Milli takımın başarısı ürküttü! Korktukları şey başlarına geldi!
A Milli Takım, dünya kupası play-off final maçında Kosova'yı 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla milli takım 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.
A Milli Takım, dünya kupası play-off final maçında Kosova'yı 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla milli takım 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.
Türkiye'nin 24 yıl sonra turnuvaya katılım hakkı elde etmesi dünya basınında geniş yer buldu.
İşte Türkiye'nin başarısı karşısında dış basında atılan bazı manşetler ve haberler:
'SENARYODAKİ TÜRKİYE TEHLİKESİ GERÇEK OLDU'
Athletic: Türkiye, ABD'nin Dünya Kupası grubunu tamamladı ve grubun zorluk seviyesini artırdı.
Avustralya, Paraguay ve Avrupa play-off'undan gelecek takım, uzmanlara göre 'rüya gibi bir kura', hatta 'ABD için kolay bir zafer' anlamına geliyordu. Ancak senaryoda bir tehlike vardı, Türkiye'nin play-off'u kazanarak D Grubu'nu yer alması. Ve Salı günü bu gerçek oldu.
BBC: Türkiye, Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle Kosova'yı play-off'ta yenerek 24 yıl sonra ilk kez Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı. Bu zafer, üst üste beş başarısız elemenin ardından gelen bir seriyi sona erdirdi.
Kosova Sot: Türkiye, Fadil Vokrri'de küçük bir farkla kazandı. Kosova Milli Takımı, tüm çabası ve mücadelesine rağmen finalde mağlup oldu. ABD, Kanada ve Meksika hayalimiz sona erdi. Fisnik Asllani, Türk kaleci Uğurcan Çakır'ı iki kez yokladı ancak geçmeyi başaramadı.
Epoka E Re: Rüya sona erdi. Kosova Milli Takımı, play-off finalinde Türkiye'ye 1-0 mağlup olarak Dünya Kupası'na katılma şansını yitirdi. Golün ardından skor değişmese de Kosovalı futbolcular karakterlerini gösterdi ve son saniyeye kadar savaştı.
'MONTELLA, TÜRKİYE İLE DÜNYA KUPASI'NA GİDİYOR'
Corriere dello Sport: Montella, Türkiye ile Dünya Kupası'na gidiyor. Türkiye, Dünya Kupası finallerine katılmaya hak kazandı.
'TÜRKİYE DÜNYA KUPASI'NA UÇUYOR'
Tuttosport: Kenan Yıldız, Türkiye ile Dünya Kupası'nda mücadele ederken, Zhegrova kadroda yok. Türkiye, Dünya Kupası'na uçuyor.
Kenan Yıldız ve takım arkadaşları, Zhegrova'nın Kosova'sını deplasmanda yenerek play-off finaline yükseldi. Priştine'deki maçta Aktürkoğlu'nun golü galibiyeti getirdi.
İTALYA'NIN BOSNA HERSEK'E ELENMESİNE GÖNDERME...
La Gazetta della Sport: Normal sürenin ardından kutlama yapan tek İtalyan, Türkiye'siyle 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katılma hakkını elde eden Vincenzo Montella oldu.
Marca: Türkiye ve Arda Güler, 24 yıl sonra Kosova karşısında zorlu bir mücadele vererek Dünya Kupası'na ulaştı.
Devre arasından sonra Montella'nın oyuncuları yenilenmiş bir inançla sahaya çıktı. Orta sahada oyun sıkı geçse de, Türkiye 53. dakikada bir kontra atakla öne geçti. Kenan Yıldız'ın kanatta oynadığı iyi organize edilmiş bir geçişin ardından, topu Orkun Kökcü'ye pasladı; top kale çizgisini geçti ve Kerem Aktürkoğlu topu ağlara göndererek skoru belirledi.
'ARDA GÜLER BİR EFSANEDİR'
AS: Arda Güler bir efsanedir. Bu play-off'un hem yarı finalinde hem de finalinde avantajlarını ustaca kullanan, kaliteleriyle göz kamaştıran oyuncular.
Hepsi tarih yazdı ve milli takımlarının efsaneleri oldular. Romanya ve Kosova elendi./ kaynak: haber7
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23