• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

A Milli Takım'da yabancı sevdasına son verildi! İtalyan Montella gitti, yerli ve milli hoca Sergen Yalçın göreve geldi!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
A Milli Takım'da yabancı sevdasına son verildi! İtalyan Montella gitti, yerli ve milli hoca Sergen Yalçın göreve geldi!

Uluslar Ligi'nde üst üste alınan 4 hezimetin ardından İtalyan teknik adam Vincenzo Montella ile yollarını ayıran Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), nihayet milletin sesine kulak vererek milli takımı öz evlatlarımıza emanet etti. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminin hamlesiyle Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden, yerli ve milli teknik adam Sergen Yalçın ile anlaşmaya varıldı. TFF Yönetim Kurulu’nun yarınki toplantının ardından bu kararı resmen ilan etmesi bekleniyor.

A Milli Futbol Takımı’nda Uluslar Ligi’nde üst üste alınan 4 mağlubiyetin ardından teknik direktör Vincenzo Montella ile yollar ayrılmıştı.

A MİLLİ TAKIM'DA SERGEN YALÇIN DÖNEMİ

Geçtiğimiz günlerde Riva’ya gelen İtalyan teknik adam, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle vedalaşmıştı. Montella’nın görevinden ayrılmasının ardından milli takım için teknik direktörlük için arayışlar sürerken, öne çıkan isim Sergen Yalçın oldu. TFF yetkililerinin Sergen Yalçın ile görüşme yaptığı ve deneyimli hocanın kendisine gelen teklifi kabul ederek anlaşmaya vardığı öğrenildi. TFF Yönetim Kurulu’nun yarın yapılacak toplantının ardından Sergen Yalçın ismini resmen açıklaması bekleniyor.


 

SERGEN YALÇIN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Eski milli futbolcu ve teknik direktör olan Sergen Yalçın, 5 Kasım 1972'de İstanbul'da doğdu. 53 yaşındaki başarılı teknik adam, futbola Beşiktaş'ın altyapısında başladı, 1991'de aynı kulüpte profesyonel oldu. Yalçın, oyunculuk yıllarında çok forma değiştirdi. 1997'de İstanbulspor'a geçti, ardından Siirtspor'la sözleşme imzaladı ve bu dönemde kiralık olarak Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'da oynadı. 2002'de ise Beşiktaş'a geri dönen Yalçın, kariyerini Etimesgut Şekerspor ve Eskişehirspor'da noktaladı. A Milli Takım formasını ilk kez 1993'te giyen başarılı isim, 2003 yılında A Milli Takım kariyerini noktaladı.

HANGİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI?

Antrenörlüğe Beşiktaş'ın U15 ve U21 takımlarında başlayan Sergen Yalçın, Süper Lig'de sırasıyla Gaziantepspor, Sivasspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Yeni Malatyaspor'un başına geçti.


 

BEŞİKTAŞ'TA İKİ AYRI DÖNEM

Sergen Yalçın, Beşiktaş'la ilk sözleşmesini 30 Ocak 2020'de Dolmabahçe'de, yaklaşık 20 bin taraftarın önünde imzaladı. Ertesi sezon takım Süper Lig'i Galatasaray'ın önünde averajla bitirerek şampiyon oldu. Türkiye Kupası finalinde de Antalyaspor 2-0 yenildi ve Beşiktaş 2020-21'i çifte kupayla kapattı. Yalçın, 2021-22 sezonunun ortasında kötü sonuçlar üzerine istifa etti. Bu dönemde 83 resmi maçta 47 galibiyet aldı.

Deneyimli isim, ikinci kez Ağustos 2025'in sonunda geldi. Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi play-off turunda Lausanne'a elenince Ole Gunnar Solskjaer'le yollarını ayırdı ve yerine Yalçın'ı getirdi. Takım 39 maçın 20'sini kazandı, 9'unu kaybetti, 10'unda berabere kaldı. Yalçın, sezonu 60 puanla dördüncü sırada bitirdi, Türkiye Kupası'nda ise yarı finalde Konyaspor'a elendi. Kulüp, sözleşmenin 18 Mayıs 2026'da karşılıklı anlaşmayla sona erdiğini KAP'a bildirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Recep Aydın / Sosyal Bilimci

Milli Takım’da Değişim Rüzgarları ve Çelişkiler Yumağı Türk futbolu, yapısal sorunlarını ve sabırsızlık döngüsünü bir kez daha en üst perdeden sergilemeye devam ediyor. UEFA Uluslar Ligi’nde üst üste alınan dört yenilginin ardından İtalyan teknik adam Vincenzo Montella ile yollarını ayıran Türkiye Futbol Federasyonu, rotayı hızlı bir şekilde yerli bir isme kırdı. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminin, kamuoyundaki "öz evlat" beklentisine kulak vererek Türk futbolunun en yetenekli ve karizmatik figürlerinden Sergen Yalçın ile prensipte el sıkışması, futbol camiasını ikiye bölmüş durumda. Federasyonun yarın yapacağı toplantının ardından bu hamleyi resmileştirmesi beklenirken, atılan bu adımın ne kadar rasyonel olduğu büyük bir soru işareti barındırıyor. Futbolumuzun en büyük kronik rahatsızlığı, her başarısızlıkta aynı refleksleri gösterip her seferinde mucizevi bir şekilde farklı sonuçlar beklemektir. Yabancı teknik adamların sistem ve disiplin arayışına tahammül edemeyen hafızamız, çareyi her sıkıştığında duygusal bir "yerli hoca" hamlesinde arıyor. Sergen Yalçın, taktik dehası, şampiyonluk apoleti ve futbol zekasıyla tartışmasız çok büyük bir figür. Ancak saha içi başarısının ötesinde, bir teknik adamın sürdürülebilir bir düzen kurabilmesi için saha dışındaki hayatında da istikrarı yakalamış olması gerekir. Yalçın’ın geçmiş dönemlerde Beşiktaş’taki teknik direktörlük kariyerinin son döneminde yaşadığı çöküş, sadece sportif başarısızlıkla değil, özel hayatındaki karmaşa ve odaklanma problemleriyle de doğrudan bağlantılıydı. Kumar ve benzeri özel yaşam alışkanlıklarının yarattığı psikolojik yük, bir kulüp takımını yönetirken bile ciddi krizlere yol açmışken, tüm bir ülkenin futbol yükünü sırtlayacak A Milli Takım düzeyinde nasıl bir tahribat yaratacağı düşünülmelidir. Milli takım, sadece taktik tahtasında maç kazanılan bir yer değildir; ülkenin futbol vitrinidir ve bu vitrinin başındaki ismin her anlamda güçlü, sarsılmaz bir psikolojiye sahip olması şarttır. Sergen Yalçın’ın mevcut zihinsel ve dönemsel durumu, bu kadar devasa bir baskı ortamını omuzlamaya ne kadar elverişli, orası şüpheli. Ne yazık ki günü kurtarma hamleleriyle savrulan Türk futbol yönetimi, bu gerçekleri görmezden gelerek günü kurtaracak popülist kararlara imza atıyor. Muhtemelen bu senaryonun sonu da öncekilerden farklı olmayacak; birkaç ay sonra yaşanacak olası bir krizin ardından, yine yüklü tazminatlar ödenerek bir ayrılık hikayesi daha yazılacak ve biz yine en başa döneceğiz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23