• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şampiyonlar Ligi bileti Fransa’ya kaldı

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında kendi sahasında Olympique Lyon ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmada puanlar paylaşıldı.

2 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Recep Aydın / Sosyal Bilimci

İsmail Kartal ve Paulo Fonseca’nın 1-1 biten bu kritik satranç müsabakasındaki hamleleri, özellikle ikinci yarıda stratejilerin nasıl değiştiğini açıkça kanıtlıyor. Maçın başlangıcından son düdüğe kadar kulübelerden gelen müdahaleler, Fransa'da oynanacak rövanşın şifrelerini de içinde barındırıyor.Fenerbahçe cephesinde İsmail Kartal, oyunun gidişatına göre risk almaktan çekinmedi. Maç öncesinde Marco Asensio'yu yedek kulübesinde oturtma kararını savunan deneyimli teknik adam, yetmiş ikinci dakikada Talisca’nın yerine İspanyol yıldızı sahaya sürdü. Bu hamleyle orta alandaki pas kalitesini ve oyun aklını tazelemeyi hedefledi. Aynı dakikada yorulan Kerem Aktürkoğlu’nun yerine süratli Dorgeles Nene’yi alarak Lyon savunmasının arkasına yapılacak koşuları canlandırmak istedi. Maçın seksen birinci dakikasında ise Vedat Muriç’in yerine Romelu Lukaku’nun oyuna girmesi, iç saha avantajıyla galibiyeti ne kadar çok kovaladığının en net göstergesiydi. Ancak bu baskı, Lyon'un katı savunma disiplinini tam olarak dağıtmaya yetmedi.Diğer tarafta Lyon Teknik Direktörü Paulo Fonseca ise tamamen defansif kontrolü elinde tutmaya odaklandı. İlk yarıyı Loïs Openda’nın kafa golüyle önde kapatan Fransız ekibi, ikinci yarının hemen başında şok bir gol yiyerek sarsıldı. Fonseca bu golden sonra takımın paniklemesini önledi ve Tanner Tessmann ile Corentin Tolisso önderliğinde orta sahadaki direnci korumayı başardı. Yetmiş dördüncü dakikada Kluivert’ın yerine oyuna dahil olan Clinton Mata hamlesi, o dakikaya kadar çok etkili olan Mason Greenwood’un kanattaki etkinliğini kırmaya yönelik başarılı bir sigortaydı. Aynı anda Nuamah’ın yerine giren Kaïl Boudache ile orta sahayı kalabalıklaştıran Portekizli teknik adam, oyunun temposunu iyice düşürerek Fransa’ya istediği avantajlı skorla dönmeyi bildi. İki teknik adamın bu hamle savaşı, turu tamamen Fransa'daki ikinci maça bıraktı.
  • 1 Ay Önce

Gezgin

iki takimda yabanci fenerbahçe de birtane yerli yok bir kerem var onu nasil almis takim onbir futbolcu yabanci türkiye yakındır ıthal futbolcular alir türkiye milli takima turkiye de futbolcular nerede hic futbolcular yetismezmi
  • 1 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23