• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Yeniakit Publisher
 Fırında balkabağı tatlısı tarifi: Fırında kabak tatlısı yapmanın püf noktaları

2022-05-05 15:30:17
Fırında balkabağı tatlısı tarifi: Fırında kabak tatlısı yapmanın püf noktaları

Fırında bal kabağı tarifi. Yaptığınız bütün tarifleri unutun o kadar iddalı!

#1
Foto - Fırında balkabağı tatlısı tarifi: Fırında kabak tatlısı yapmanın püf noktaları

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi tarifi için Malzemeler; 600 gr bal kabağı, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet çubuk tarçın, 3-4 diş kuru karanfil,

#2
Foto - Fırında balkabağı tatlısı tarifi: Fırında kabak tatlısı yapmanın püf noktaları

Fırında kabak tatlısı tarifi tarifinin yapılışı Bal kabaklarını 2-3 parmak kalınlığında doğrayın ve fırın kabına dizin. Üzerine şekeri serpin, tarçın ve karanfili ekleyin. Fırın kabının üstünü yağlı kağıt ile kapatıp 1 gece oda sıcaklığında dinlendirin. Sabah 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika fırınlayın ve yağlı kağıdı alın. Kabakları ters yüz ettikten sonra kabakları 15 dakika daha fırınlayın. Ilıkken ya da soğuk servis cevizle servis yapın.

#3
Foto - Fırında balkabağı tatlısı tarifi: Fırında kabak tatlısı yapmanın püf noktaları

Fırında kabak tatlısı tarifi püf noktaları nelerdir? Kabaklarınızı 1 gece öncesinden şekerle beraber aynı tencerede bekletmelisiniz. Kabaklar suyunu salacağı için pişirirken su eklemenize gerek yoktur. Tatlınızı ceviz ile süsleyerek servis edebileceğiniz gibi dondurma eşliğinde de servis edebilirsiniz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23