• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
8
Yeniakit Publisher
Kış boyu asla erimiyor! Kütür kütür sert turşu kurmanın sırrı açıklandı

Hüseyin Güre Giriş Tarihi:
Kış boyu asla erimiyor! Kütür kütür sert turşu kurmanın sırrı açıklandı

Kış aylarının en sevilen gıdalarından biri olan turşu hem sağlıklı hem de lezzetli bir meze olarak karşımıza çıkıyor. Turşunun sofralardaki yadsınamaz değerini koruması için ise doğru şekilde kurulması gerekiyor. Turşu kurarken hata yapıldığında ise turşu henüz kış bile gelemden eriyor ve tadını kaybediyor.

#1
Foto - Kış boyu asla erimiyor! Kütür kütür sert turşu kurmanın sırrı açıklandı

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan turşu kurulduktan sonra bazen birkaç hafta içerisinde yumuşamaya başlar ve hem lezzetini hem de doğal kütür kütür yapısını kaybeder. Turşunun yumuşamaması ve lezzetini koruması için turşuyu kurarken bazı pratik bilgiler ve doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. Doğal yöntemler ile turşu kurduğunuzda turşu kış ayları boyunca hem sert yapısını hem de doğal lezzetini koruyor. Turşunun aylar geçtiğinde bile yumuşamaması için turşu kurmanın püf noktası sayıla doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. İşte turşu kurmanın püf noktası sayılan doğal yöntemler:

#2
Foto - Kış boyu asla erimiyor! Kütür kütür sert turşu kurmanın sırrı açıklandı

Doğru sebze seçimi: Kurulan turşunun taze ve diri kalmasının en önemli adımı kullanılan sebzelerin tazeliğidir. Turşuya girecek olan sebzelerin sert yapısını koruması ve ezilmemiş olması önemlidir. Turşuya girecek olan sebzelerin ezilmiş ya da çürümeye yüz tutmuş olması turşunun da kısa sürede erimesine neden olacaktır.

#3
Foto - Kış boyu asla erimiyor! Kütür kütür sert turşu kurmanın sırrı açıklandı

Doğru tuz oranı: Turşunun taş gibi sert kalmasını sağlamanın önde gelen püf noktalarından biri de tuzdur. Turşunun kurulması esnasında yeterli miktarda ve oranda kaya tuzu kullanmak hem turşunun sert kalmasını sağlar hem de turşuda zararlı bakterilerin oluşmasını engeller. Tuzun az olması turşuyu yumuşatırken fazla olması ise tadının bozulmasına yol açar.

#4
Foto - Kış boyu asla erimiyor! Kütür kütür sert turşu kurmanın sırrı açıklandı

Sirke ve suyun doğru kullanımı: Turşunun lezzet ve dayanıklılığı aynı zamanda içerisine konula su ve sirkeye de bağlıdır. Turşuya klorlu musluk suyu yerine kaynatılıp soğutulmuş su ya da içme suyunun kullanılması turşunun lezzetini korumaya yardımcı olacaktır. Sirkenin ise doğru oranda kullanılması hem turşunun uzun süre dayanmasını sağlar hem de sebzelerin sert kalmasını sağlar.

#5
Foto - Kış boyu asla erimiyor! Kütür kütür sert turşu kurmanın sırrı açıklandı

Saklama koşullarına dikkat etmek gerek: Turşular kurulduktan sonra güneş görmeyeni, serin ve karanlık bir alanda saklanmalıdır. Sıcak ortamlarda saklanan turşu kısa sürede eriyecektir. Turşunun kiler gibi serin alanlarda saklanması ise aylarca kütür kütür taze şekilde beklemesini sağlar.

#6
Foto - Kış boyu asla erimiyor! Kütür kütür sert turşu kurmanın sırrı açıklandı

Doğal malzemelerin kullanımı: Turşu kurulurken içerisine eklenen nohut, defne yaprağı, sarımsak ya da limon tuzu gibi malzemelerin kullanılması turşunun daha uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır. Nohut eklemek turşunun daha hızlı mayalanmasını sağlarken limon tuzu ise turşunun uzun süre sert kalmasına yardımcı olur. Bu doğal eklemelerle tuşu daha lezzetini korurken uzun süre taze kalmasını da sağlar.

#7
Foto - Kış boyu asla erimiyor! Kütür kütür sert turşu kurmanın sırrı açıklandı

Kavanoz ve kapakların seçimi: Turşuların kurulacağı kavanozların steril olması oldukça önemlidir. Açılmayacak sağlam kapaklar ve sterilize edilmiş kavanozların kullanımı turşunun uzu süre tazeliğini korumasına yardımcı olur. Kapakların hava alması turşunun erimesine yol açacaktır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

misafir

Turşunuz bozulur inanmayın çünkü tarifi ziyaaaaaaaaaa veriyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23