• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Afetlerde iletişim sorunu azalacak

Yeniakit Publisher
2020-02-18 12:21:00 -
Afetlerde iletişim sorunu azalacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, özellikle afetlerde iletişim sorununu azaltacak VoLTE teknolojisinin Türkiye’de de kullanılmaya başlandığını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, özellikle afet ve acil durumlarda şebekelerdeki trafik yükünün azaltılmasına katkı sağlayan ve internet üzerinden yüksek kalitede ses imkanı veren VoLTE teknolojisinin Türkiye’de de kullanılmaya başlandığını belirterek, telefonu buna uygun abonelerin imkandan yararlanabileceğini söyledi.

VoLTE teknolojisiyle klasik devre anahtarlamalı yani 2G ve 3G şebekelerinden bağımsız olarak 4,5G şebekesinden VoLTE özelliğini destekleyen ve bu özelliğin aktive edildiği mobil telefona sahip abonelere yüksek kalitede ses hizmeti verilebilmesinin mümkün olduğunu vurgulayan Turhan, bu kapsamda, söz konusu teknolojik gelişmeleri Türkiye’de de etkin kullanmak amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunca karar alındığını dile getirdi.

Turhan, kararın aboneler arasında teknolojik yeniliklerin kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla alındığını vurgulayarak, “Olağanüstü durumlarda mobil şebekelerde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmaya katkı sağlamanın da amaçlandığı kurul kararı gereğince abonelerin mevcut haklarında herhangi bir değişiklik yapılmadan, uygun cihaza sahip abonelere VoLTE hizmeti sunulacak. Bu teknoloji özellikle deprem, sel, yangın gibi doğal afet durumlarında şebekelerde yaşanan trafik sıkışıklığının azaltılmasına katkı sağlayacak. Böylece vatandaşların iletişiminde trafik sıkışıklığına bağlı sorunlar azalacak” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23