Başkan Erdoğan Siyonist soykırımını dünyanın gündemine taşıdı! Gazze'nin hamisi
New York’ta yine Türkiye rüzgârı esti. Erdoğan, Birleşmiş Milletler’de katil İsrail’in harabeye döndürdüğü Gazze’de uygulanan vahşeti yeniden dünyaya duyurdu. Erdoğan, Filistinlilere yönelik soykırıma diğer liderlerden daha duyarlı olduğunu ortaya koydu. Birleşmiş Milletler kürsüsünden haydut İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırımı dünyaya haykıran tek lider Erdoğan oldu. Başkan Erdoğan aynı zamanda ABD Başkanı Trump ile Gazze Konulu Bölgesel Toplantı’da baş köşede oturması büyük yankı uyandırdı.
BUĞRA KARDAN İSTANBUL
New York’ta yine Türkiye rüzgârı esti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’de katil İsrail’in harabeye döndürdüğü Gazze’de uygulanan vahşeti yeniden dünyaya duyurdu. Erdoğan, Filistinlilere yönelik soykırıma diğer liderlerden daha duyarlı olduğunu ortaya koydu. Birleşmiş Milletler kürsüsünde kadınlara ve çocuklara yönelik katliamlara dikkat çeken, haydutlara ve pohpohçularına sert çıkan Erdoğan, muhalefete de cesaret dersi verdi. İkide bir Erdoğan’a “Trump’a ayar verirsen ve Netanyahu’ya ‘Soykırımcı’ dersen seni havaalanında karşılayacağım” şeklinde seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel donakaldı.
Erdoğan’ın Gazze’de mazlumlara bomba yağdıran, masumları göçe zorlayan haydut İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu için “Soykırımın faili” nitelemesi yapması ve bölgenin yakılıp yıkılmasına göz yuman ABD’nin Başkanı Donald Trump için “Savaşı bitireceğim’ dedi ama bitirmedi” ifadesini kullanması Özel’i suskunluğa sevk etti. Özel’in tükürdüğünü yalayıp yalamayacağı kafa kurcalamaya başladı. Toplumun kahir ekseriyeti ise Özel’in mahcup olmayacağı, Erdoğan’ın Trump’a ayar vermesini ve Netanyahu’ya “Katil” yaftası vurmasını takdir etmeyeceği yorumunda buluştu. 81 ilden de Özel’e “Havaalanına gitmez, Erdoğan’ı karşılamazsan namertsin” tepkisi geldi. Siyasiler, Özel’in masumların ve mazlumların hamisi Erdoğan’ın Trump’a çatmaktan, Netanyahu’nun katil olduğunu vurgulamaktan çekinmeyeceğini anlayamamasının büyük talihsizlik olduğunu belirttiler. Özel’e “Büyük lokma ye ama büyük söz söyleme” tavsiyesinde bulundular. Özel’in sözünü tutması ve havaalanına Erdoğan’ı karşılamaya gitmesinin ahlâki bir tavır olacağını aktardılar.
MAKUL LAFLAR EDİLMELİ, İDDİALARDA BULUNULMAMALI
Akit’e konuşan AK Parti 25. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı, şunları söyledi: “Umarım, Erdoğan’ın Trump ve Netanyahu’yla ilgili cümlelerini Özel de duymuştur. Özel, havaalanında karşılama taahhüdünü yerine getirmeyecektir. Geri adım da atmayacaktır. Bu adımı ahlâki olmayacaktır. Belli ki Özel, boş taahhüdünü unutturmaya yönelecektir lâkin başarılı olamayacaktır. Özel’in hâlen Erdoğan’ı, yeni Türkiye’yi anlamaması üzücüdür. Umut ederiz, Özel’in şuuru yerine gelir. Esasen diplomasinin bir dili vardır. Dünyanın her yerinde bu dile bağlı kalınır, New York’ta da. Ve usulünce Trump’a ayar verilir, Netanyahu telin edilir. Cumhurbaşkanı’mızın New York’ta yaptığı budur. Türkiye’nin dış siyasette dik duruşu vardır. Bu duruş iyi şekilde ifade edilmektedir. CHP ise dış siyasette başkalarından talimat ve onay almaya, en yabancılarca takdir edilmeye alışmıştır. Böyle bir mantalite olmaz, olamaz. Özel’in, CHP’nin Erdoğan’ı tanımasının vakti gelmemiş midir? Şu kati ki Erdoğan’a muhalefet edilecek en akıl dışı alan Filistin’dir. Çünkü Erdoğan’ın Gazze konusunda ne denli duyarlı olduğu bilinmektedir. CHP gibi ‘muhafazakâr’ başka yapılanmalar da Gazze konusunda iktidara yüklenmektedirler. Bu yapılanmalar hakkaniyetli olmalıdırlar. Çünkü Türkiye, mazlumlara yardım etmek için elinden geleni yapmaktadır. Türkiye’nin yürüttüğü faaliyetler, onlarca ülkeyi Filistin devletini tanımaya itmiştir. O nedenle Türkiye’nin itinalı temaslarını ve açıklamalarını CHP, örnek almalıdır. Cumhurbaşkanı’mızın yürekli ve kararlı yürüyüşünü Özel, takdir etmelidir. “
“ÖZEL’İN DÜNYADAN HABERİ YOK”
AK Parti 27. Dönem Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de şunları dile getirdi: “Cumhurbaşkanı’mız, Birleşmiş Milletler kürsüsünden Filistinlilere uygulanan vahşeti daha da görünür kılmıştır. En ilkeli ve yürekli duruşu sergilemiştir. Trump, bunu idrak etti. Dünya da. Belli ki Özel’in dünyadan haberi yok. Özür gelir mi? Özel, havaalanına gidip Cumhurbaşkanı’mızı karşılar mı? Normal olan bu ama Özel, böyle ilerlemez. 157 ülke, Filistin’i devlet olarak tanımıştır. Bu ülkelere Macaristan’ın dahil olmayışı bizi tedirgin etmiştir. Macaristan’ın kültürel kodları mazlumları zalimlere karşı müdafaa etmeyi gerektirir. Endonezya Cumhurbaşkanı’nın ‘İsrail’e yönelen tehditler giderilmelidir’ beyanı da telin edilmelidir. Bu, İsrail’e cevaz veren bir beyandır. Bizim Cumhurbaşkanı’mızın önemi, kıymeti daha iyi anlaşılmaktadır. Bizim Cumhurbaşkanı’mızın mağdurların ve masumların hamisi olduğu, katliama da faile de gereken tepkiyi verdiği daha net müşahede edilmektedir.”