Peygamber Efendimize ve Müslümanlara yönelik hakaretleri ile gündeme gelen Ekşi Sözlük adlı siteye suç duyurusu yağıyor.
Her Yerde Adalet Platformu, Hz. Muhammed ve Müslümanlarla ilgili “hakaret içeren ifadelere” yer verdiği gerekçesiyle, internet sitesi Ekşi Sözlük hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusu dilekçesinde; ‘’www.eksisozluk.com’’ adresinde yayımlanan yazıda, bir dinin kutsal değeri olan Hz. Muhammed’e hakaret edildiği, tahkir edici ifadeler kullanıldığı kaydedilerek, şüpheliler hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “aşağılama” suçlarından dava açılması talep edildi.
Platformun Genel Başkanı Özkan Öztürk, Konya Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, sosyal medya ve ulusal medyada bazı yazarların İslam dinine ve Hazreti Muhammed’e yönelik hakaretlerde bulunduklarını söyledi.
Hukuk sistemlerinin, milletin inanç ve değerlerini korumak zorunda olduğunu belirten Öztürk, “İslam dininin kutsallarını ve Peygamber Efendimizi aşağılayan ve tahkir eden Ekşi Sözlük yazarları ve bu yazarların yorumlarını internet sayfasında yayımlayan Ekşi Sözlük yöneticileri hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” dedi.
“ŞİDDETLE KINIYORUZ”
Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi ise Ekşi Sözlük yetkililerini kınadıklarını ifade ederek, “Yüzde 99’u Müslüman olan ülkede hiçbir inanç değerinin hiç kimsenin fütursuzca hakaretle veya tahkir edici yaklaşımlarla değerlendirmesi söz konusu olamaz. Bunları şiddetle kınıyoruz. Bu tür çirkinliği yapanlar hak ettiği cezayı bulacak” dedi.
Ekşi Sözlük’e yönelik tepkilerin arttığı ve onlarca STK’nın, site hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığı öğrenildi.