• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk Harflerine Yasak Getiriyorlar

45 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Orhan

Vehbi sen kucukken boyle degildin sonradan oldun
  • 5 Yıl Önce

Ercan

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi okuma yazma oranlarını verebilir misiniz?
  • 5 Yıl Önce

Tata Tonga

yalandan bol ne var uydur uydur söyle... islamiyet gelmeden önce mekkeli müşrikler özellikle de ebu lehep latin harfleri ile yazıp çiziyordu. arap alfabesi oldu islam alfabesi... kafaya bak...
  • 5 Yıl Önce

Kuranı okudum

Bir Türk olarak Kuranı Türkçesinden okudum.Tüm dünyaya gönderilmiş bir din olduğunu gördüm. Sonra Dünyaca olan bir Kuran aradım.Bulamadım.Zira Dünyaca diye bir dil yoktu.Ayrıca Kuranın hiç bir yerinde beni Araplar haricinde kimse okumasın , Araplar haricinde hiç bir Millet kendi diline çevirmesin diye bir ibareye rastlamadım.Ve emin oldum ki , dünyada diller alfabeler var ama Kuran harfleri , incil harfleri , tevrat harfleri diye bir harf sistemi yok.Dolayısıyla Türkler Türkçesini , Almanlar da Almancasını okuyor.
  • 5 Yıl Önce

umum deccal ve islam deccalı

atatürk Türk- İslam Harflerini; stalin ise müslüman Türk Cumhuriyetlerdeki İslam Harflerini imha etti! Hz. Ali(ra): "İslam harfleri değiştiğinde deccala bakınız" diye uyarmış!
  • 5 Yıl Önce

öner yentürk

Sayın yazar bir konuda baya araştırma yapmışsınız sanırım. Ama yanıldığınız bazı noktaları belirtmek isterim 1- Kuran-ı Kerim'de kullanılan alfabe Arap alfabesidir 2-Türklerin kullandığı Türk alfabesi ise Orhun yazıtlarında da kullanılmış olan Göktürk alfabesidir. 3-Gürcistan, Rusya, İsrail, Japonya örneklerini vermişsiniz ne güzel. Ama verdiğiniz örnek ile sizin savunmaya çalıştığınız düşünce birbirine uymuyor. Çünkü orda bahsettiğiniz "kadim alfabeler" sınıfına soktuğunuz Arapça alfabe Türklerin kadim alfabesi değildir. Bütün kullandığımız Türkçe kelimeleri ne Arap harfleriyle yazabilmekteyiz ne de şu an kullandığımız Latin alfabesi ile. Türklerin kendi alfabesi olan Göktürk alfabesi ise tüm kelimeleri yazabilmemizi sağlayan Türklerin icadı olan alfabedir.
  • 5 Yıl Önce

sema emine aydınelli

S ayın yazar, ben sonunda anladım, biraz geç anladım, yorumları da okuyunca, siz Arap harflerine Türk harfleri diyornuşunuz....Ne mutlu bize , Araplar da bizim Türk harflerini kullanıyorlar....Ve de ,sayın, 03,34 lü rumuzlu yorumcu,evei Arap harflerini bilen bir kişi Kuran ı Kerm i okuyabilir ama anlayabilir m i, çünkü Kuran Arapça yazılmıştır."Osmanlıca" dedikleri o dil, ki gramer yapısı Türkçedir, Kuran ı anlamaya yetebilir mi, o kadar kolay mı Kuran ı anlamak.Türkçe ,yani kullandığımız Latin harfleriyle yazılmış Türkçe tefsirlerini okumadıkça, anlayamayız ve öğrenemeyiz.
  • 5 Yıl Önce

ANKET

Burada bir anket yapılsa ! """" Namaz kılan ve yazarı desteklemeyen ! """" kaç kişi çıkar ? NE oldu zoruna mı gitti ?
  • 5 Yıl Önce

ULUSLARARASI BOS KAFALILAR CEMIYETI

Sayin yazar,gec kaldiniz,her sey olup bitmis.
  • 5 Yıl Önce

Süleyman Sırrı Dinçer

Kaleminize..sağlık..CESUR..YÜREK.
  • 5 Yıl Önce

İfade özgürlüğü

Harf ihtilali hakikati özgürce okullarda,mahiyeti anlatılabilmeli!”İfade özgürlüğü yooohhhkk!!Tihtatöör!Despoott!” diyenler!Kendilerini ve putlarını Türk diye lanse edip milletin milliyetçi damarlarından faydalanıyorlar!Irkçılık aşılıyorlar!
  • 5 Yıl Önce

Ben anlıyorum

Alfabe arap alfabesi olsa da İslam’ı anlamak için Osmanlı tarafından seçilmiştir.Latin alfabesiyle frenkleştik ve frengileştik!Şimdi Osmanlıca belgelerimizi,mezar taşlarımızı okuyabilen bir Allah’ın kulu müslüman Türk var mı????
  • 5 Yıl Önce

03*34 lü

teşekkürler, Bu alfabe Kuran harfleridir. Osmanlıca bilen herkes dolayısıyla Kuranı çok rahat okur. İnsan, medeniyetini niçin öğrenmek istemez anlamıyorum. Gerçi yazar söyledi. beyinleri mankurtlaşmış insanlara bunu anlatamayız. Prof. Fuad Sezgin ne güzel söylemiş: Medeniyetimizn büyüklüğünü kendi insanımıza anlatmak Batılılara anlatmaktan daha zor.
  • 5 Yıl Önce

mutmaine

NEDENİ ÇOK BASİT : OY KAYGISI, tabelalarda Çince Japonca yazsaydı, rahatsız olmazdı kimse, ama Arapçaya tahammül edemiyorlar....Arapça İslamı hatırlatıyor, NİTEKİM, onbinlerce ingilizce tabela var, kimin umrunda? EY YAZAR birileri okuyamayınca rahatsız oluyorlar,hazmedemiyorlar...yeterki konu İslami olmasın...ARABASINA İNGİLİZCE JAPONCA ETİKET TAKANLAR, ARAPÇA TAKAR MI? TABİKİ HAYIR, Sebebi belli
  • 5 Yıl Önce

can

Iyi de S. Soylu daha iki ay önce kilis teki arapca tabelalari indirtmedi mi? Ayrica osmanli türkce denilen olay farsca arapca harmanlamis bir saray edebiyat dilidir. Düz Türk halkin konustugu öz türkce ile fazla alakasi yoktu. Farsca edebiyat dilinin ön ayak mi olmak istiyorsunuz ?
  • 5 Yıl Önce

Tata Tonga

insan biraz düşünür, kıyas yapar. şimdi ben latin alfabesi kullanıyorum, latin alfabesi ile yazıyorum çiziyorum. latih alfabesini kullanan milletler/devletler kimler? italyanlar, almanlar, ispanyollar, ingilizler, fransızlar, portekizler, finler,isveçler, danimarkalılar/danca vs. bu ülkelerin internet sitelerine girdiğimde anlamıyorum. çünkü ben türkçe biliyorum. bu ülkelerin dilini bilmediğim için bu milletlerin internet sitelerinden bir şey anlamıyorum. ben şimdi ingiliz kültürü veya fransız kültürü ya da alman kültürü (italyan, portekiz vs.vs) mü aldım? ben türkçe biliyorum ve türkçe yazılmış siteleri anlayabiliyorum. azerilerin internet sitelerine girdiğimde biraz, türkmenlerin, özbeklerin sitelerine (latin alfabesi ile yazılmış) girdiğimde zor anlıyorum. Arap alfabesini biliyorum. Arapça sitelere girince yine aynı şekilde arap sitelerinden bir şey anlamıyorum. Kuranı Kerim okuyorum ama kuranı kerimi anlamıyorum. Niye? Arapça bilmiyotum. Şimdi ben Latin alfabesi ile yazıp çizdiğim için gavur mu oldum? Kuranı kerimi okuduğum için (ama anlamıyorum çünkü Arapça bilmiyorum) Müslüman mı oldum? Bu insanlar hiç mi düşünmez, hiç mi kıyas yapmaz, hiç mi araştırmaz. Tutturmuşlar bir gecede cahil kaldık. Cahil kişiyi cahil bırakman imkansızdır çünkü zaten cahildir. Akıllı kişiye ise fiziken bir müdahale (kafasına vurup hafıza kaybı yaşatmadığın veya ilaç içirip beyin fonksiyonlarını bozmadığın müddetçe) olmadığı müddetçe cahil bırakamazsın.
  • 5 Yıl Önce

nur talebesi

hey vehbi tıpkı deve kuşu gibisin.kafasını kuma sokar,avcı beni görmüyor zanneder,halbuki bütün cüssesi meydanda.akepenin işlediği haramalra gelince devekuşu gibi o kafanı kuma sokarsın,sokmakla sorumluluktan kurtuldum zannedersin.
  • 5 Yıl Önce

Erzurumlu

Mezar taşlarını dahi okuyamama kepazeliğini görmeyenlere ne denir ki? Demek ki yaxarın apaçık dile getirdiği acı gerçekleri dile getirmek gerekiyor. Siyasetten başka kafası hiç bir şeye basmayan ve bütün manevi değerleri iğdiş edilmiş bu topluma damardan söylemek gerekiyor. Yoksa kafası basmaz anlamaz. Baksana 1000 yıllık Türk alfabesinden haberi yok. Orhun Uygur alfabesini biliyor. Fakat milyonlarca eser yazılmış Türk alfabesini bilmiyor. 
  • 5 Yıl Önce

sema emine aydınelli

Sayın Fethi Suzurlu adlı yorumcu, Uygur yazacağıma yanlışlıkla Orhun yazmışım, bunun dışında yazdıklarım doğrudur, Tarihte, Türkler önce Göktürk , sonra Uygur, sonra Arap alfabesini kullandılar, Cumhuriyetten sonra da halen kullandığımız Latin alfabesine geçildi...
  • 5 Yıl Önce

Işık ERZİ

Sayın Vehbi Kara! 27/09/2019 tarihli yazınıza müsaadenizle bir iki ilave yapmak istiyorum: 1 ) Harf değişikliği sadece Türkiye'ait değildir.Alman ordusu birinci dünya savaşında latin alfabesini mecburi kılmıştır. 2 ) 1941'de harb zorluklarına rağmen aşağı yukarı latin alfabesine banziyen Antiqua alfabesi Almanya'da mecburi kılınmıştır. Hatta işin komik bir tarafı da vardır. O zamana kadar pek makbul olan Fraktur alfabesinin bir yahudi profesör tarafından geliştirildiğ anlaşılınca bu adıma gereksinme duyulmuştur. 3 ) Atalarının belgelerini okunması için internetde reklmlamar veren kuruluşlar da var. Tekrar saygılarımla
  • 5 Yıl Önce

ARAP ALFABESİ

Arap alfabesi dünyadaki müslümanların kahir ekseriyetinin kullandığı alfabedir. İslama ve müslümanlara tahammül edemeyen dinsizler arap alfabesine saldırıyorlar. hristiyanların memleketimizi işgal eden ingilizin kullandığı alfabeyi öve öve bitiremiyorlar. İslamiyetten önce Türklerin kullandığı alfabeyle çok eser yazılmış gibi o alfabeye dönelim diye mevzuyu sulandırıyorlar. Efendiler ne kadar uğraşırsanız uğraşın Anadolu 1000 yıldır İslam yurdudur ve öyle de kalacak. Arap harfleride bu milletin 1000 yıllık kültür birikimini ifade eden yegane alfabedir. İslamın sembolüdür. Müslüman olmayanların ve din düşmanlarının bu konuda yorum yapmaya hakkı yoktur. Bu milletin %99 u müslümandır, %99u Kuran okumasını öğrenecektir,%99u binlerce kelimeden müteşekkil osmanlı türkçesini okuyup yazabilecek ve düşünce ufku genişleyecektir. İNŞAALLAH.
  • 5 Yıl Önce

Tata Tonga

Bir gecede cahil kalanlar zaten cahildir. Cahilin cahildir. Şimdi farzedelim Arap alfabesine geçtik be yarından sonra Arap alfabesini kullanıyoruz. Şimdi biz bütün latin kitaplarını yakıp ortadan kaldıracak mıyız? Bizim kafamız formatlanacak bir gecede latin harflerini unutacağız, önümüze latin harfleri ile yazılmış bir kitabı okuyamayacak mıyız? Şimdi şimdiye kadar öğrendiğimiz bütün bilgiler bir gecede silinecek mi? Osmanlı döneminde okuryazar oranı kaç? Kızları okutuyorlar mı? Köylerde okul var mı ve var ise müfredatı nedir? Bunları araştırmadan ve düşünmeden yalan söylemeyin. Dinin yarısı insaftır! İnsafı olmayanın dini şüphelidir!
  • 5 Yıl Önce

Mardinli hoca

Sayın vehbi hocam dilinize yüreğinize sağlık hayırlı cumalar diliyorum.Hocam bilmiyorsunuz devletin temeli osmanlı düşmanlığı islam düşmanlığı üzerine kuruldu.Ve o düzen devam ediyor türkiyeden bir dindar bir yurt sever is başına geldiği zaman bir şekilde onu susturuyorlar.Türkiye bir türlü düzelmiyor.Yürekli biri geldiği zaman bu melun iç hayinler elasagi ediyorlar.Türkiye bağımsız bir devlet olması bırakmıyorlar işte musibet burdadır.Azîz hocam şimdiki içişleri bakanı işi gücü yabancı yazıları yani islami olanları kaldırmak daha fazla yazacaktım vaktim darıldı elakliu yekfihi esareti selamlar.
  • 5 Yıl Önce

Tata Tonga

Salla pati oldu sana köşe yazısı. Kendisi Arapça alfabeyi bilmiyor mu? Açsın eski yazıları okusun bakalım okuyabiliyorsa. Bir çoğunu anlamaz. Köydeki adam (Osmanlı devletinde ve cumhuriyetin ilk yıllarında insanlar köyde yaşıyordu, ana nüfus köyde idi, sanayileşme ile birlikte köyler boşaldı, şehirler oluşmaya ve şehir nüfusu oluşmaya başladı) ne anlar divan edebiyatından. Köydeki adam Yunus Emre anlar, Karacaoğlan anlar... bunlar uzayda mı yaşıyorlar yoksa tarih okumamışlar mı?
  • 5 Yıl Önce

Tata Tonga

Birkaç şehir efsanesi döşe sallla gitsin oldu sana bir köşe yazısı. İnsan biraz oturur araştırır. Dünyada belli başlı alfabeler var ve bu alfabeleri de belli başlı milletler kullanır. Yunan alfabesi kril alfabesi, latin alfabesi, İbrani alfabesi, Arap alfabesi, Ermeni alfabesi, Gürcü alfabesi, Hindistan coğrafyasının kullandığı alfabe, Çin yazı sistemi, Japon ve Kore yazım alfabe işaretleri. Dünyada kullanılan toplam 14 tane yazı sistemi var. Uygur alfabesi ve geçmişteki birçok alfabe kullanımdan kalkmış. Arap alfabesi Türk alfabesi değildir. Bu gün Afrika'da berberiler (Libya Tunus, Cezayir) Arap alfabesi kullanır, farslar , berberiler, urdular (Pakistan vs) Arap alfabesi kullanır ama urdular, farslar Arap değildir.
  • 5 Yıl Önce

Şinasi Firilye

Ziya "Haydi arkadaşlar Uygur harfleri veya Köktür alfebesine geçelim" diye davet ettiğin Uygur alfabesi ne Türk ne Uygur. 14 harfli Soğd alfabesine işaretler eklemekle ıslah edilip uyarlanmış bir Hint alfabesi. Bilmeden atmak size yakışıyor mu? Doğru söylemek farz değil mi? Yoksa yalan mübah oldu da bizim haberimiz mi yok?
  • 5 Yıl Önce

CEHALET

ECDADIMIZIN ZAMANINDA SÖYLENENİN AKSİNE OKUR YAZAR ORANI ÇOK YÜKSEKTİ. OSMANLI TÜRKÇESİNİ OKUMAK VE YAZMAK ÇOK KOLAYDIR VE ÇOK KISA ZAMANDA ÖĞRETİLEBİLİR.(3 AY GİBİ) HARF İNKILABININ NİÇİN YAPILDIĞINI İSMET İNÖNÜ HATIRATINDA AÇIKÇA İTİRAF ETMİŞTİR. BİLMEYENLER ÖĞRENSİN. HANGİ DEVLET KENDİSİNİ İŞGAL ETMİŞ BİR ÜLKENİN ALFABESİNİ İSTEYEREK KABUL ETMİŞTİR BİZDEN BAŞKA. TÜRKLER MÜSLÜMANDIR YAZISIDA BİN YILDIR İSLAM ALFABESİDİR. ARŞİVİNİ OKUYAMAYAN, GEÇMİŞİNDEN KOPARILMIŞ TEK MİLLET BİZİZ MAALESEF.
  • 5 Yıl Önce

Cezmi Yoluyakın

serdar "arap harflerinden oluşan alfabe Türkalfabesi değildir" demekle cahilce davranıyor sadece yalan söylüyorsun? Bu hususlar bu kadar basit değil. 100 yıl kullandığın alfabe senindir. Ahmaklar hayır dese de...
  • 5 Yıl Önce

Vehbi Kara

Öncelikle şu hususu iyice bilelim. Osmanlıca diye bir dil ve alfabe yoktur. Bunu alfabemizi katledenler uydurmuştur. İkinci olarak Latin alfabesi Kadim Türk alfabesine göre çok kolaydır. Öğrenmesi de okunmasıda. İyide kolay diye bin yıllık tarihimizi kültürümüzü çöpe atmak olur mu? Şunu niye anlamak istemiyorsunuz? Yapılan din düşmanlığıdır. Bin yıllık İslam geçmişimizden koparmaktır. Yunan kadar olamadık. Hiç olmaz ise utanmayı bilelim bari. Gürcistan, Hindistan, Rusya, İsrail, Çin, Japonya ve nice toplum geçmişini silmek adına alfabelerini değiştirmediler. Fakat Türkler İslam ın bahadır evladı olduğu için buna savaş açıldı. Şimdi ise mankurtlaşmış bir toplumu eşcinsel yapmaya çalışıyorlar. Gerçekler bu kadar acı ve dehşetlidir. İstediğiniz kadar gözlerinizi kapatabilirsiniz. Fakat bunu uyumayan insanlardan isteyemezsiniz...
  • 5 Yıl Önce

Cemil Sait Baykar

Cahilliği bırakın "KURAN HARFLERİ" numarasına yatmayın. Alfabeyi kutsamayın. Arap alfabesi Kur'an-ı Kerîm nâzil olmadan çok önce teşekkül etmişti. Ebu Cehil ve Ebu Leheb gibi Hak düşmanları bu alfabeyle okuyup yazıyorlar, fısk u fücurlarını bu alfabeyle zaptediyorlerdı. Kur'an-ı Kerîm Arap alfabesiyle yazılmıştır ama Arap alfabesi yalnız Kur'an'a mahsus bir alfabe değildir. İncil de Tevrat da Arap alfabesiyle yazılmış ve basılmıştır. Arap hıristiyanlar, Yemenli Arap Yahudileri ve dinsiz Araplar hangi alfabeyi kullanıyorlar acaba? Harf inkılabının yanlışlığına itiraz edin, haklısınız da.... Ama dinle imanla ilgisi olmayan bir işaret sistemi olan Arap alfabesinini kutsamak için de Kur'an-ı Kerîm'i istismar etmeyin. Cahilliği, kurnazlığı bırakın, haklılığınız doğru vasıtalarla müdafaa edin. Allah doğruyu ve doğruları sever.
  • 5 Yıl Önce

Fethi Suzurlu

sema emine aydınelli "Türkler, tarihte, önce Göktürk sonra Orhun alfabesini kullanmışlardır" diyerek cehaletini ortaya koymuşsunuz. Ama bu yazarı haklı çıkarmaz. aynı yerdesiniz.
  • 5 Yıl Önce

Ercan Güven

Vehbi kardeşim yine doğrularla yanlışları harmanlamışsın. Keşke herşey yazdığın kadar basit ve kolay olsa. Keramet alfabede değil. Ne kadar bilgiye sahibiz veya sahip olmak için ne yapıyoruz. Basit tüccar mantığıyla bir yere varamayız.
  • 5 Yıl Önce

İslâm Yazısı (Osmânlı Türkçesi) de bizimdir..!

 İslâm yazısı (Osmânlı Türkçesi), en azından orta öğretimde mecbûrî olmalıdır..!
  • 5 Yıl Önce

serdar

Üstat arap harflerinden oluşan alfabe Türk alfabesi değildir.Latin alfabesinden oluşan alfabe de Türk alfabesi değildir.Bu konu da doğru bilgiyi verelim öncelikle.Mevzu hangisi daha kolay?Yüz yıllar boyunca (O zaman ki şartları da göz önüne alıyorum haksızlık olmaması için) topluma okuma yazmayı öğretememiş bir yönetim sergilenmiş yada yüz yıllar boyunca alfabenin zorluğundan dolayı okuma yazma oranı bir türlü yükselememiş.Latin harflerine geçildikten sonra ve dönemin yöneticilerinin ekstra gayretleriyle okuma yazma oranı hızlı ve çok ciddi mana da artmıştır.Bunlar sonuçtur yorum değildir.Hala daha neyin demagojisini yapıyorsunuz.Sonuç orta da.Dedelerimizin mezar taşını okuyamıyoruz laflarıyla bir yere varamazsınız.Açın kitap okuyun mezar taşlarını okumaya çalışacağınıza.Ama mevzu başka tabi.Yenilerin tabiriyle boş yapmayın lütfen.
  • 5 Yıl Önce

Ali Can

Türk harfleri derken? Biz ona latin alfabesi diyoruz 
  • 5 Yıl Önce

KURAN HARFLERİ

HİÇBİR MÜSLÜMAN KURAN HARFLERİNDEN RAHATSIZ OLMAZ VE OLAMAZ. ORHUN UYGUR VE GÖKTÜRK ALFABESİNDEN BAHSEDEN ARKADAŞLAR ELİNİZDE KAÇ TANE BU ALFABELERLE YAZILMIŞ KİTAP VE ARŞİV VAR. BİZ BİN YILLIK GEÇMİŞ VE BİNLERCE KONUDA YAZILMIŞ MİLYONLARCA KİTAP VE ESERDEN BAHSEDİYORUZ. OSMANLI ARŞİVLERİ ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİ VE HAZİNESİDİR. HER TÜRK VATANDAŞI OSMANLI TÜRKÇESİNİ ÖĞRENMELİDİR. YABANCI DİLLERE GÖSTERDİĞİ MUHABBETİ GAYRETİ BİZE BU VATANI EMANET EDEN AZİZ ECDADIMIZIN LİSANI OLAN OSMANLI TÜRKÇESİNE DE GÖSTERMELİDİR. DEDESİNİN YAZDIKLARINI OKUYAMAYAN VE ANLAYAMAYAN TEK MİLLETİZ. BU BÜYÜK AYIP BİR AN ÖNCE TELAFİ EDİLMELİDİR. TÜM OKULLARDA OSMANLI TÜRKÇESİ ZORUNLU OLMALIDIR.
  • 5 Yıl Önce

sema emine aydınelli

Sayın yazar, Türkler, tarihte, önce Göktürk sonra Orhun alfabesini kullanmışlardır,İslamiyetin kabulünden sonra Arap alfabesi ,Cumhuriyetten sonra da Latin alfabesi kullanılmıştır. Eski Türkçe ya da eski dil dediğimiz, Osmanlıca da denilen dil Arap alfabesi kullanılarak yazılan ve çok fazla Arapça ve Farsça sözcük barındıran dildir.Tabelallardan kaldırılan Arap alfabesiyle yazılan yani Eski Türkçe yazılan sözcükler midir.Şu an resmi alfabemiz Latin harfleri olduğu için Arap alfabesinin harfleri niçin tabelalarda kullanılsın.Arapça ve Farsça pek çok sözcüğü halen kullanıyoruz ama Latin harfleriyle yazarak.
  • 5 Yıl Önce

RAMAZAN YURTSEV

YALANDA YARIŞ VAR! KEMALİSTLERLE İSLAMCILAR, BİR TÜRLÜ TÜRKÜN YAZISINI, TAMGASINI/HARFİNİ TANIMLAYAMADI.!!! ADI ÜSTÜNDE ARAP ALFABESİ VE ADI ÜSTÜNDE LATİN ALFABESİ.!!!
  • 5 Yıl Önce

EN BÜYÜK DARBE

ÜLKEMİZE EN BÜYÜK DARBE HARF İNKILABIYLA YAPILMIŞTIR. ŞANLI GEÇMİŞİMİZLE BAĞIMIZI KOPARIP İSLAMDAN UZAKLAŞTIRDILAR.BİN YILLIK BİLİM, KÜLTÜR, SANAT, TARİH VS. BİRİKİMİMİZİ BİR ANDA TARUMAR ETTİLER. %99 MÜSLÜMAN OLAN ÜLKEMİZDE BUGÜN HALEN KURAN OKUMASINI BİLENLERİN ORANI %15. HALBUKİ BİR AYLIK BİR EĞİTİMLEKOLAYCA HERKES KURAN VE OSMANLI TÜRKÇESİ OKUMAYI ÖĞRENEBİLİR. OSMANLI ARŞİVİNDE MEVCUT MİLYONLARCA KİTAPTAN İSTEDİĞİ KONUDA ARAŞTIRMA YAPABİLİR. AVRUPALI VE AMERİKALI BİLİM ADAMLARI BİRÇOK KONUDA OSMANLI ARŞİVİNE MÜRACAAT EDİYOR. MESELA AMERİKALILARIN 20 YIL ÖNCE PARAPSİKOLOJİ ALANINDA ARŞİVİMİZDE ARAŞTIRMALAR YAPTIKLARINI DUYMUŞTUM. HOCAM ELİNİZE SAĞLIK, ÜLKEMİZ VE İSLAM ALEMİ İÇİN HAYATİ ÖNEME HAİZ BİR MESELEYİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE YAZMIŞSINIZ. HAYIRLI CUMALAR.
  • 5 Yıl Önce

Ayse kenar

Hocam çin israil falan örnek olamaz bize. Onlarin alfabesi 5 bin senede sadece kendi dillerine uygun gelistirildi. Arap alfabeside bizim değil ve dil yapimiza uymuyor. 8 sesli harfin oldugu bir turkceye 3 sesli harfi olan arabcayi dayatirsaniz olmaz. Olmadida. 600 sene sonunda osmanlida okur yazar orani yuzde 5. Onunda cogu memurlar ve gayri muslumler. Yani dedelerimiz kendide okuyamiyordu mezar taşlarini
  • 5 Yıl Önce

Korkusuz

ZIYA ZIYA BEYDE ANLASILAN GOKTURK ALFABESINE TAKMIS.ALLAH .C. IN INSANA BAHS ETTIGI DUNYA AHIRET SAADETININ ANAHTARI GUZELIM ARAP ALFABESINDEN NEDEN KACIYORSUN ZIYA.
  • 5 Yıl Önce

Korkusuz

Yil 1926 da mi Necati bey diye konyali hani Ankarada ismi var bir caddede Arap harfleriyle yani eski turkce .kuranida beraber gomduk diyor.bir gun sonra apandisit ten geberiyor.azabi bol olsun.gec misle milletin iliskisini kesiyor.simdide arap harfi dusmanligi.bu geri zekalilara ne oluyor.her yere milenyumlu koma geneli levhalardan gecilmiyor.Arap harfi bir yerlerine batiyormu.
  • 5 Yıl Önce

Yağmur

Hadiseye bu zaviyeden bakıp yazan yegane makale. Teşekkür ederiz. Muhafazakar medya gazetelerinde en azından bir sahifeyi kadim Türk harfleriyle çıkarmalı.
  • 5 Yıl Önce

sahi

önemli bir beka meselesini yazmışsınız tebrikler.
  • 5 Yıl Önce

Ziya

Haydi arkadaşlar Uygur harfleri veya Köktür alfebesine geçelim...Ne Latince,ne de Arapça bizim alfabemiz değil,Orhun ya da Yenisey yazıtlarındaki alfabeye geri dönmeye ne dersiniz? Yazar efendi hangi çağda yaşıyor,beyim alfabede keramet aramayı bırakın lütfen...
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23