• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Araç sahiplerini sevindiren haber! İkinci büyük indirim geldi

Yeniakit Publisher
2020-03-13 16:31:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Araç sahiplerini sevindiren haber! İkinci büyük indirim geldi

EPGİS, benzinde 51 kuruş daha indirime gidildiğini duyurdu. İndirim bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzinde bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 51 kuruş daha indirime gidildiğini duyurdu.

Düşen petrol fiyatlarına paralel olarak akaryakıt fiyatlarında 10 Mart'ta indirim yapılmıştı. Pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde; benzinin litre fiyatı 60, motorinin ise 56 kuruş düşmüştü.

3 günde 1,11 lira indirim

Bu hafta içerisinde benzinin litre fiyatı 1,11 lira düşüş gerçekleşmiş oldu. Böylece Ankara'da ortalama 6,13 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,62 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,04'dan 5,53 liraya, İzmir'de ise 6,14 liradan 5,63 liraya inecek.

Benzin motorinden ucuz olacak

Motorinde ise herhangi bir indirim gerçekleşmedi. Son indirimle ortalama benzin fiyatı motorin fiyatlarının altına gelecek. Motorinin litresi Ankara'da 5,74; İstanbul'da 5,67; İzmir'de ise 5,75 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Firfir

Nedense iktofsr bu indirimi kendisinin bir lutfu imiş gibi pazarliyor.Esas olan dünyada petrol fiyatları 20 sene evelki fiyaylara düştü ve ondan dolayı benzin fiustları bütün fünusfa indi.şaşmayın.

Vahap Kalyoncu

Sanki dizel araç sahipleri cezalandırılıyor gibi oysa sanayi ve üretim hep dizelle oluyor .Ak partı ayağına sıkıyor sanki.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23