• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ankara’da Mursi’ye destek eylemi

Yeniakit Publisher
2013-08-08 21:17:17 - 2013-08-08 21:18:05
Ankara’da Mursi’ye destek eylemi

Ankara’da, aralarında Memur-Sen’in de bulunduğu bir grup, Mısır Büyükelçiliği önünde Sisi’nin başını çektiği cunta yönetimini protesto etti. Bayram namazının ardından Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan grup, okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen dualarla Mursi’ye destek verdi. Grup, protestoların ardından Mursi maskesi takan bir kişiyle bayramlaştı.

HASAN ÖNAL / ANKARA
Ankara’da, aralarında Memur-Sen’in de bulunduğu bir grup, Mısır Büyükelçiliği önünde Sisi’nin başını çektiği cunta yönetimini protesto etti. Bayram namazının ardından Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan grup, okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen dualarla Mursi’ye destek verdi. Grup, protestoların ardından Mursi maskesi takan bir kişiyle bayramlaştı.
EYLEME SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ DESTEK VERDİ
Aralarında Memur-Sen, Ankara İnanç Platformu ve İHH gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup, bayram namazının ardından Mısır Büyükelçiliği’nin önünde toplandı. Mısır halkına destek için Kur’an-ı Kerim okuyan ve dualar eden kalabalık, Mısır halkının acılarını paylaştı. Eylemde ‘Ankara’dan Mısır’a, direnişe bin selam’, ‘Diren Mısır ümmet seninle’, ‘İsrail Orta Doğu’dan defol’ gibi sloganlar atıldı.
GAZZE’DEKİ AMBARGOYU DELDİĞİ İÇİN DEVİRDİLER
Grup adına açıklama yapan Ömer Faruk Altıntaş, 2011 Şubat ayında Mısır halkının Hüsnü Mübarek’e karşı ayaklanarak bir devrim gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Devrik lider Hüsnü Mübarek’ten sonra Mısır’ın seçilen ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’nin yüzde 52 ile başa geldiğini vurgulayan Altıntaş, Mursi’nin ‘Anayasamız Kur’an-ı Kerim’dir’ dediği, siyonist İsrail karşıtı söylemleri ve Gazze’ye uygulanan ambargoyu kaldırmak için Rafah sınır kapısını açması nedenleriyle ABD ve İsrail’in desteği ile Sisi’nin darbe yaptığını belirtti. Mursi’nin, cuntanın yaptığı darbe ile devrilmesine rağmen Mısır halkının yarısının buna karşı çıktığına da işaret eden Altıntaş, Mısır halkına her zaman destek vereceklerini ifade etti. Altıntaş, ordunun halkın can güvenliğini tehdit eden en tehlikeli unsur haline geldiğini dile getirdi. Altıntaş, Mısır halkının direnişinin şiddet içermediğine dikkati çekerek, bunun da darbecileri köşeye sıkıştırdığını vurguladı. Altıntaş, Mısır’daki askeri darbeye son verilmesini istediklerini kaydetti.
GÜNDOĞDU: İSLAM ALEMİ BAYRAMI BURUK KUTLUYOR
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da tüm İslam aleminin bayramı buruk kutladığını belirterek, Mısır başta olmak üzere Burma, Doğu Türkistan, Gazze ve Filistin’de yüz binlerce insanın doğuştan gelen hakkını kullanamadığını ifade etti. Mal, can ve nesil emniyetinin tehlike altında olduğunu vurgulayan Gündoğdu, “Bugün İslam aleminde, Adeviye meydanına selam göndererek, buruk bir bayram kutlaması yapılıyor. Dünyanın her yerinde darbeciler lanetleniyor ve darbeye direnenler ayakta alkışlanıyor. Çünkü darbeye direnmek erdemli harekettir, onurlu direniştir. İnsanlığın ayaklar altına alındığı bugünlerde, insanlığın zirve yapması için dua eden, duruş sergileyen, itiraz eden, sivil itaatsizlik gösteren herkese selam olsun.” dedi. Açıklamaların ardından grup, Mursi maskesi takan bir kişi ile sırayla bayramlaştı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23