• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Helal olsun sana koca yürekli madenci! Önce enkazdan çıkardı, sonra evini açtı
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

Helal olsun sana koca yürekli madenci! Önce enkazdan çıkardı, sonra evini açtı

Asrın felaketinde Adıyaman’da arama kurtarma çalışmalarına katılan Amasyalı maden işçisi Mustafa Keten, sadece enkaz altında değil, enkazın dışında da kahramanlığını sürdürdü. Biriktirdiği parayla aldığı sıfır daireye taşınmak yerine, evi Hatay'dan gelen mağdur bir aileye bedelsiz veren Keten, "Milletimiz sağ olsun, elimden geleni yine yaparım" diyerek takdir topladı.

#1
Foto - Helal olsun sana koca yürekli madenci! Önce enkazdan çıkardı, sonra evini açtı

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinde önce enkaz altında can kurtaran Amasyalı maden işçisi Mustafa Keten, ardından insanlık dersi verdi. Kömür ocağında alın teriyle kazandığı parayla aldığı yeni evini, Hataylı bir depremzede aileye tek kuruş kira almadan tahsis eden Keten, "Yine olsa yine yaparım" diyerek gönülleri fethetti.

#2
Foto - Helal olsun sana koca yürekli madenci! Önce enkazdan çıkardı, sonra evini açtı

Asrın felaketi depremlerde canlar kurtaran Amasyalı kahraman maden işçisi, yeni aldığı evinin kapısını Hatay’dan gelip sığınacak yuva arayan depremzede aileye kira bedeli almadan açmasıyla alkışlık bir davranış göstermişti. Kahraman maden işçisi Mustafa Keten, "Felaket olsa yine yardıma koşarım. Canla, başla çalışırım. Yine evimi depremzedelere açarım" dedi. Amasya Olgunlaşma Enstitüsü, emekli olup köyden yeni evine taşınan Keten’e usta ellerde hazırlanan Türk bayrağı hediye etti. Üç yıl önce Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma ve 50 binden fazla can kaybına neden olan depremlere Hatay’da yakalanan Yüksel ailesi, canlarını zor kurtarmalarının ardından yakınlarının yaşadığı Amasya’nın Suluova ilçesine geldi. Kiralık ev bulmakta güçlük yaşayan ailenin imdadına arkadaşlarıyla Adıyaman’da canlar kurtaran madenci Mustafa Keten yetişti.

#3
Foto - Helal olsun sana koca yürekli madenci! Önce enkazdan çıkardı, sonra evini açtı

VARDİYADAN ÇIKIP ADIYAMAN’A CAN K URTARMAYA GİTMİŞTİ Vardiyadan çıkıp gittiği Adıyaman’da afetzedelerin acılarına tanık olan evli ve 3 çocuk babası Keten, kömür karasıyla kazandığı parayla satın aldığı apartman dairesinin kapısını kira ücreti istemediği depremzede aileye açtı. Yeni evlerine taşınmak yerine Kerimoğlu köyündeki tek katlı bir evlerinde yaşamlarını sürdürme kararı veren Keten ve ailesinin bu jestiyle duygulanan Yüksel ailesi, 6 ay kaldıktan sonra yeni bir evalıp taşındı. EVE ANLAMLI HEDİYE AMASYA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ’NDEN Bir maden ocağında 17 yıl çalıştıktan sonra emekli olan 44 yaşındaki Mustafa Keten biriktirdiği parayla satın aldığı Suluova ilçe merkezindeki yeni evine taşındı. Evin ilk hediyesi ise Amasya Olgunlaşma Enstitüsü’nden geldi. Aileye usta ellerde el emeği, göz nuruyla dikilen Türk bayrağı hediye edildi. Anlamlı hediye karşısında duygulanan emektar maden işçisi öpüp aldığı bayrağı duvara astı.

#4
Foto - Helal olsun sana koca yürekli madenci! Önce enkazdan çıkardı, sonra evini açtı

“FELAKET OLSA YİNE YARDIMA KOŞARIM” Felaketin hemen peşinden 35 kişilik madenci grubu olarak askeri uçakla gittikleri Adıyaman’da günlerce arama-kurtarma faaliyetinde bulunduklarını anlatan Mustafa Keten, "Felaket olsa yine yardıma koşarım. Canla, başla çalışırım. Yine evimi depremzedelere açarım. Allah, milletimize bundan sonra böyle bir acı yaşatmasın" diye konuştu. Adıyaman’da çöken binada 4 gün boyunca molozların arasında boğazına kadar gömülü haldeki ‘Oruç’ adlı kadınla karşılaştıkları anları ömrü boyunca unutmayacağına değinen Keten, "Yaklaşık 18 saat süren çaba sonucu enkazda tünel açarak Oruç ablayı kurtarmıştık. Yüzünü ve ağzını suyla ıslatarak ferahlatmaya çalışmıştım" şeklinde konuştu. Çaresizce yardım bekleyen kadının ferahlaması için yüzünü yıkadığı anlarda "Oruç abla. Seni Amasya'ya götüreceğim" sözüyle yürekleri ısıtan Keten, sonrasında hastaneye götürülürken kalbinin durması sonucu hayatını kaybettiğini öğrendiğinde büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23