• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Enerjide acele kamulaştırma kararları

Yeniakit Publisher
2020-02-25 09:37:25 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Enerjide acele kamulaştırma kararları

ANKARA (AA) - Türkiye'nin çeşitli illerinde devam eden enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Pamukova Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı amacıyla Sakarya'nın Geyve ilçesindeki bazı taşınmazlar, Kocatepe Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı amacıyla Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki bazı taşınmazlar ve Düzce Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı amacıyla Manisa'nın Akhisar ilçesindeki bazı taşınmazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Şirvan Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı için de Siirt'in Şirvan ilçesindeki bazı taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Öte yandan, "154 kV Kurşunlu-Şabanözü OSB Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamındaki güzergahlara isabet eden taşınmazların direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim AŞ tarafından kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23