Ehli Sünnet Alimler Birliği’nin (ESAB) istişare ve koordinasyon toplantısı İstanbul’da yapıldı.
Osmanlı’yı ayakta tutan değerlerin başında, “İslami değerler ve sahabe sevgisi” olduğu belirtilen toplantıda, bu topraklarda geliştirilmeye çalışılan bunun dışındaki değerlerin ülke bütünlüğüne ve sosyal barışa zarar vereceği ifade edildi.
Toplantıya katılan tanınmış alimlerden Emin Saraç, Birliği çok önemsediğini, bu çalışmaların semeresini bütün Türkiye’de görmek istediğini söyledi. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Halil İbrahim Kutlay da konuşmasında, İslam ülkeleri ve halkları arasında “sünneti yeniden ihyanın” önemine değindi.
Toplantıya Diyarbakır’dan katılan ESAB Medreseler Komisyonu Başkanı Tayyip Elçi ise, toplumsal barış konusunda medreselerin Güneydoğu’da çok önemli hizmetleri olduğuna dikkati çekti.
Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise ESAB’ın Türkiye Teşkilatlanması, Türkiye de Din Eğitiminin Sorunları, medrese çalışmaları konuları ele alındı.
Toplantı katılımcıların dilek ve temennileri ile sona erdi.