağız. O konuda kararlıyız.”