• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Haydi buyrun, ekonomi konuşalım!

175 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Cumhur Katı

Çok yaşayın Sayın Ali bey. Bize böyle anlatsalar anlarız ama sayın bakanımız; maaşını dolarlamı alıyorsun deyince... tabi bizde bir an beyin eror verdi, saçmalamaya başladık. Altın, dolar, euro da neymiş? Yenilir yutulur şey değil. Çok haklısınız. 
  • 4 Yıl Önce

hulusi keskin

Rifat kMAListler her devirde doğal besinlerle beslenip doydular.(İçilen içkileri sorma)
  • 4 Yıl Önce

Bunyamin

Haklısın ali bey altın doyurmuyor karnımızı ancak dar gelirli evlenmez mi eşi altın talep edemez mi hakkı değil mi veya kenara altın koyup birikim yapamazmi ev almasın mi o birikim ile hadi onu da geçtim sen bi hesap yap 2010 dakac asgari ucret ile bir araba alırdın simdi kac asgari ucret ile alabiliyorsun bir bak sonra bunlari da yaz %110 taşıt vergisi nedir allah aşkına
  • 4 Yıl Önce

Mesut

Cafer erdil , rusyada birkaç büyük şehir harici kırsal kesim bitik zengini çok zengin çoğunun evinde doğalgaz bile yok . 
  • 4 Yıl Önce

Hüseyin

Biz fakir, dar gelirli, gün bulup gün yiyen vatandaşız. Çeyrek altın ile karın Doyurmuyoruz. Bizim neyime altın. Şairin dediği gibi "köylüsü sen köylü". Köylüyü ben. Altını doları sen senin gibiler düşünsün. Zîrâ bizim kafa basmaz bu gibi şeylere. Bize peynir ekmeği ve zeytini ver yeter. Seçim zamanı da vatan millet Sakarya de, oyumu da al götür. Tamam. Beyim altın, çeyrek, ziynet ne ola ki?
  • 4 Yıl Önce

Ömer Berlin

Ali İhsan Bey, sizi otuz küsür yıldır takip ediyorum ve samimiyetine inandığım nadir gazetecilerden birisiniz. Allah sağlık ve afiyet versin sıze. İstanbul Sözleşmesi ilahı bir emir mi.. papazlarin bile karşı çıktığı bu sapık yasayi savunanlara bu kadar kibar bir üslup ile reaksiyon göstermenizi kınıyorum. Hasan Karakaya, Abdürrahim Karakoç olsaydı bu şirret kadınlara anladıkları dilden cevap verirdi. Nur içinde yatsınlar. Ak partiden başka bir partiyi desteklemedim ama artık yeterrr.. milli egitim, kültür sanat ve aile gibi ciddi konularda sınıfta kalmıştır ak parti. Asim'in neslini eşcinsel toplumda mi yetiştirecek sayin Erdoğan. Oyları da artık feministlerden ve kavimlerin helalakina neden olan eşcinsellerden alsın! Iki milyon aile yikildi, yeni yetişen nesil eşcinsel oluyor, öğrenciler deist, ateist oluyor.. ee daha ne olsun! Helak olunca mi eyvah diyeceğiz.. Ahh söylenecek çok söz var ama söylenmiyor.
  • 4 Yıl Önce

Ser Er

Bunlar hep vardı ,,, görünür ve halk arasına cesaretlendirildiler diye bilirsiniz, ama ak parti başardı gibi ;leke sürme bir çatışma kampı oluşturma gayreti utanç verici...akit Ak partiyi 51 altına indirirseniz ( sevdiklerinizle) başbaşa kalacağınız ibnelerin trendine razı kalacağınız aklınıza gelmiyormu Basiretinizmi bağlandı...AKİT....DILIPAKBEY.... Yeterince cephe yokmuydu sizce yazık....... Istabul sözleşmesi Davidoğlunun eseri degilmiş gibi Ak partiye yüklenenlerde neyin nesiler,,, Kaldirtma gayreti ölçüsüzce yıkım a dönüştürülmek isteniyorsa,,,ak parti gider fetöye ibnelere razı kalırsınız,,,
  • 4 Yıl Önce

Cafer erdil sayın mesut bey

Rusya bu dūnyada gōrebileceginiz en milliyetci toplulumlardandır. Daha dūne kadar acliktan sefaletten kurtulmak icin bizim ūlkemiz dahil her yere fuhus yapmaya giderlerdi ama son yirmi yilda putin toparladı ve nerdeyse her yil 5 milyon rus turist tūrkiyeye tatile geliyor. Gelelim avrupaya 4 kardesim almanyada kısaca merkel bizi kıskanmıyor avrupa çöküşte olsa gurbetciler coktan türküyenin yolunu tutardı. Amerika japonya beni ilgilendirmiyor hepsi açlıktan ōlse umrumda olmaz banane , filistin iran suriye mısır arabistan kōkūnū insallah israil halledecek ve ediyorda allah israilden razı olsun tuhaf ama ōyle osmanlıyı ingilizlerle birlik olup yıkan mehmetcikleri sehit eden araplar bu zamanda da ne bizi akdenizde istiyor nede kktc yi taniyor. O yüzden israil onlara az bile yapiyor. Kisaca kardeş ben tūrk milliyetcisiyim isterim ki ūlkem iyi olsun gūclū olsun ne kahpe fetō bıraksın nede kahpe pkk nede yunan. Bide bırakın bu ermenilerler yunanlılarla bir olursunuz ithamlarını cahillikten ōte artık gūlūnc oluyorsunuz. İslama en iyi hizmet eden tūrk milletidir allah tūrkū korusun. Ha bu arada rus senin ūlkene rahat rahat grlirken sen rusyaya gidebilmek icin vıze kuyruguna giriyorsun orda kapilarda bekletiliyorsun
  • 4 Yıl Önce

Ayla.2m

Ne diyecegimi bilemiyorum o yuzden boşverin.Buyrun en iyisi un kurabiyesi yapalim.Ağızda Dağılan Pastane Un Kurabiyesi (videolu) Tarifi'nin Malzemeleri 1 paket tereyağı yada margarin ( yumuşak olmalı, 250 g) 1 kahve fincanı sıvı yağ 4 çorba kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı pudra şekeri Aldığı kadar un Üzeri için; Yarım su bardağı pudra şekeri Ağızda Dağılan Pastane Un Kurabiyesi (videolu) Tarifi'nin Yapılışı Margarin yada tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını yoğuruyoruz. Kalan yarım bardaklık pudra şekeri üzeri için kullanılacak. 5 dk.yoğurduktan sonra nişasta ve unu ilave ediyoruz. İyice yoğuracağız çünkü hamur parçalanacaktır. Şekil verirken 2 adet ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp rulo şekline getirin. Sağ, sol ve üst kısmına çatalla şekil verip yan yan kesin.( Resimden faydalanabilirsiniz). Tepsiyi yağlamayın hamur zaten yağlı. Kurabiyeleri tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fakat ılık olmalı 160 derecelik fırında 15 dk pişirin. Yumuşak ve nemli gibi olacaktır o zamanla kıvamına gelir. 15 dk’yı geçmesin pişmesi. Fırından çıkarınca soğusun ve ayırdığımız yarım bardaklık pudra şekerine hepsini bulayın. Kurabiyemiz hazırdır .Afiyet olsun
  • 4 Yıl Önce

R K

Abi madem bu altın dolar yenmiyor bunlar tüketim maddelerinin fiyatını etkilemiyor rahat olsun fakirler diyonuz onu zengin ler dert etsin diyonuz peki bu fakir patronu kim.zengin ithal ettiği ürünü dolar üzerinden alıp ürettiği ürünü iç piyasada satarken maliyeti ve karını koyarak satıyor .herşeye ek vergi geliyor bide döviz yükselince ne olur abi
  • 4 Yıl Önce

Mesut

Cafer erdil , 1 dolar kaç ruble onuda yazsane . Ruslarda sizin gibi zırlıyormu ülkesine ihanet edip devletine sövüyorlarmı . 1 dolar kaç japon yeni onuda yaz dünyada altının onsu kaç dolar onuda yaz . Abd ve avrupa nın ekonomisinide yaz . Size girip çıkan ak parti ve erdoğan yoksa sizin zihniyet ermeniylede yunanlada israillede diğer haçlılarlada kardeşce yaşarsınız çünkü herşeyiniz aynı onlar sizden siz onlardansınız kanunlarınız ve sisteminiz zaten onların .
  • 4 Yıl Önce

Bedava içki

Taner , eşşek sidigi iç rakı yerine geçer , hemde bedava sağlığınıda iyi gelir baytar tavsiyeli kafayı buldurur ama sarhoş etmez , akılsız hayvan hiç etmez , akıllısından eder .
  • 4 Yıl Önce

Fetönün sarhoş kamalistleri

Rıfat ,ihsan y bir şişe rakıya izmiri yunana satar sonrada yunanı denize döktük diye burda reklam yapar. İhsan içkiyi çok içiyorki hiç ayık yazısı yok . Armut diyor muz diyor hıyar hıyar konuşuyor.
  • 4 Yıl Önce

Mesut

Mustafa kamalin askerleriyiz diyen işkembeci zırtabozlar bir eliniz yağda bir eliniz balda zırıl zırıl aglıyorsunuz açız diye . Çanakkale kurtuluş savaşını m kamal allahtan sizin le yapmamış 1 çeyreğe vatanı satardınız , hani ingilizden altın alıp osmanlı askerlerini arkadan vuran hain araplarla sizin aranızda hiç fark yok .
  • 4 Yıl Önce

Adam Haklı beylere.

Mesela 6çeyrek aldığın zamanlarda nüfus kaçtı şimdi kaç...Eğitimli bir Akp li olarak elhamdülillah artış var yani..
  • 4 Yıl Önce

Gökmen

Abi boşver ben yazılarını gazeteden takip ediyorum ve yazdığınız hemen hemen bütün yazılarınızı destekliyoruz....
  • 4 Yıl Önce

İroni

Bence Ali bey ironi yapmış.
  • 4 Yıl Önce

bizde sevgiler farklıydı

Akşam oldu bastı karanlık,kuş tügünde yatsam olur samanlik.bir saat görrmesem yola bakardık. yine o günler dogacak.aydınlık karanlıggı bogacak,hakkın vaad ettigi günler dogacak. Allah nurunu tamamlayyacak.
  • 4 Yıl Önce

Veysel

3 yazınïzı okudum  
  • 4 Yıl Önce

Emekli

Kardeşim biz farklı ülkelerde mi yaşıyoruz ?olduğun yerden öyle mi görünüyor ? Merkez Bankası'nın rezervleri ne halde ?  
  • 4 Yıl Önce

Türkiye

Şu yazıyı yazmaya utanmadınız Yayınlatmaya da utanmadınız Fakat ben bir müslüman olarak okurken utandım. Particilik yapmak adına doğruluk nedir unuttunuz.  
  • 4 Yıl Önce

Rıfat

KaMAListler de 2002 öncesi heykellerle karınlarını doyuruyorlardı!
  • 4 Yıl Önce

muhterem muhammmet yıılmaz

o kadar hükümet aleyhine tepki veren varki sizde dahil hemde hergün .yazara ihtiyaç kalmıyor. biz ak parti taraftarı olarak hayret ediyok.Allah basiretini ferasetini artırsın neçe darbe savaş halinde ülkeler var beterin beteri var.
  • 4 Yıl Önce

Ak yandaş

Valla arkadaşlar haklı oldugunuz yönler varda elimimde daha iyisi yok.Ben manava gittigimde en saglam olanı alıyorum.Saglamı varken çürük bozulmuş alınmaz degilmi..yani daha iyisi yok..Gezi olayları 15 temmuzlada bizim ilerleyişi durdurdular..Memurlarda sorun yok fakat işçi kesiminde özel sektörde tabiki sorunlar var.işsizlik rakMları yüksek birde milyonlarca suriyeli..Gerçekleri konuşalım fakat yok lşyakat kibir partizanlık gibi olmayan şeyleri konuşmayalım.
  • 4 Yıl Önce

Rıfat

ihsan y; ben yerli ve milliyim ama sen nesin?
  • 4 Yıl Önce

Taner

Raki cok pahali nolcak halimiz
  • 4 Yıl Önce

Hitler'in karargahı Yeniçağ.

ALİ BEY , YENİÇAĞ DENİLEN KAFATASÇI GAZETENİN EDİTÖRÜ SİZE KAFAYI TAKMIŞ!BU KONU İLE İLGİLİ YAZINIZI HEDEFE OTURTUP, OKUYUCULARININ SİZE SÖVMESİNE İZİN VEFİYOR. BÖYLE ALÇAKLIĞI ANCA SAHİBİNE YALTAKLANMAK İSTEYEN HAYSİYETSİZLER YAPAR!!
  • 4 Yıl Önce

Dadaş 25

Sayin Hocam bu saydıkların peynir, süt, lor, Cay, şeker, nohut, fasulye, vb gibi gıdalar, temizlik ürûnleri, ısınma gibi harçaları Allah rızası için baz alın o zaman gerçekler ortaya çıkar.Doğru altın dolar yiyelecek bir besin kaynağı değil.Evlerin mutfaklarını baz alın.Hani güneş balçıkla sıvanmaz.
  • 4 Yıl Önce

koray

bu dediğine kendin inanıyormusun bu kadar saçma bir yazı olmaz altına dolara zam gelince peynirden her türlü lahvaltıya zam gelmiyor (Ben  gerçi dört gözle bekliyorum ama, ne ekmeğe ne peynire zam gelmedi ama. maksat kıllık olsun işte) dimi bizi cahil zanneden hükümetin kalemşörlerini Allaha havale ediyorum 
  • 4 Yıl Önce

TC Bursa

Allah siz ve sizin gibilere akıl fikir versin inşallah. Tuzu kuru olduğunuz belli.allah daha çok versin. Birde yandaşlıkla sobaya yakın durmakta var. Eskiden benim çocukluğumda bundan 30-35 sene önce bir baba çalışıp 4 kişiye bakıyordu. Emekli olunca ev alabiliyor ihtiyaçlarını karsilayabiliyordu. Şu an tek kişinin bir eve bakması zor. İşçi daha çok prim ödemesine rağmen emekli ikramiyesi ile ev alması neredeyse imkansız. Eskiden tarımda Kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biriydik simdi dışa bağımlı olduk. Bu durumda dolar altın bizi çok etkiliyor. İki üç sene önce 50 TL ile pazar duzerken şimdi 150 liraya düzülüyor.(Bu arada asgari ücret 2-3 senedir hiç artmıyor) Marketi saymıyorum bile alenen ve gizli zamlar cep yakıyor. Ürüne hem zam yapıyorlar hemde gramaj düşürerek gizli zam yapıyorlar. (Patates de 2 yıl önce 6 tl değildi.. şimdi 2 tl de değil zaten)
  • 4 Yıl Önce

bizim köyün bakkalı veresi alış veriş yapana

diyelim bir kilo kesme şeker aldı müşteri. veresi defterine şeker diye yazıyordu. o şekerin fiyatı ödüyecegi tarih de degişmişse o fiatdan ödüyordu.
  • 4 Yıl Önce

Muhammed Mercan

İslam camiasının duayen medyasından yeni akit ve yeni şafak maalesef insaftan ve izandan yoksunlaşıyor.Lütfen hakkı ve hakikatı dile qetirin Ali bey sizin yazınızdan anladığım sizin ekonomiden hiç anlamadığınız her konuda ak partiyi körü körüne desteklemeyi bırakın bizde sürekli oy verdik fakat onlar da sürekli bozulmayı sürdürdüler insaf sahiplerinin akp lilere artık durun bu gittiğiniz yol çıkmaz sokaktır demelerinin zamanı qeldi de qeçiyor. (Ben ne mi dedim? Hiiç. Yazar örnek veriyor, ben örnekle yazarı nasıl yalanlayabilirim kli: örnek yok ki. Yanımda bir her şeye itiraz eden, ama somut örneklere cevap veremeyen biri vardı. Bana dedi ki, yorumumu akit/e yolla. ben de yolladım.)
  • 4 Yıl Önce

A.Yücel

Virüsten dolayı altın döviz fiyatları dünyada arttı. Bugün enflasyon yüzde 10 larda. 80 li yıllarda yüzde 100 lerde enflasyonları yaşadık. Halimize şükretmeyi bilmiyoruz.
  • 4 Yıl Önce

Selam

Aklını ekmek peynirle yemişsin.Döviz ve altın fiyatı arttıkça her şeyin fiyatı artar,zararı herkese dokunur. İyi ki ekonomi yazmıyorsun. dolar arttı.. ama ekmek artmadı diye sorarsan, ite onu ben de bilmiyorum. Maksat, yazara kıllık yapmak
  • 4 Yıl Önce

sayın yorumcular altın dövüz dalgalanmalar bir yaptırım bunan medet umanlar vatandaşla hükümeti pravakatör yapmaya çalışıyor esas düşman piyasa ile oynayan

dış güçlerin oyunu.
  • 4 Yıl Önce

Timur

Bir zamanlar Joseph Goebbels diye birisi vardin. Ha gayret yetismeye az kaldi? Kimdir o?
  • 4 Yıl Önce

Timur

Yap islet devret dolarla avroyla..himm ardaki farki cinlermi ödeyecek? Gaz petrol dolarla aradaki farki katarmi ödeyecek? Himm sirketler borclanmis aradaki farki kim ödüyecek...
  • 4 Yıl Önce

Timur

...caddeler araba dolu, evler buzdolabi, makina dolu, eller smart phone dolu, sahiller dop dolu? Peki neyle?? Calisanlari yüzde 40 belki daha fazlai asgari ücretli. Pekala bu degirmenin suyu nerden geliyor? Kim cevapliyacak bakalim?
  • 4 Yıl Önce

şeriat isteriz 

MEB, 1 milyon 472 bin 88 öğrencinin girdiği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) Raporunu yayınlandı. İmam Hatip Orta Okullarında okuyan öğrencilerin bile yarısı imam hatip liselerine gitmek istemedi. Öğrencilerin yüzde 46,7'si fen lisesini tercih ederken, imam hatiplerin ilk sırada tercih oranı yüzde 11.1'de kaldı.
  • 4 Yıl Önce

Düşünür

En başarısız hiçbir şeyin degişmedigi 2 bakanlık sözde milli olan egim ve tarım bakanlıgı.En başarılı üç bakanlık içişleri saglık ve maliye bakanlıgı.Bu 3 bakanada güvenimiz destegimiz tam.Zaten o yüzden bu bakanlarımızı yıpratmaya çalışıyorlar.Yedirmeyiz.
  • 4 Yıl Önce

İhsan y

Rıfat  hangi ülkede yaşıyorsun sana göre herkes fetöcü herkes chp li diğerleri senin gibi saldırgan aktrollerden çekiniyor yoksa birileri gibi dört beş yerden maaş alan kırkgünlük bebeğe pırlanta yüzük takanlardan birimisin yada yazarın maaşlı elemanımısın nasıl bir  anlayışın var senin eminim sende iphone kullanıyorsundur
  • 4 Yıl Önce

Emre

Ne güzel ya dar gelirli insanlar hep öyle kalsın peynir ekmek yesin çayına şeker atsın şükretsin diyorsun yani 
  • 4 Yıl Önce

Ak yandaş

Yazar hatırlatmamış ben hatırlatayım.T.Çiller 2 anahtar vaadiyle oyları topladı donuçta eldeki anahtarlardanda olduk..Demirel 500 günde çunu yspcam bunu yapcam diyerek milleti kandırıp başa geldi .Yaptıgı hergün heyet kabul etmek ve laf salatası.Ecevit dönemi zaten tam bir facia .Kapanan fabrikalar işsiz kalan milyonlar develiasyon enflesyonlar bir gecede fakirleşmemiz.sizce yalandaroglu denen çapsızı çare götür başa getirirsek ne olur.???Neler olur neler 1 seneye kasa.boşalır ı.m.f ye el açarız.asgari ücretle bile iş bulamayız.köydeki akrabaların gönderecegi erzaga muhtaç kalırız.yani bence ecevit dönemini bile ararız..YA SİZCE ???
  • 4 Yıl Önce

Rıfat

Altınla kafayı bozmuş ahmaklar; 3 öğün çeyrek altın yiyorlar herhalde!
  • 4 Yıl Önce

Cafer erdil

Ben rusyada inşaat işleri yapıyorum ve gelirim dolarla bana giren çıkan yok diyemiyorum. Verdiğiniz ōrnek (ekmek) ak partili vekilin simit hesabı gibi komik. Yağı unu şekeri zeytini eti gecen yıllarla kıyaslayın. Amerikadaki ve avrupadaki ōlūmlerin çokluğu yaşlı nüfus fazlalığından ayrica cumhurbaşkanlığı bilim kurulundaki bazı bilim adamları ve tabibler birliği vakaları 10 la carpın diyor. Bu kadar sığ bir yazıyı size yakıştıramadım...
  • 4 Yıl Önce

Ömer

Allah ülkemizi , milletimizi patates soğan için davasını satanlara muhtaç eylemesin !
  • 4 Yıl Önce

Ak yandaş

Tamam muhalif arkadaşlar.Ekonomi çok kötü .Akepe ekonomiyide ülkeyide batırdı.Yandık bittik mahvolduk.Size iyi haberim var.2023 kadar açlıktan yoksulluktan ölmememeye çalışın idare edin.o tarihte seçimle sizin yalan ve iftiradan milyonu geçen tazminat ödeyen çapsızı işbaşına getirşr sşze ücretsiz ekmek süt beyaz peynir tulum peynşr başka çay şeker günde 1 kilo kıyma verir sizde kazandıgınız parayı sadece çeyrek altına harcarsınız.Ayda 15 tane alırsınız artık.ÜZÜLMEYİN OLURMU !!
  • 4 Yıl Önce

İhsan y

Hacıı camı kapatta uyu bi yerlerin açıkta kalmış altın yeniyormuymuş hadi fiyatlara bakalım çay,şeker,ayçiçek yağı,deterjan söyle bakalım iki sene önce kaç liraydı şimdi kaç lira 4 milyon suriyeli,enaz2 milyon afgan+ pakistanlı ve bir okadar afrikalı girdi memlekette delik deşik olmamış sınır kapısı kalmadı işsizlik resmi yüzde 11 gayri resmi yüzde en az 20 sen masallara devam et millete ekmeğin kg fiyatını anlat diğerleri zaten lüks tüketim ekmekte bile kdv yüzde 1 iken en mübren ihtiyacımız pırlantada yüzde sıfır eyy karahasanoğlu
  • 4 Yıl Önce

Kamil Mersin

Akp nin ekonomiye bakışı buysa yandık.Zengin parasını nereye yatıracağını kara kara düşündüğünü zanneden ,fakirin ekonomisinin ekmek peynirle sınırlı kalmasını dileyen bir görüşse batmışız.Yazar aldığı maaşı paylaşsın .Ailesinin kazancını ,mevduatını malını mülkünü sormayacağım.Zengin ne anlar fakirin halinden derler ya öyle bir yazı olmuş.İstatistik oyunları ile güzel şeyler söyleyebilirsin.Ancak bizim hayatımız ne istatistik de ne de oyun .Bundan sonraki yazılarının hiçbir önemi yok
  • 4 Yıl Önce

Can

Rakı olmuş dunya para siz ne anlatiyorsunuz
  • 4 Yıl Önce

s.d

Sayın yazar, ekonomi ile ilgili bu muhteşem yazınıza ancak Rıfat gibiler inanır.
  • 4 Yıl Önce

Metin doku

Arkadaslar Burda hep cep telefonundan örnek vermisler. Ben almanyada yasiyorum Burda en kötü siradan bi iscinin maasi yani asgari ücret 2500 Euro, en kral telefonu 500 Euroya anliyorsun yani maasim 5 te biri Peki türkiyede en kral telefonu kac asgari ücretle aliyorsunuz.??? Bendeniz Mathematik ogretmeniyim 4500.euro Maas aliyorum bi maasla 9 tane en kral Telefon alirim acaba türkiyede bi ogretmen bi maasinla kac tane en kral Telefon alir?
  • 4 Yıl Önce

Ak akit

 Kalemini yediğim
  • 4 Yıl Önce

osmanli

Olay ekonominin iyi veya kotu olmasi, dolarin veya altinin artmasi degil. Neyzaikki ulkemizde bir kesi, ki bu gecmisten gelen bir aptalliktir, hala eger kendi partisi muhalefette ise iktidar patisinin butun yaptigina saldirir. Arkadaslar, hepmiz bu gemideyiz. Gemi batarsa Vallahide billahide hem size hem bizi yakar. Gelin akilli olun. Negatiflikten kimseye Fayda gelmez. Gelin destekleyin bu ulkeyi, bu devleti. Basta kimin oldugunun hic bir onemi yok. onemli olan ne isler yaptigi. Eger iktidarin 15 senede yaptiklarini gercekten anlayamiyorsaniz ozaman durum baska. ve bununda caresi yok.
  • 4 Yıl Önce

Vay ki vay

:))) hacı abi makara sarıyor,, ne güzel atlıyorsunuz bi gayret halinizi anlatmaya nefesinize yazık...  ne güzel söylüyor, ne yapcağınız altını, yiyecekmisiniz :))) altın yenirmi ya diyo:))) çay, şeker, peynir ekmek varsa sofranızda,, Allahdan daha ne istiyorsunuz, demeye getiriyor... Ne yapacaksınız çocuklarınızın sağlıklı gelişimi için tereyağını, zeytini, zeytinyağını, yumurtayı, (sucuğu mucuğu geçtik..) Kahvaltıyı halletmiş te, akşam ne yenicek hiç değinmemiş, yarında akşam ne yiyeceğimizi anlatır artık.. (biz akşamları cumhuriyet altını yiyoruz. Çok leziz.(::
  • 4 Yıl Önce

Mehmet birkan

Burda yorumlara bakiyorumda cogunluk ekonomik kriz icinde veryansin ediyor ama baziAK troller toz kondurmuyor yüzde yüz eminin akltroller kuru ekmek Sogan yiyor borc girtlakta 
  • 4 Yıl Önce

İnanamıyorum

Bir yazar bunu nasıl diyebilir. Altın dolardan bize ne de mi? Benzine zam olunca ne deniyor dolarda artış var ondan biz dış borçları neyle ödüyoruz? Cumhurbaşkanı niye milli para kullanılsın diyor. Okul açılsın çocuğunuza alacağınız en basit defter bile dolara endeksli. Altın borcu olanlar da kendileri anlatsın Yazık bari biraz aklınızla yazın. Hani aklım diyor ki, defterin fiyatı artıyorsa, ekmek niye artmıyor. ama aklı boşverelim. biz algı yapalım. yazarı linç etmeye devam
  • 4 Yıl Önce

hrn

altın olmazsa insanlar yuva kuramiyor aldigimiz butun elektronik cihazlar dolarla geliyor
  • 4 Yıl Önce

Rıfat

Chpkk ve fetönün tasmalı kuçuları ekonomik kriz ayağı ile akılları sıra Ak partiye vuruyorlar!..
  • 4 Yıl Önce

Nevzat

Hiç kıvırmıyalım ekonomi berbat. Altın ve döviz den bize ne diyorsun ama aldığımız her şey onlara endeksli
  • 4 Yıl Önce

Rıfat

Ahmet Uğur; eminim ki elinde iphone var!...
  • 4 Yıl Önce

Halil Akgün

Bu yazınızı lütfen ama lütfen siliniz... müslüman görüşe asla uymaz...bir insan bile mağdursa bu ülkede siz ve biz Allah adına konuşup onu savunmamız gerekiyor...milyonlarca işsiz az para alan emekli geçinemeyen esnaf yokmu bu ülkede... 
  • 4 Yıl Önce

Metin

Cenabı Allah size akıl fikir versin.
  • 4 Yıl Önce

İsmail Fazıl

Hasan dağı arpalıktır, Eğer saban sürerse... Her derede bir değirmen, Eğer suyu gelirse... Her kümeste bir tavuk, Eğer köylü verirse... Güzel gidiş bu gidiş, Eğer sonu gelirse!..
  • 4 Yıl Önce

Bahadır

Allah Zülcelalden hayâ edin.Bizim dolarımızda yok,altınımızda.İsraf ,kibir,partizanlık almış başını gitmiş.Rabbim bizi ıslah etsin.Biz kiramızın,okula giden evlatlarımızın derdindeyiz.
  • 4 Yıl Önce

Nuri Alço

Hacı Ali; 2002'de Asgari ücret ile 14 Çeyrek Altın alınıyordu, 6 değil! Çeyrek Altın yenmez doğru da yenecek şeyler parayla alınıyor 3 Çeyrek Altın/14 Çeyrek Altın:0.2 Yani insanların alım gücü 0.8=%80 azalmış!
  • 4 Yıl Önce

Mesut

Güzel insansın hoca ancak göz var görüyor yıpratma kendini
  • 4 Yıl Önce

Altın Adam

Ali bey Bu insanların altınla, dövizle işi olmaz da neyle işi olur acep? Mesela borsa ile mi, faiz ile mi
  • 4 Yıl Önce

turgut ertav

Çeyrek altın nedir?Yenilir mi, içilir mi?TL nin değer kaybını,hergün eriyen satın alma gücünü örtbas eden bir açıklama olmuş.2 TL ile 1 Papua Yeni Gine Kiası alınabiliyor sayın yazar. Peki ,Para nedir?Yenilir mi içilir mi?
  • 4 Yıl Önce

elektrik fiyatı artmadan artmasını bekleyen Umut 

Bu dolar artınca yakıt artmıyor mu, elektrik artmıyor mu, doğalgaz artmıyor mu? Bunlar artınca maliyetler artmıyor mu? Et fiyatını, peynir fiyatını, süt fiyatını kıyasla bakalım.
  • 4 Yıl Önce

Nurettin Sipahioğlu

İyi dersin hoş dersinde gıda fiyatları direkt yada endirekt dövize bağlı değilmi?Dünyada dışa kapalı tek başımıza yaşıyormuşuk gibi olaya yaklaşmışın.
  • 4 Yıl Önce

Kemalistler kendi iktidarlarının hesabını versin

2002den önce hiçbir yatırım yokken yol yapılmıyor doğru dürüst, hastaneleri vatandaş yaptırıyor. Doğru dürüst sosyal yardım yok. Savunma sanayi yatırımı yokken. Dış operasyonlar yok denecek seviyedeyken havaalanlari yapılmıyorken hükümet maaşları ödeyemiyordu. Niye hesap sormadılar sen birşey yapmıyorsun niye maaşları ödeyemiyorsun diye. Niye sorsunlar da 1950ye kadar iki fabrika yapmışlar biri bira biri çimento fabrikası. Ama müslüman katliamı çok.
  • 4 Yıl Önce

Vatansever

Kusura bakmayın ama sığ bir yazı olmuş. Diyorsunuz ki “Garibanlar Ekmek ile Doyuyor “ Başka ne isterki? Çayı, şekeri ve iki dilim peynirle zaten hayatlarını(??!!) sürdürüyorlar. Çok ekmek yemenin akli melekelerimize zarar verdiği Malumunuzdur.
  • 4 Yıl Önce

Cezmi26

Bu nası ekonomi yazısı . Ne yani dolar altın istedigi kadar artsın zam yapılmayacakmı. O zaman sıvı yag gecen sene kac lira bu sene kaç lira olmuş. Ali bey size bole yazı üniversite mezununa yakışmamiş. He sen dersen ak parti seçmenine taş yiyin susun başka tabii...
  • 4 Yıl Önce

Ahmet uğur

Peynir 40 lira çay 30 lira kahvaltılık çok mu ucuz tuzun kuru belli
  • 4 Yıl Önce

Osman iyibilen

Altın fiyatları önemlidir biliyorsunuz evlilik sünnet doğum gibi olaylarda insanlarımız birbirine altın götürür eskiden utana sıkıla çeyrek götürürdük şimdi gram altın götürüyoruz böyle giderse yarım gram götürmeye kalkacağız döviz'den bahsetmemişsin çünkü önemini bilmeyen yoktur asıl bunların sebebini konuşalım TL neden değer kaybediyor nasıl değer kazanır eğer bugün ekonomi kötü ise bunun sebebi AKPARTİ 'dir düzgün bir ekonomi yaratsa trump bir twit attığında dolar artmazdı hiç öyle tüm suçu dış güçlere atmayalım.
  • 4 Yıl Önce

Soner

Bir chp seçmeniyim birkaç kilo altınım var .hatırı sayılı miktarda bankada dövizim var herşey yolunda ha gayret biraz daha artsın sıkıntı yok
  • 4 Yıl Önce

Bamya alamadım..

Pazara gittim bamya almaya , vallahi alamadan döndüm Çok pahalı idi... 20 TL..
  • 4 Yıl Önce

Hulusi

BİR BABA ÇALIŞIR, 5 KİŞİLİK AİLE'YE BAKARDI. EMEKLİ OLUNCA EVİNİDE ALIRDI. BEN O TÜRKİYE'Yİ ÖZLEDİM.
  • 4 Yıl Önce

mete

1 Dolar 7 TL, 1 dolar 105 japon yeni japonya battı mı acından öldü mü, herşeyin fiyatına yüzde 150 zam yaptı mı? hayır. fırsatçı milletiz dolar kuru yükselince a dan z ye herşeye zam yaptılar, dolar 5 TL ye düşünce yaptıkları zamları geri almadılar, dolar tekrar 7 TL ye çıkınca tekrar fahiş zamlar yaptılar, serbest piyasa resmen soyguncu, inşallah CHP gibi bir parti iktidara gelir de bu fırsatçılar ülke batacağı için zaten ekonomik olarak batar. sadece geçen yıldan bu güne satılan konut sayısının yüzde 1000 artıyorsa ekonomi bitik diyenler uzayda yaşıyor herhalde. Çevremde benden daha fakir kimse yok, benim chpli olmam lazım aslında. 15.000 liralık telefonuyla millet ajj ajj demek süzmelik değil de nedir
  • 4 Yıl Önce

Coronax

Secim bitti, tanzim cadirlari gitti. Bunu da ben hatirlatayim.
  • 4 Yıl Önce

Ferit26

Sayın yazar siz eğriye eğri demezseniz bu işler düzelmez. Şu an ak partiye oy vermiş yüzde 40 beklemede. Gri alanda böle devam edese buyuk ihtimal vermiyecekler oy. Doların artması ve ya altının artması biz alacağımız için değil bunlara gore piyasa zamlandırma yapıyor. Örnek vereyim dolar bu sene 5.40 dan 7.5 oldu diyelim yüzde 30 artmış yıl icinde. 5 kg lık sıvı yağ 55 tl olmus cay bulgur fasülye nohut buna gore artiyor. Bizim aldigimiz maasda bu emtialara gore artacaksa sorun yok Ama enflasyon yillik deniyor yuzde 10 maaslarimiza yuzde 10 zam veriyorlar. Ama dolar yuzde 30 artmiş. Bir yilda yuzde 20 fakirlesiyoruz. Bu sebepten en dusuk enekli maası suya dönünce hukumet 1500 yaptı. Çunku yillik yaptigi zamlar yeterli gelmedi. Tamam ben diyorum birakalim altini peki sıvi yağ seker kuru fasülye et nohut cay yıllık artışını göze alalım. Gecen sene kac liraymış bu sene kaclira. Bunlar fakir yiyecekleri. Buna ne dersiniz. He dersen bu size cok yiyin yavan ekmeği bir baş soganı dersen o başka. Ama inan chp secmeni cok rahat çunku zenginler. Olan ak parti secmenine oluyor
  • 4 Yıl Önce

İbrahim

A habere göre Amerika 'da bile herkes dövizini bozdurup tl ye çeviriyormuş, gülmekten sandalyeden düştüm geçmiş olsun deyin.
  • 4 Yıl Önce

Duran ÇOLAK

Sayın yazar Gerçekten yerden göğe haklısınız Nesine gerek fakirin Altından dövizden, Çünkü fakir oğlan evlendirmeyecek, kız gelin etmeyecek taraflar bir birinden takı istemeyecekler, Varmı böyle bir dünya bu yazıyı sizin gibi inançlı olduğunu söyleyen birinin yazıyor olması bana göre büyük bir ayıptır.
  • 4 Yıl Önce

hüss

Bak Davutoğlu ne diyor: Birileri ülkedeki yoksulluğu hissetmiyor.Çünkü 4 ayrı yerden maaş alıyorlar.
  • 4 Yıl Önce

hüss

Senin ekonomi yorumun da; "bana ne zamdan, ben her zaman 50 liralık gaz alırım" kafasıyla aynı.
  • 4 Yıl Önce

mecnun

Daha öncede bazı yazılarınıza yorum yazmıştım. Gerçekten sizi anlayamıyorum. Siz nasıl hukuk fakültesi bitirdiniz. Ekonomiyi bu kadar basite nasıl indirgediniz anlayamadım. Bende size basit bir şekilde anlatayım.Fakirin ne işi varmış altınla. Peki o fakir altınla borçlanmışsa ne olacak. Veya oğlunun düğününe altın takan komşusunun kızının düğününe gidip altın takmasınmı.İnsan zekasıyla dalga geçmeyin komik duruma düşüyorsunuz.
  • 4 Yıl Önce

Mustafa özkan

Sayın yazar kardeşim, bizim insanımız elbette kanaatkar. Mesela ben inşallah hacca gitmek istiyorum. Yatırdım bankaya TL olarak. Diyanet bu parayı yüro olarak istiyor. Şimdi ben 2 TL vereceksem 3 TL ödeme yapacağım. Hem senin bahsettiğin konular takdir edilsin, hem bu konulara bi çare bulunsun. Bankada TL si olanların zararı devlet tarafından giderilsin lütfen, bunu yazın lütfen. Vatandaşın fakirleşmesine seyirci kalmayın. Ancak 3. dünya ülkesi vatandaşlarını ikna eder, gazını alır gibi yazılarla kendinizi avutmayın artık. AKP. Vekillerinin kaç tanesinin yatı, katı, oteli, dövizi olduğunu da araştıralım lütfen. Milleti ekmek hesabına müstehak görmeyelim lütfen.....
  • 4 Yıl Önce

Yerli bakış

Ali bey olaya başka açıdan bakalım.Bir ürün çoksa fiyatı düşer azsa fiyatı artar..2x2=4..Gerçek bu.Geçen sene 6 lira olan sogan normal degil şimdide 50 kuruşa düşen soganın fiyatı hiç normal iyi birşey degil. Üreticinin zarar etmesi binbir eziyet çeken üreticiyide korunması gerekiyor.şimdi zarar eden üretici üretimden vaz geçerse.kaybeden biz olacagız.seneye 10 liradan sogan almak zorunda kalabiliriz.Peki üreticiyide tükediyicide kim koruyacak.şu an olayları seyreden üreticiyi yönlerdiymeyen zarar etmesine seyirci kalan TARIM BAKANLIGI...yıllardır aynı sorunu yaşadıgımız halde çözüm üretmeyen TARIM BAKANLIGI..Tarım ve milli egitim bakanlıgı hiçbir şeyin degişmedigi en başarısız 2 bakanlık..Bunuda bir dile getirirseniz iyi olur.
  • 4 Yıl Önce

Halit Özkoyuncu

Kardeşim,yazınızı her gün paylaşıyorum. Bugün kü yazınıza Facebook yalan-yanlış bilgi diye mesaj gönderdi. Bilginize
  • 4 Yıl Önce

okur

Sayenizde ekonomi nedir yeni anladim..Gözümü açtınız saolun.
  • 4 Yıl Önce

hüsyin şevki topuz

ali efendi kahvaltıda yediğin peynirin kilosu bile 50 TL olmuş , sen ne anlatıyorsun?
  • 4 Yıl Önce

Leventbay

Ekonomiyi buzdolabı , televizyon üzerinden anlatan , yandaş yazarıda oeynir zeytin üzerinden anlatır ancak . Yaaa sizler hakketten tüm ülkenin saf oldugunumu , düşünüyorsunuz . hadi var bir kaçtanede . Geri kalan oek inanmıyor bu komik açıklamalara . Okudukça yukarıdan aşagıya aşagıdan yukarı pes diyorum .bazıların tuzu kuru yazmış buraya . Eminim alın teri nedir bilmezler . Lan bu neyin savunması okudukça delleniyorum .
  • 4 Yıl Önce

Yerli vatandaş

Ali bey bi zahmet muhabirlerini Aksaraya gönder o mazlum dedigin suriyelilerin nasılda turistler gibi keyfi neşesi yerinde hayatını yaşadıklarını görün.Bi zahmet bu ülkenin zorlugunu yaşayan hamallıgını yapan sıkıntı içinde olsada şükür diyen insanlara sorun.Bu suriyeliler hakkında ne düşünüyorsunuz.örfümüze kültürümüze zararları oluyormu diye.Bi zahmet c.h.p lilerin yaşadıgı lüx semtlere villalara degil orta sınıf vatandaşın yaşadıgı yerlerde bir nabız ölçün gerçekleri görün ve dile getirin..
  • 4 Yıl Önce

Seydullah

Sayin Karahasanoglu, Altin fiyatini hatirlatan arkadaslara sunu soruyorum: Ak Parti iktidara geldiginde Amerikan Dolariyla kac ceyrek altin aliniyordu, simdi kac ceyrek altin aliniyor?. Ben Rakam vermeyeyim, merak edenler gercek ten merak ediyorlar sa arastirsinlar.Selam ve Dua ile
  • 4 Yıl Önce

Rıfat

Evet ekonomi çok kötü ki tatil yerleri tıklım tıklım dolu, sıfır arabada kuyruk var, milletin elinde iphone lar, daha saymakla bitmiyor, bunlar hep ekonominin kötü olduğunun göstergeleri!..
  • 4 Yıl Önce

hüss

Adamın ekonomiden haberi yok, bunlar işte gazetelerin köşesini tutmuş halka akıl veriyor. Altın, neden artar, dolara endeksli olduğu için, dolar artar altın da artar. Doların artışı ne demek, petrolün, akaryakıtın, enerjinin, yani girdilerin artışı demek ve bu da zam demek, enflasyon demek. Ben böyle derim ama, siz bana bakmayın. dolar ile altın ayı artıyorsa, 2002'den bu yana altın ne artmış, dolar ne artmış. hatta dolar 2014'e kadar hiç artmadı bile. konuşuyoruz işte laf olsun torba dolsun
  • 4 Yıl Önce

yurttaş

Ali bey ekonomi konuşalımda kimlerle konuşalım.100 lira biriktiren Ayşe teyze bile gidip dolar alırsa kuyumcunun gariban bildigimiz insanlar bile 30.000 t.l.tezgaha bıakıp çeyrek altın istiyorum derse neyi nasıl konuşacaz. 20 sene önce memur ögretmen geçinmek için ek iş yaptıgı ay sonunu binbir eziyetle getirdigi emeklinin bırak altın almayı sadece geçinmek karnını doyurmak için ekiş yapmaz zorunda oldugunu bilmeyenler bilipte nankörlügün daniskasını yapanlarla ne konuşacaz..12 milyon emeklinin yarısınında hala ev araba torunlara daire diye çalışanları görmeyenlerle ne konuşacaz.
  • 4 Yıl Önce

Tuncay

Evet bende senin gibi dusunuyordum ama istanbul sozlesmesini bunlar imzaladi  erkegine is bulamaz ken sirf baba rolunu elinden almak icin kadini desteklediler halk yataga devlet kanunlariyla girer oldu daha soylim mi halka kacacak delik birakmadilar gucu ellerine alinca musluman turk halkina aileye format atmaya kalktilar kadinlari siyasette kullanmak icin bu sozlesmeyi imzaladilar yetmedi devlet eliyle kadin erkek arasina fesat soktular rehabilite yapmak zorlarina geldi bunlar erkefi dusman gorduler fuhsiyat sapkinlik serbest lafa gelince sosyal medya bozmus aileyi kendilerine gelince bir gecede sosyal medya kanunu nu cikartilar hakaret oluyormus efendim durum dahada vahim sile dagiliyor ortada sorumlu yok hadisle kuranla din ile islah yok kolay at iceri tarla aldin konteyner koydurmuyorlar her sey yaaaaasak gardasim yasak kime yasak dar gelirli insanlara gucu eline geciren nedense bu toplumun kilcal damarlarin a operasyon cekiyor evet 17 bin uzaklastirma cezasi itirazina bir tane kabul yok bu ne aykiri karar veren hakim terfi alamaz hukukmus hikaye guclulerin hukuku sen cikmis sin libyadan efendim afrikadan akdenizden konusuyorsun tamamda cepeye gidecek aile yok kalmadi nesil dindardeyil mareryalist oldu ne bekliyordun ki elbette altini gumusu soracak milleti materyalist yapan yine bunlar dusmanlarini yanina alip kontrolederiz diyen bunlar kendine gonul verenleri uzaklastirip yok sayan bunlar kopru yol gecit marmaray hastanelerle milleti materyalist yapan bunlar eee neyin hesabini yapiyorsunuz elbette halk altini ekonomiyi konusacak allah sonumuzu hayr eylesin bizleri iman ve kuran ile yasatip oldursun selamlar
  • 4 Yıl Önce

Baran

BU yazar ŞEYTAN KILIKLI...FAKİRİN ALTINLA NE İŞİ OLUR DİYOR
  • 4 Yıl Önce

yusuf

ulan 2001 yılında niye kriz tellalığı yaptınız o zaman, o zaman niye milletin cebinde para yok diye ..... o zaman millet nasıl baştakileri öptüyse şimdide öpecek.
  • 4 Yıl Önce

cevizli

altın, uluslararası piyasada binlerce yıldır ortak birim olarak kullanılır. altının değeri tüm dünyada sabittir. altının fiyatının yükselmesi, tc vatandaşının fakirleştiğini gösterir. elbette altın yemiyoruz ama paranın değersizleşmesi demek günlük olarak yaptığımız tüm alışverişe yansıyor. kaldı ki verdiğiniz ekmek örneğini bile doğru düzgün araştırmamışsınız
  • 4 Yıl Önce

Leventbay

2003.ç.altın 22tl.=14.45 eder 2020.ç.altın 700 de =3.3 eder Lamı cimi edebiyatı yapmaya gerek yok . Dar gelirlinin alım gücü nü bu belirler . Sıradan insanlarız bizler . Tasarrufumuzu buna göre yaparız . Borsa , repo , bilmeyiz . Bu kadar basit işte . 18 yılda geldigimiz tablo bu çırılçıplak .
  • 4 Yıl Önce

Mehmet

Karahasanoğlu bu yazdıklarından  torunların  utanacak. Onlara öyle kötü bir miras bırakıyorsun ki büyük ihtimal soyadlarını değiştirmek zorunda kalacaklar. Sen halkın büyük çoğunluğunun 2500 TL asgari ücretle çalıştığı ülkede gerçekleri saklamak için ironiyapmaya devam et. Geçinemeyen ailelerde ki kadınların çocuklarına annelik yapmak yerine uç kuruş için orada burada çalışmak zorunda kaldığı bu ülkede aile kurumunun can çekiştiğini görmezden gel ironu yap. Gazetenin köşesinde toplumsal boyutu ve sonuçları bakımından bir çok olumsuzluğa neden olan gelişmeleri sırf iktidadara laf gelmesin diye çarpıtarak gerçekleri saklayarak bugün yazıyorsun. 
  • 4 Yıl Önce

Tuna

 hep bu dış güçler ve bu cehape yüzünden:)))
  • 4 Yıl Önce

Altın, Döviz , petrol fiyatlarının Üretim maliyetini etkilediğini bunun da çay,peynir ,yumurta, patates, soğan fiyatlarını etkilemeyeceğini söyleyenlerin vay haline !!!!:::
  • 4 Yıl Önce

Barbar

Gerizekalımısınız yoksa öylemi gösteriyorsun
  • 4 Yıl Önce

mevhibe inal

Bize rahat batıyor! Alım gücü azaldı diyenlerin bazılarının dolaplarındaki ayakkabı-çanta-elbise bir mahalleyi giydirir. Süs köpeklerine yaptıkları masraf bir aileyi doyurur. Botoks-silikon-kuaför masrafı 2 çocuğu okutur. Şükretmesini bilmeyenler evini-ailesini-ülkesini-geçmişini-geleceğini kaybetmiş, yabancı kapılarında sürünen Müslümanlara baksın...da utansın
  • 4 Yıl Önce

köylü

18 yıl önce bizim köyde sadece muhtarda traktör vardı yolda yoktu ..Köylüler at arabadı veya eşekle kasabaya inerdiŞimdi her evde traktör artı eşekle inenler şimdi kendi arabalarıyla iniyor.Doymaz nankörlere ne yapsan boş.muhalif olmak için yapmayacalları şey yok.şimdi diyeblirler ama o arabalar mersedes degil markası ve modeli kötü..En saçma olanda sanki 18 sene önce çom iyiydikte şimdi kötüyüz..Gençleri suçlamıyorum.Onlar yaşamadı krizleri enflesyon faizlerin yüzde 80 oldugu develşasyonları onlar bilmezde bilen yaşayayan nankör gafillere çok mızıyorum.kışın ortasında dometes atlıcan fiyatlarından şikayet eden ahmak yaşlılara çok kızıyorum.sanki çocuklugunda çok iyi yaşamış yoksulluk ve sefilligi görmemiş gibi..
  • 4 Yıl Önce

hamido

Fazla polemiğe gerek yok, reis yeni dünya düzenini kurana kadar durmak yok yola devam, itler ürür kervan yürür.
  • 4 Yıl Önce

Halil

Ben emekliyim 2134tl maaşım var 1300 kiram var sende allah korkusu varsa açık yandaşlığı bırak aylarca et meyve yüzü göremiyoruz üstümdeki. Kıyafetler çöp olmuş .çay ocağında ikinci bardak çaya hasretiz .cacık için eskiden sarımsak alırdık şimdi ekmekği sarımsak niyetinemi atalım
  • 4 Yıl Önce

Leventbay

Okurlara tavsiyemdir ekonomiyi. Murat muratoglundan dinleyin . En azından dogruları ögrenmiş olursunuz bırakın bunu. (Ben 2 yıldır dinliyorum 31 Mart akşamı ımf ile anlaşma yapılacak demişti hikaye çıktı ama)
  • 4 Yıl Önce

Ali

Sn karahasanoglu sizin gercekten ama gercekten biseyden haberiniz yok insanlar borc Alip verirken altin Euro dolar olarak alip veriyor Örnek 1000 Euro gecen ay sizden borc aldim 7500 tl ediyor du simdi size o borcu vermek icin 8600 tl odemen lazim peki 1 ayda benim maasim 1100 tl arttimi? Ama sizin beyninizle diliniz in arasinda bi bag olmadigi icin anlamassiniz Haa diyeceksiniz tl verin Alin Yazdigin gibi 2002 de 6 ceyrek eden asgari ücret simdi 3 ceyrek ediyor Kimse tl ile alisveris yapamaz tl durdugu yerde eriyor 2 Günde 38 kurus zam geldi benzine
  • 4 Yıl Önce

Leventbay

Kısacası fakir kalın sizin neyinize altın dolar . Önünde ekmek peynirin var . Yarabbim bumu ekonomi konuşması karaosmanoglu . Bumudur . Bırak sen hiç konuşma . Liseye giden kızım daha iyi anlatır ülkenin durumunu . Ne yazar ne ekonomist gördügünü söyleyen . Sen bırak o ne dedi bu ne dedi yazılarını yazmaya devam et .
  • 4 Yıl Önce

Saç sakal traş

Sayın yazar dolar altın neden mi önemli? Çünkü senin doğalgazın ondan gelen elektriğin ondan üreten fabrikan ürettiği nakliyesi için gereken petrol hep onlar ile çarpılıyor. Kardeşim; sen ve desteklediğin siyasiler, bu hayatı, sabah kahvaltısı peynir ekmek zeytin çay olarak yapıyorlarsa ayda 3 bin TL ile yaşıyorlarsa eyvallah biz bunu görüp yaşarız. Ama kendin özel okullarda çocuk okut arabalarla gez villalarda yaşa özel takım diktir bana gel vatan millet edebiyatı yap bu olmaz. Son olarak senin sakalın gibi sakal uzatmam için 5 günde bir berbere gidip düzeltmem gerek 30 tlden ayda 300 yapar iki de saç traşını ekle 150 de o bahşişle beraber 500. Ne masalı anlatıyorsun?
  • 4 Yıl Önce

Ekonomi konuşalım

Nasıl bir yaklaşımdır Ali bey bu şaşdım kaldım, senin güncel olaylardan anladığın, çıkarımın bu mudur... "yenmez, içmez sana ne, sen yediğine bak, gerisine karışma"...Ali bey sen yine bildiğin yerden konuş, pek kafa yorma bu ekonomi işlerine.
  • 4 Yıl Önce

Okur

Vatandaşla alay etmeyin,pazarı marketi dolaşın,senin tuzun kuru tabi,askari ücretle bir ay yaşada görelim.
  • 4 Yıl Önce

Emin bey kıyas öyle değil böyle olur

Emin bey bulgaristanda insan kalmadı tamamı avrupaya çalışmaya gidiyor . Para yok alım gücü yok karınlarını zor doyuruyor bulgarlar , istersen 1 leva 20 dolar olsun ne yazar . Eeee 1 dolar 115 japon yeni buna ne diyeceksin şimdi japonların açlıktan kırıklarınımı söyleyeceksin . 1 dolar 70 ruble ama rusların karşısına bizden hariç kimse çıkamıyor ne diyeceksin .
  • 4 Yıl Önce

Ürpek---Maria Antuanet

Sn. Ürpek, "rakı içemiyorsan viski, şampanya iç" diyor aktroller.. Maria Antuanet ekmek bulamayanlara pasta yiyin diyordu.. Bunlar Maria yı örnek almış vatandaşa fırça atıyorlar..
  • 4 Yıl Önce

Leventbay

Kusura bakma ali karaosmanoglu . Ekonomi konuşalım demişsin ama çoookkk boş laflar etmişsin . Tabiki insanlar için alım gücü nü altınla dolarla ölçecek ne yani . Yok yenirmi içilirmi demişsin . Kahvaltıdan bahsetmişsin . Para yolda bulunmuypr bizler için . Kazanması zor . Zam zam . Bir sabah kalkıyon %30 fakirleşmişsin . Kim yüzünden . . İtibardan yasarruf olmaz diyenlerdenmi . Tasarruf saraydan çıkmakla başlıyacak yok öyleeee . En tepeden tasarruf okacak milletin parasını çarçur etmeyecek . Vergilerle zamlarla bunu yerine koymaya çalışmayacak
  • 4 Yıl Önce

Mesut

Kemal yılmaz , aç ayı oynamazsa sahillerin hali ne tıklım tıklım , parklar mesire alanları tıklım tıklım , yollar caddeler bulvarlar avm ler tıklım tıklım , asker uğurlamaları düğünler eğlence yerleri şaaşalı ve tıklım tıklım , çöpler ekmekten geçilmiyor, mangal alanları yol kenarları içki şişeleri ve kutularından geçilmiyor , en kötü sigara 15 tl bırakayım içmeyeyim şu zararlı zıkkımı diyen yok ailesinin rızkını dumana veriyor . Memlekette ayı çok ama açlıktan ölen ayı yok , alkollü araç kullanmaktan eroin esrar içki komasından ölen , kurallara uymayanlardan ölen çok .
  • 4 Yıl Önce

Ayse

Sayin Yazar size aynen katılıyorum düğün dernekte altin ikramı olmasa emin olun vatandaş bu kadar kaygıya dusmez
  • 4 Yıl Önce

Mehmet

Yorumlara bakıyorumda sanki bazıları gibi 4 işte çalışıp sonra yorum yapanlar gibi.Paranin değeri kalmadı ki altın alayım.Enflasyon yüde en az 40 tir.Neyi tartışıyor ve kimi savunuyorsunuz.2013 te 37 bin tl ye aldığım araba şu anda 100 bin lira.Ozal zamanında daha kotuyuz
  • 4 Yıl Önce

Ürpek kendi yerli boğma içkini yap, yatma

Ürpek sen ve gibiler kendi imalatınız boğma rakıya devam edin , sakın ayık kalmayın . İçkiyi kendiniz yapın o para cebinizde kalsın . Konu yine insanın çalışmasına ve üretime dayanıyor ithalcilikten beleşcilikten kurtulmanız lazım .
  • 4 Yıl Önce

yorummm141

Ekonomiyi ceyrek altin, euro, dolar ile olcmeyip ne yapacagiz peki??? Simdide ekonomist oldu bu insan basimiza. Alim gucunu neye gore hesaplamak lazim sence, avakadoya goremi yoksa benzin litre fiyatina goremi?
  • 4 Yıl Önce

RTE SEVDALILARI

Ali Abe Selâmıaleyküm Asgari ucretli bir ayligiyla 2500 ekmek aliyor.Un alip evde ekmek yapma 10 bin ekmek demektir.Savas zamaninda bir asgari ucretli 10 bin askeri bir gun boyunca doyurabilir.Ama icimizdeki tipler altin derdinde.Mantiga bakarmisin eskiye nazaran az altın alıyormuşsun.Behey gafil altin alip ne yapcan.otobuse altin veripmi biniyorsun. Domates 50 kurs soğan 60 kuruş. ekmek bir lira.tuvalet bile 2 lira.Utanin yaw bolluk icinde yaşıyorsunuz. Sokağa cikip bskin arabalara lokantalara kafelere sahillere. Cope attiginiz ekmek sayisi 4 milyon.Rte size yedirmeyiz.
  • 4 Yıl Önce

Tarihi gerçek

Çeyrek dolar edebiyatı yapan chp ip hdp illet zilletçiler chp inönü zamanında kelle vergisi vermemek için eşşege baba dediğiniz günü unutmayın .
  • 4 Yıl Önce

Mehmet

Hiç konuşma.2002 de yüz dolar 130 tl idi.Hersey ön katına cıkmış.Paramiz pul oldu.Partiler olmasa da devlet yönetilir.
  • 4 Yıl Önce

Mesut

Çeyrek dolar edebiyatı yapanlar , demekki değeriniz ederiniz 1 dolar 1 çeyrek . Hani mustafa kamal bulgur çorbası ile savaş kazandıydı ? Doğru. Hani siz m kamalin askerleriydiniz ? Yalan . Siz 1 çeyreğe 1 dolara m kamalide memleketide satarsınız . Geçen sene dünyada altının onsu kaç tl şimdi kaç tl onuda yazın . 1 yıldır istanbul ankara sizde hani nerde hizmet her tarafı pislik götürüyor adam gibi 1 tane hizmetiniz yok , yapılanlarıda bozuyorsunuz .
  • 4 Yıl Önce

Huzur

Arkadaşlar 18 yıllık esnafım.müşterin malı isteme şekli değişti.ozaman bir yağ alacak en ucuz fiyat hangisi onu ver diyordu.hangisi hafif hangisi kalitelidiyor.karışım yağları vardı o çok satılırdı bugün dükkanda karışım yağ hiç yok.kırık pirinci 50 kg alırdık baldo 10 kg kırık biter baldonun yarısı satılmış.bu gün dükkanda kırık hiç yok.arayan soran yok.2004 yılı eve klima takmak zorunda kaldım samimi olarak söylüyorum utandım.mahallede ilk klima bizim eve takılıyor mühendis öğretmen emekli kimsede yok yani ultra lüks.bugün dükkanımdan çıkıyorum kafamı kaldırıyorum her evde her odada.örnekler çoğalabilir.kendim 18 yıl önce çıktığım bu esnaflık yolculuğunda küçük bir sermayem vardı bugün evim arabam 3çocuğum dükkanım bin şükür.anlayana yeterli sanırım
  • 4 Yıl Önce

Cenk

Bölücü yıkıcı baascı paralelci mandacı cenaha bakınca Sanırsın ki 18 yıl öncesinde türkiyede kişi başı millî gelir 50 bin$ dı da bugün 9 bin $ a düştü.
  • 4 Yıl Önce

Mesut

Madem çeyrek pahalı sokaklarda park yerlerinde araba park edecek yer yok , 4 , 5 şeritli caddeler bulvarlar trafikten geçilmiyor 3 yaşından 70 yaşına kadar herkeste 3 , 5 bin tl lik cep telefonları var . Her taraf bina ile doldu . Şuan köylerde ırgatlık hasat vakti çalışacak adam yok çogu mahsül tarlada toplanmayı bekliyor, çeyrekçiler madem açsınız paraya ihtiyacınız var gidin köylerde çalışın ama kıçınız yemez degilmi ? Yatarak para kazanmaya alışınsınız. . Şehir de asgari ücrete çalışma gidin köyde çiftçilik hayvancılık yapın . Siz saman sever saman kafalılar ancak armut der muz der ahmak ahmak konuşursunuz . Ha bu arada kapitalist sistemle yönetildigimizi unutmayın sonra koç , sabancı , eczacıbaşı tüsiat ne der .
  • 4 Yıl Önce

Soner

18 yıl önce 3-4 çeyrek altın alınırdı diyenler o zaman elinizde ev işyeri araba traktör yazlık cep telefonu olarak ne vardı. Bu gün 18 yıl sonra kendinizde babanızda ne var yok bir ona bakıp biraz dürüst olmalılar.
  • 4 Yıl Önce

Erhan

Tamam da senin Dilipak abin de , bu iktidar zamaninda herseyin kötüye gittiğini hemen her gün söyleyip, yazıp durdu
  • 4 Yıl Önce

Mehmet ok

Hep kötü ile örnek vermek iktidarların temel özelliği, ABD ile Türkiye'yi koyasliyorsunuz, güney Kore, Singapur, japonya gibi ülkeleri niçin unutuyorsunuz. Kötü örnek örnek olmaz
  • 4 Yıl Önce

Dadaş

Ekonomi konuş madan önce Aylık gelirini maaş bodrunu açıklarmısın.... al sana hodri meydan. Size kolay biz markete gidemiyoruz fatura ödeyemiyoruz
  • 4 Yıl Önce

Mesut

Ali bey şuan saman arpa soğan patates bedava geçen sene seçimi bu gıdalar üzerinden propaganda yaparak kazanmadılarmı? Şimdi saman severler arpa işkembeliler deyince zorlarına gidiyor . Ali bey bunların kursagı işkembesi ecnebi kursagı ecnebi işkembesi ecnebi imanlı bunlar . Bunlara herşeyi bedava ver bu ecnebi artıkları yine memnun kalmazlar . Bu ecnebi takımı memleketin hem kaymağını yerler hemde şikayetçi olurlar . Bunları ancak azrail ölüm mezarlık cehennem temizler . Bunların eline fırsat geçsin allahı taşlarlar geçmişte milli şef zamanında olduğu gibi .
  • 4 Yıl Önce

Emin

Ekonomi konuşalım, konuşalım da böyle hasami cümlelerle değil. Bakınız basit bir örnek, 1 Bulgar Levası 4,37 Türk Lirası yapıyor. Bilemiyorum sizin ekmek, peynir denkleminiz ekonomide ne ifade ediyor ama Türk parasının itibarı yerle yeksan oldu. Rica ediyorum bırakınız artık hükümet güzellemelerini sizler eğriye eğri demeden bu iş düzelmez. İnanın pantolonda yama vurulacak yer kalmadı. Bahaneler üreterek bir yere varamayız. Ekonomi sizin dediğiniz gibi göreceli değil. Alın terimizin karşılığı bu değil.
  • 4 Yıl Önce

sukru

Eskiden bir zeytini iki lokmasına katık yapan şükürsüzler şimdi üçyüz kilo zeytin parasını cep telefonona verip(paket ücreti hariç) üstünede sıfır arabaya binip mazot ve altının doların pahalılığndan şikayet ediyor.Böylelerine çok şey söylenebilirde neyse şimdi günaha girmeyeyim.
  • 4 Yıl Önce

selll

çeyrek altın elbette yenilen bi şey değil ama 2002 ile 2020 arasında hadi gelin ekmek ile simit ile kıyas yapalım ne demek yahu. kimse söylemiyor ama bu biz bi şey yapamadık. işçinin karnına girecek simit miktarını arttırdık insanca yaşamasına yetecek parayı veremedik hala simitle ekmekle mukayese ediyoruz demenin acı itirafıdır. çeyrekle karın doymaz ancak acı espiri olur buna da kimse gülmez.
  • 4 Yıl Önce

Allah anlayışsız insan etmesin

ister aile içinnde ister ülkede olsun . herşey iyi iken, herkesin keyfine diyecek yok bir zarar fark ettiklerinde suç sorumlu kişi bende üç sene ,bankadan para alamadım . bana kimse yardımcı olmadı .sen iyi isen herkes iyi bence bunlar komplo ve zaman zaman kötüleyip menmuniyetsizlik yeri dar olan kendine bir yer bulsun.
  • 4 Yıl Önce

Bir paket

Sigara 18 tl,,içemiyoruz efendim!?
  • 4 Yıl Önce

ATATURKCU

TURKUZ ORDUMUZ TURK ORDUSU ULKEMIZ TURKIYE DILIMIZ TURKCE.BIZ NE YAPTIK ? KAYITLI 4 MILYON KAYITSIZ 1.5 MILYON SURIYELIYI 1 MILYON IRAKLI AFGANI IRANLIYI ULKEYE DOLDURDUK HERGUN BESLIYORUZ KIMDIR BUNLAR NECIDIR NE ISYAPAR ? SAATLI BOMBA GIBI ELIMIZDE HARCADIGIMIZ 40 MILYAR AVRO CABASI
  • 4 Yıl Önce

Mertürk

Normalde iyi kazanan bir sanayici bile fabrika ile üretim ile on, yirmi yılda kazanabileceği paraları, inşaat rantı ile bir yılda kazanır oldu. Bu rant iştahı yüzünden ,sanayiciler, fabrikatörler ,sanayiciligi bırakıp fabrikalarını kapatıp inşaat işine girdiler. Bu inşaat rantı için SEKA kağıt fabrikaları kapatılıp arazileri inşaat rantıtına gitti ,ülke her yıl bir milyar dolar civarı kağıt ithal eder duruma geldi bu inşaat rantı için ,tekel ,sümerbank vb. birçok araziler inşaat rantına kurban gitti. Fabrikalara ,sanayiye ,üretime kredi vermeyen bankalar ,dışardan sendikasyon döviz kredileri borçlanarak bu dövizleri ,döviz geliri üretmeyen inşaat işlerine aktardılar. Ülke inşaat furyası ile sahte bir refah yaşıyor görüntüsüne girdi. Bankalar inşaata oluk oluk para akıtırken ,o inşaatlar için aramal ve hammadde vb üreten fabrikalara kredi akmadı. Her taraf lüks inşaat lar ile dolup sahte bir refah görüntüsü verilirken , o inşaatlarda kullanılan bir çok malzenin aramal ve hammaddesi vb de büyük oranda ithal edilerek yüksek dış ticaret açıkları verildi. Normalde dolar enflasyon kadar artması gerekirken, dalgalı kur rejimi denen ucube bir sistemle Bir dolar bir TL olacak denilerek , türk lirası 2015 yılına kadar aşırı değerli tutularak ,ucuz aramal ve hammadde ithalatı ile Türkiye aramal ve hammadde bakımından 70-80 oranında aşırı dışa bağımlı hale getirildi. Ucuz ucuz ithal etmek varken kimse üretim için fabrika kurmaz.ihracat etmek için bile ilkönce ithal etmek zorunda olan bir ekonomi olduk. Son on sekizyılda bir trilyon elli milyar dolar dış ticaret açığı verildi. Ülkemiz Çin ,Rusya vb ülkelerin açık ithalat pazarı haline geldi. Tabi dünyada döviz bol ve ucuzken ve yüksek özelleştirme gelirleri varken bunu devam ettirdik ,peki sonra?
  • 4 Yıl Önce

müslüman xatandaş

Ali bey ..Evet ALLAHA iman ediyoruz.Tarihimiz boyunca zalimin karşısında mazlumun yanında olmuşuz.onları bilen ve tarihiyle övünen bir akpartili olsrak diyorumki 4 milyon mülteci mazlum degil..Biz sınırları açarak çok büyük hata yaptık.onlar mazlum degil onlar vatanlarını zalime karşı savunması gerekirken gerekirse 15 temmuzda 251 insanımız gibi ölmesini bilmesini kurtuluş savaşında yüzbinlerce şehit olanlar gibi vatanı için ölecekti...
  • 4 Yıl Önce

sayın ali bey bu insanları altın veta dövid neden yükselişinden şikayetci

insanlar ödünç borç alıyorlar yoksa başka türlü vermiyorlar borçlu olana zor geliyor.fakat bankadan alsa alamıyor alsada ödeyemesde haciz geliyor bunu biliyyorlar nevvelden beri böyle .yinede sorumlu hükümet olmuş oluyor.
  • 4 Yıl Önce

Bamya 20 lira...

Alamıyoruz Âli Bey..
  • 4 Yıl Önce

Furkan

Ekonomideki kötü gidişat tartışma konusu değil bir gerçektir. Mesele altın fiyatı değil. Türk Lirasının her geçen gün değer kaybetmesi her geçen gün fakirleştiğimiz anlamına gelir. Nedeyse ithalat yapmadan ihracat ve üretim yapamayan bir ülke olarak paranın değeri çok önemlidir. Kullandığımız telefon, otomobil, petrol vs. yi saymaya gerek yok da yerli malı tekstil ürünün bile pamuğu ithaldir, ekip biçtiğin tarım ürününün gübresi, tohumu, mazotu ithaldir. Döviz artınca bunlar da artar. Eski Türkiye'de emekli olan bir kişi ev alabiliyordu, şimdi 5 yaşında orta sınıf araba bile alamıyor. Yatırım denilen "dev projeler" hem pahalıya yapılıyor, hem dolarla garantili. Gelecek 30-40 yılımızı borçlandırarak ipotek altına alıyor. Bir de gelişme hesabı yapılırken 20-30-40 öncesi örnek verilerek şimdi daha iyiyiz demek büyük kandırmaca. Kıyaslamayı diğer ülkelerle yapacaksın, o zaman bir anlamı olur. Ben okuldan mezun olduğumda asgari ücretle çalışıyordum, şimdi durumum daha iyi demek gibi bu, sınıf arkadaşların ne oldu, ne iş yapıyorlar ne kadar kazanıyorlar ona bak sen. Mısır konusuna gelince bu inattan vazgeçmek lazım artık, ne bu kan davası mı, Sisi olduğu sürece küs kalıp, karşılıklı ticaretten mahrum mu olacağız, şu an olduğu gibi düşmanlarımızla dost mu olmasını sağlayacağız Mısır'ın. Yönetimin sorumluluğu milli menfeatlerdir ve buna göre davranmalıdır. Madem çok ilkeliyiz o zaman Çin ile de selam sabahı keselim, ya da ABD ile de, onların elinde az mı kan var, hiç zulmetmediler mi, neden kesmiyoruz çünkü milletimizin menfeati icabı ilişkilerimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Liderlere katil, darbeci vs. sıfatlar takıp düşman olmak bize zarar verirken diğer düşmanlarımıza yarıyor bunu görün artık.
  • 4 Yıl Önce

Bayram çelik

Ali abi 49 yaşındayım.20 yıldır akit alır okurum.senin gibi adil isabetli delille konuşan bir yazar yok bence.eğilmeden bükülmeden dosdoğru
  • 4 Yıl Önce

Mertürk

Türkiye etrafı ateş çemberi, içte ve dışta yedi düvel ile mücadele ediyor ,AMENNA. Tamam da kardeşim böyle bir ülke ekonomisi ni sanayi ve üretim ağırlıklı bir yapıya kavuşturup dış müdahale lere karşı dayanıklı yapmaz mı?... Hala Eldeki kıt kaynaklar üretime aktarılacağına ,müteahhitlerin elindeki arz fazlası konutların satılması için zararına düşük faizli kredi olarak verilip heba edilmektedir. Hala ucuz krediler ile tüketim teşvik edilip millet ithal arabalar için sıraya sokulmuş dışarıya döviz akıtılmaktadır. Günü kurtararak gelecek üzerine çok daha ağır yük bindirerek nereye kadar devam edebilir. Müteahhitler bu konutları satıp parasıyla yeni konut işlerine girip ekonomiyi mi canlandıracak lar, hayır. Zaten piyasada arz fazlası ihtiyacın üstünde yüzbinlerce konut var,birde içinde oturulmasada yatırım amaçlı alınıp oturulmayan yüzbinlerce konut var. Müteahhit ler bu konutları satıp parasıyla döviz alıp stoklayacak ve döviz fiyatının artmasına neden oluyorlar. Kendi elimizle kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz. Ondan sonrada ekonomi de sıkıntılar olduğunda suçu dış güçlere atıyoruz. Hayır kardeşim en büyük suç iç güçler de . iç güçler büyük yanlışlar yapmazsa ,dış güçler bize hiç birşey yapamaz.
  • 4 Yıl Önce

Nahit

Ekonomimizin duzelmesi icin uretime dayali tarim ve hayvanciligimizi gelistirmeliyz acil olarak agir sanayi hamlemizi gelistirmeliyiz ulastirmada ulkemizi demiryollariyla donatmaliyiz denizciligimizi devlet politikasi yapmaliyiz mesleki ve teknik okullara onem vermeliyz zonguldak filyos limanini bitirmeliyiz is bankasini acilen hazineye devretmeliyiz turizmi devlet politikasi yapmaliyiz savunma ve silah sanayimizi gelistirmeliyiz
  • 4 Yıl Önce

Dik kafa

Tabi hocam dediğiniz gibi olsa ne güzel lakin biraz problem var ...bir lokantaya bir kişiyi bile davet etmek 80 ile 100 TL gitti demek yani bir öğle arası ...ve şu an iktidar sanki bana ne der gibi tutum içinde insanlar ikinci el araba soramiyor başı boşluk birileri fiyat yükseltmiş iktidar meydanda yok apartcilar otelciler yer yok havasiyla bütün yaz millete tabiki son yıllarda fiyatı tam bir kazık şekilde ve daha nice başı boşluk işler saymakla bitmez ...lakin hep bunlar düzenleme getirdik bilmem ne yeter be artık birşey yaptıkları yok
  • 4 Yıl Önce

Ürpek AYVAGÖBEK

Bir Bira 14 tl olmuş,hadi buyurun! ikram edemiyoruz efendim...?
  • 4 Yıl Önce

Ayni

Bu ülkenin gerçeklerinden uzak dünü bilmeyen maloz takımına ne anlatsan anlamaz yorma abi kendini yorma
  • 4 Yıl Önce

Ürpek ÜRKEK

Bir 70 lik Rakı 152 tl...Alamıyoruz Efendim!
  • 4 Yıl Önce

Reşit Dengeşik

SN. Yazar : ÇEYREK ALTIN PARA DEMEK, EKMEK DEMEK , SOFRAYA GELEN KAHVALTI DEMEK, KISACASI GEÇİM DEMEK . KISACASI HAYAT DEMEK . İRONİYE HİÇ GELMEZ .
  • 4 Yıl Önce

Arif

Ali bey .. 2002 de AKP hükemete gelirken büyük bir rahatlama olmuştu ekonomide. Bolulluk bereket vardı. Kıyafet çok uygun fiyatlara alabiliyorduk. 5 lt yağ 10-13 Tl' di. Şimdi 55 tl olmuş. Yani gıda giyimde pahalılık var. Rahat değiliz..
  • 4 Yıl Önce

Hasan

Altın fiyatını bahane eden ..lara Altın onsu 2000 de 232 ABD doları Bugun ons fiyatı 2000 dolara yakın Artış: %800 civari Almanya da Ortalama aylık maaş 2000 yılında 1000 Euro 2020 de 2000 Euro Artış: %100 Almanya’da Altın %800 artmış Ama Ücretler sadece %100 artmışşşş Zavallı Almanlar Aptal Almanlar Batmış bitmişler ama çıkıp protesto bile etmiyorlar Çok geri kalmış çok ilkel la bu Almanlar Yada Bizim ülkede çok ... var
  • 4 Yıl Önce

Ata kızı

..  Alım gücü düştü.:.
  • 4 Yıl Önce

Nahit sazoglu

Ulkemizde ekonomik sitemimiz iyi gitmesi icin israfi onlemimheriz gerekir herkesin elinde milyarlik telefon her evde avrupa arabalar ekonomide en iyi donemi yasiyoruz lokantalar ksfeler dolu tatil yerleri dolu bu altin ve dolarin artisi yahidi baronlar rockfeller rotchildler yapiyor ulkemizde sermayede medyada siyasette adamlari var
  • 4 Yıl Önce

Vatandas sabri

Sayin yazar beyim bugün ""EKONOMİYİ KONUSALIM"""Yazınızı OKUMADIM.......... Tahmin ediyorum.%1000 doğru ve .gercegi.yazdığınıza. inanıyorum. .feekaat bu bizim SOLYANDANÇARKLİ DEVŞİRME TAYFASI VE.FETONUN. BESLEMELİ .okumadan.anlamadan.papağan .gibi.herzamanki.sakızı cigneyeceklerdir.BİZ BİLİYORUZ BUNLARIN EVVELİYATİNİ. ....................... BU ÜLKEYE BİR ÇİVİ LERİ YOKTUR.......... BU ÜLKEYE BİR DİKİLİ AĞAÇLARI YOK.. BU ÜLKEDE BİR ESERLERİ. YOKTUR........ BU ÜLKEDE BİR KÖPRÜLERİ YOKTUR....... BU ÜLKEDE BİR OTO YOL YAPMADILAR... BU ÜLKEYE BİR BARAJLARI YOKTUR........ BU ÜLKEDE BİR HAVAALANLARİ.YOKTUR. BU ÜLKEDE BİR HASTAHANE.YAPMADIL. BUNLAR SADECE ÇEK. CEK.CAK.CAK........ BUNLAR YAPMAYI DEĞİL YIKMAYAi.sever. BUNLAR DOĞRUYU DEĞİL.YALANISEVER. BU CENAH GERCEGİ DEĞİL. HAYALSEVER. BUNLAR BARIŞI DEĞİL.KAVGAYI SEVER. BUNLAR ATAYIM DEĞİL. MASKEYİ SEVER. BUNLAR BARIŞI DEĞİL TERÖRÜ SEVER. BUNL. KARDEŞLİĞİ DEĞİL. AYRILMAYISEV BUNLÇALIŞMAYI DEĞİL. YAN YATMAYİ. BUNL.ÖKÜZU DEĞİL. BUZAĞI ARAMAYI. BUNL.BAĞI.DEĞİL. BAĞI DİKENE.SOVER. BUNLAR. ÇAREYİ DEĞİL. BAHANESİ. SEVER....................................................................65 SENEDİR BUNLARİ DİNLEDİM. AYNI TAŞ AYNI HAMAM...
  • 4 Yıl Önce

Mertürk

Ülkenin en büyük sorunu, döviz geliri getirici sanayi, üretim altyapısı yokken, yüksek dış borç ve sıcak para ile ekonomisini çevirmek zorunda olmasıdır. Yap işlet devret ile yapılan büyük projelerin çoğunda ,gelir Türk lirası , gider ise döviz cinsinden. Yani yüksek dış borçlar ile yapılan, yollar,hastaneler,köprüler,tüneller, enerji santralleri,havaalanları, limanlar vb. bunun yanında döviz ile dışardan borçlanıp yapılan emlak-konut ,inşaat işleri, ülkeyi dehşet bir döviz darboğazına sürüklüyor.Dışardan döviz cinsî sendikasyon kredi alıp, bunu ,döviz geliri getirmeyen ,emlak, konut işleri için müteahhitlere veren bankalar, bu döviz borçlarını ödemek için tekrar dövizi nerden bulacaklardır. Bütün bu proje ve işlerde ,gelir Türk lirası, gider ise döviz dir. Sonuçta bu firmalar ,döviz cinsi borçlarını ödemek için, mecburen Türkiye piyasasında ,Türk lirası gelirlerini ,dövize çevirmek zorundadırlar. Buda sürekli artan bir şekilde döviz ihtiyacını doğuracaktır ve yeterli döviz geliri getirici sanayi-üretim altyapın yoksa , hızla artan döviz ihtiyacından dolayı ,döviz fiyatı artar. Hazine garantili borç alanlar ve döviz geliri garantili projelerin , geliri her durumda garantidir. Olan ülkeye ve millete olacaktır. Türkiyenin ,döviz geliri getirici ,petrolü ve doğalgazı yok,tam tersine bunları bile ithal etmek için döviz bulması gerekir. Peki biz neyimize güvendikte ,döviz garantili ,hizmet alım anlaşmaları yapıp ,onyıllarca ekonomimize döviz bulma yükümlülüğü yükledik. Bu ülkeyi , kendi elimizle ülkeyi ekonomik açıdan ,dış güçlerin sabotajına açık hale getirmek demek olup dış borç tuzağına düşmek demektir. Peki ,Ekonomide,sn Cumhurbaşkanı etrafında hiçmi aklı başında biri çıkıp bu tuzağı farketmedi? Bizim ,kendimize verdiğimiz zararı ,başkası bize veremez. Tarih boyunca ,dış düşmandan çok ,içimizdeki ktiptolar ve beyinsizler bize zarar vermiştir. Allah bir çok ayette hiç akletmezmisiniz diyor. Akletmek ,aklını kullanan bu kadar mı zor?Yoksa Bu durum ,sn Cumhurbaşkanı etrafındaki kripto birileri tarafından bilerek mi oluşturuldu. Ki bu kriptolar ,kraldan çok kralcı olup,enbüyük Tayyip Erdoğan taraftarı görünerek, kriptoluklarını gizleyebilirler. ............... Artan döviz ihtiyacından dolayı döviz fiyatı artarken ,aramal ve hammadde bakımından büyük oranda dışa bağımlı olduğumuz için,buna bağlı olarak sürekli maliyet kaynaklı enflasyondanda artacaktır. Bu şekilde ,kur-faiz-enflasyon sarmalı riski ile karşı karşıyayız
  • 4 Yıl Önce

Yaser Mutlu

Mübarek insan iyi diyorsunda. Insanlar bir düğün yapacak yada bir ev alacak. Ya bankaların faiz batağına düşecek yada eşinden dostundan dolar euro yada altın borç alacak. TL borç kimse vermiyor artık. Bu adam yatırımcı mı. Bu adam o dediğin bi avuç insandan biri mi. Euro dolar artınca bir çok şeyde dışa bağımlı olduğun için fiyatlar artmıyor mu...
  • 4 Yıl Önce

Osman buyrucu

Sayın karahasanoğlu altın kaç para oldu diye soranlar haklılar milletin karnı doydu işi aşı olmayana hatta çalışıp kazancak durumda olupta çalışmayanlara bile devlet bakıyor en fakiri bile altın düşünür hale geldi afganistanlıar olmasa bu memlekette çalıştıracak işci yok.
  • 4 Yıl Önce

yorumcu recep bey beni maruz gör

hep dügün dernek dügün hazırlıklarında cehizi saymıyom almanyada dügün salonu akşam 17, den24 kadar zamana kira bedeli 17 bin Euro altınıydı ev tutması döşemesi masrafı da oglan babasına yüklüyorlar bazıları kız tarafı çekiyor diyorlar benim tanıdıgım duydugum yunan aile kızı ile evlenen pakistanlıya 30 bin mark vermişti bekli çok talep oldugu için yükseliyor diyelim dügün salonu kimse kiralammasa ne yapacak ucuz olacak sıra yok bir kız nişanlanınca sonraki rvlrnecek olanlar ondan daha fazlasını alıyor çok geçmeden ayrılıyorlar hherkesin hesabı kendine israfda yarışanlar biraz sorumlu olmuyormu?
  • 4 Yıl Önce

Başeğmez

Bunların derdi memleket meselesi değil, ülkemizin üzerinde oynanan oyunları görmek değil, güçlü olmazsak din namus bayrak diye bir kavram kalmayacak diye tasaları yok, geleceğimiz olan çocuklarımıza özgür bir devlet bırakabilecek miyiz diye düşünmüyorlar bile. Tüm dertleri biraz daha mal mülk edinme, aktin toplama,dolar zengini olma peşindeler. Ama heyhat bunu böyle geliştiren kafir zihniyet kime yedirip kime getirmeyeceğini de elbet hesaplamıştır. Kendimize gelelim özümüze dönelim. Hep birlik olalım hep birlikte dünya ya meydan okuyan inanlı idarecilerin yanında olalım.
  • 4 Yıl Önce

Recep

Sayın Karahasanoğlu, yazılarınızı takip ediyorum. Bugünkü yazınızda altın üzerinden yapılan eleştirilere değinmişsiniz. Altındaki inanılmaz artışı para babaları ve kuyumcular düşünsün peki ya evlenmek isteyen insanlarne yapsın? Asgari ücretle çalışıp evlenmek isteyen ancak altın engeline takılan garibanlar ne yapsın? Türkiye'de geleneksel olarak evlilik öncesinde birçok yörede altın alınır. Aileler altındaki artışları görmezden gelerek kız vermede çok yüksek tutarlarda altın istemeye devam ediyorlar. Sırf bu yüzden evliliğini yıllarca erteleyen insanlar gençler var. Bunların vebali nasıl verilecek? Evine zar zor ekmek götüren insanlar nasıl bu şekilde yuva kuracak? Aile kurumunun öneminden bahsediyorsunuz, İstanbul sözleşmesinin aileye verdiği zararı vurguluyorsunuz? Peki şu zamanda aile kurmanın ne kadar zorlaştığını, ekonomik sorunların halkı nasıl olumsuz etkilediğini hiç görmüyor musunuz? Mesele sadece altın değil, pahalılık yüzünden insanlar zorluk yaşıyor. Kredi çekme oranlarının ne kadar arttığını siz bizden çok daha iyi biliyorsunuz. Kusura bakmayın ama bir genç evlenmek için illa bankadan kredi çekmek zorunda kalıyorsa bu hepimize çok ağır bir vebaldir. Olaya bir de bu yönden bakmanızı istirham ederim. Yazılarınız için teşekkür ederim.
  • 4 Yıl Önce

elinde yoksa işin saglam da olsa dişin pek parlak deyil gidişin

dün iş dünyasından almanyada osman didin ,hamam cenneti diye bir mekan masaj hamam öyle bir yatırım yapmişki para kazanmak için koca bir servet .birin 100,000 parası olsa hayatı garanti görrür .belki 100,000 deyilde bir milyon yatırım yapmıştır.daha kazanmadan hem kendi kazanacak başkalarıda.müşteride istifade edecek kur altın deviz bunlar ufak hesap yatırım deyıl geçen bir sarraf 30 senedir müşteriye hizmet vermiş çok tanıgının altınların çalıştımış sonuç soyuldu. müşteri isyanda buda esnaf insaf birine sormuşlar nasıl zengin oldun diye demiş bende zeka başkasını parasıyla. bizdeki hesap altın yükselleceh deviz yüseıecek iki ekmek parası.kısa günün karı.
  • 4 Yıl Önce

insanoğlu

eleştirmeden yorum dahi yazacak becerileri yok.....öyle bir kin varki, konu Akp değil İslami bakış....bunu hazmedemiyorlar......yaşamayı sadece ekonomi zanneden  var...Allah rızası için konuşan ,düşünen yok ,...çünkü dert başka....ekonomi bozulmasın diye Akp ye oy verenler var..şaka değil! NAMAZLARIMI kılamıyorum diye üzüleni gördün mü ! Konuyu dönüp dolaşıp ekonomiye getiriyorlar, ..başka konuşacak birikimleride yok, gündemleri de yok...yazık
  • 4 Yıl Önce

Deli İbo

Uzun zamandan beri bu konularda yorumcuların yorumlarını okuyorum, dersin ki hepsi Harward'ın Ekonomi Bölümü'nü bitirip master yapmışlar. Hepsi bir taraftan atıp tutuyor. Sanki yorum yapanların hepsi ay sonunda mmaşını aldımı yatırım için Dolar, altın alıyor. Gelirin günlük yaşamını etkiliyormu ona bak. Altını Kapalıçarşı, Doları döviz büroları düşünsün. Muhaliflik yapmak için, sadece hükümet düşmanlığı ile aklının hiç ermediği işlerde ahkam kesmek, boş gezenlerin boş işleridir. Akıllarını kiraya verip, bu güne kadar devLetin vatandaşına yaptığı tüm hizmet ve çalışmaları Dolar ve altın yorumları ile çamur atmak,  gülen insan ahmaklığıdır..
  • 4 Yıl Önce

Ali

Yazara katılıyorum insanlar para pula sevdalı olmuş hatta altını doları putlastirmislar sabah akşam altın dolar ne oldu ne kadar oldu ne kadar azaldı ne kadar yükseldi muhabbeti artık çekilmez oldu yazık insanlarımıza hele ki muslumanlara... Kardeşler ölüm var ölüm hersey fani geçici Allahı size verdiği rızka şükredin dünya malına çok tamahkar olmayın yarın öldüğünüzde öbür tarafta size hesap olarak altın dolar sorulmaz
  • 4 Yıl Önce

Mehmet demir

Altin fouatlari belirttiginiz gibi dunyanin her yerinde yukseliste. Ornegin kanada'da yaklasik bir yil once ons uni 1725 Kanada dolarina bugun 2700 dolar civarinda ve Ekim 2019 oncesinile bugun arasindaki fiyatta da ciddi farki var. Birileri altin ve dovizi piyasadan celerek dunya ekonomisone zarar vermekte. Tabi bizim Erdogan dusmanlari sanki her seyi erdogan yapiyormus gibi dunyaya bakmadan suclamalara gecip ekonominin mahvedildigini birilerine peskes cekildigini iddia ediyolar. Sanki kendileri yonetimde olsa sikayet ettikleri her seyi kurtacak Turkiye yi bir ay da dunyanin ekonomik, askeri, egitim vs alaninda super guc haline getirecekler. Bu dahislarin at gozlugu ile bakmamalrini ve madem ki ekonomiyi takip ediyorlar dunyanin ne halde oldugunu da yabanci kaynaklardan takip etsinler. Col zor degil. Google yazsinlar gold price deyip her ulleyi tek tek arastirsinlar. Gecen yila ve bu seneye baksinlar. Yeter bu turkiyedeki tarafli ekonomistlerin vicdansizca yorumlari
  • 4 Yıl Önce

Kemal Yılmaz

.. aç ayı oynamaz!!!
  • 4 Yıl Önce

Hemsinli

Sayin yazar ben bundan alti ay once sayin Dilipak hocamizdan ozur dilemistim iki kisi hakinda yanilmisim diyerek birisi rahmetli Erbakan hocamiz biriside siz Dilipak hocamiz ama simdi goruyorumki olumune savundugunuz AKP LI bir yoneticisi bile Sayin Dilipak hocamizi en zor zamaninda destek cikacak bir yorum yapmati sizede yaziklar olsunki korkunuzdan AKP hakinda bir elestiri yazamadniz her zaman derimki Dilipak hoca bu gazeteye bir numara fazla saygilarimla
  • 4 Yıl Önce

Can

...Uygurlarin cilesinden de hic haberin olmamis belli. Yunanistan da covid hastasi ne kadar ve ölümler ne kadar 10 milyon nüfuste carp sekiz ile. .. Ne oldu artik dollar 7 ye gecmis mi?
  • 4 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23