• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbe mağduru başörtülü ressam dünyada takdir topladı

Yeniakit Publisher
2013-10-28 22:22:22 - 2013-10-29 07:36:07
Darbe mağduru başörtülü ressam dünyada takdir topladı

28 Şubat’ta başörtüsü mağduru Ressam Betül Burnaz, Türkiye’deki soyut resim alanında ilk sergisini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yla birlikte açtı.

RAMAZAN ALKAN / ANKARA - Darbe mağduru bir başörtülü daha uluslararası arenada büyük bir başarıya imza attı. 28 Şubat Postmodern Darbesi’nde, ‘başörtülü’ olduğu gerekçesi ile üniversite eğitimi almasına engel olunan Betül Burnaz, Avusturya’da eğitimini tamamlayarak ressam oldu. Soyut resim alanında çalışan ilk başörtülü sanatçılardan biri olan Burnaz, Türkiye’deki ilk resim sergisini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımı ile açtı.
Türkiye’de 28 Şubat Postmodern Darbesi sürecinde, birçok başörtülü öğrenci eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Eğitimine ara vermek istemeyen öğrencilerin önemli bir bölümü de başka ülkelerde üniversite okumaya gitti. Farklı ülkelerde eğitimlerini tamamlayan dönemin mağduru öğrenciler, büyük başarılara imza atarak gittikleri ülkelerde önemli mevkilere geldi. Ressam Betül Burnaz da bunlardan biri. Burnaz, eğitim aldığı Avusturya Viyana’da, soyut resim çalışmaları ile dikkatleri üzerine topladı. Tanınan ve takdir toplayan bir sanatçı olan Burnaz, geçmişte eğitim fırsatının verilmediği ülkesinde sergi açmaya karar verdi. Burnaz, sergisini hafta içinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımı ile gerçekleştirdi.

Burnaz, Türkiye’de, yaşanan gelişmelere olumlu bakıyor. “Özgürlüklerin bu konuma geleceğini hiç tahmin etmezdim” diyen Burnaz, “Şerden hayır doğuran Allah, Fettah isminin tecellisi üzerine kapıları açtı. Ben, başörtüsünü açmadım. Bana bu şekilde kapı açtı. Başlarını açanlara da, kapılar açıldı; ama bu süreç içinde farklı sıkıntılarımız oldu, farklı zorluk çektiğimiz konular oldu. Dünyanın imtihan dünyası olduğuna inanıyoruz. Hayatta son değil, ahirete de inanıyoruz. Muvaffak olmak çok güzel bir şey, ama ahiret de güzel sonuçlarını alırız, diye düşünüyorum” diye düşüncelerini ifade etti.

Baba Mustafa Burnaz ise yaptığı açıklamada, 28 Şubat siyasetinin yansımaları olan uygulamalardan dolayı bayağı bir sıkıntı yaşadıklarını söyledi.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23