Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nce merkez 4 ilçede, İl Emniyet Müdürü Recep Güven’in yönettiği ve 800 polisin katılımıyla uyuşturucu operasyonu düzenlendi. 101 ayrı ev ve işyeri didik didik arandı. Operasyonda 51 kişi gözaltına alındı.
Operasyonla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, “Yürütülen operasyon ile 26 bin 54 gram kubar esrar, 87 bin 223 gram toz esrar, 22 bin 185 adet extacy hap, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve değişik çaplarda 190 mermi ele geçirildi” dedi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İl Emniyet Müdürü Recep Güven’in yönettiği, aralarında özel harekat timlerinin de yer aldığı 800 polisin katılımıyla dün sabah 6.00’da merkez Sur, Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde 101 ayrı ev ve iş yerine eş zamanlı düzenlenen operasyon sona erdi.
Geçen yılın ekim ayından itibaren torbacı tabir edilen sokak satıcılarına yönelik yaklaşık 1 yıldır sürdürülen planlı ve projeli çalışma kapsamında yürütülen hava destekli ve narkotik köpeklerinin de kullanıldığı operasyonda, bazı metruk evlerde uyuşturucu ele geçirildi. Kapalı olan bazı kapılar atbaşı ile kırılarak içeri girildi. Operasyonlarda 51 kişi gözaltına alındı.
Emniyet Müdürü Recep Güven, operasyonun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyona 800 personelin katıldığını, hava destekli operasyonun çok başarılı geçtiğini söyledi.