• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ramazan Topdemir
Ramazan Topdemir
TÜM YAZILARI

“Erdoğan, Seçimlerden Önce AK Parti’de Değişimler Yapacaktır”

01 Temmuz 2026
A


Ramazan Topdemir İletişim:

“Erdoğan, Seçimlerden Önce AK Parti’de Değişimler Yapacaktır”
Ramazan TOPDEMİR 

 AK Parti’nin Sapanca’daki 33. kampında Erdoğan’ın şu ifadeleri partinin gelecekteki anahtar sözcükleriydi. Erdoğan: “Yorulan varsa buyursun, kenara gelsin dinlensin.” Bu söz parti teşkilatına, vekillere ve bakanlara verilen önemli bir uyarıdır “mesaj” değildir. Bence Erdoğan şu ikazı yapıyor: “Yani sizleri uyarıyorum. Ben yüz yüze halk ile iç içe olmanızı istiyorum. Meydanları boş bırakmayın, meydanlar boş kalırsa birileri doldurur” demek istiyor. Meydanlar dolu olsaydı acaba Erdoğan bu ifadeyi kullanır mıydı? Kullanmazdı elbet. Burada Erdoğan otoritesini ortaya koyuyor ve çareyi söylüyor.

Erdoğan Partide Kimlerin Yorulduğunu Bilir

Tüm partilileri, yani yol arkadaşlarının hepsinin performansını bilir, bilmedikleri hakkında da bilgi alır. Bir yandan ekonomik sıkıntılar öte yandan Terörsüz Türkiye’nin zorlu yolları ve dış politikadaki karmaşıklıklar ancak dinlenmiş kadrolar ile çözüme kavuşur. Artık vakit sonuç alma adım atma vaktidir. 25 yıllık iktidar halkın karşısına çıktığında: “Yaptık, sorunları çözdük” ifadelerinin karşılık bulacağını bilmektedir. Yani iktidar şikayet yeri değil çözüm yeridir; düsturunun uygulanması vaktidir. Bundan dolayı bir kesime “Biraz dinlenin, sonra sizi değerlendireceğiz.” Diğer bir


kesime de: “Hizmetleriniz için teşekkür ederiz. Yürüyüşümüz bir bayrak değişimidir” denilecektir.

CHP’deki İç Karışıklığın Bir Getirisi Olur mu?

Alın teri dökülmeden, yorulmadan halka dokunulmadan bir mesafe alınmaz düşüncesi günümüz politikasında geçerlidir. “Efendim, CHP’deki karışıklıktan kaynaklı seçmenler bize gelir” diyenler yanılgı içindedirler. Seçmen olup bitenleri farklı mecralardan dinlediği ve izlediği için etki altına girmiyor. Yani CHP’deki karışıklık başka partilere fayda getirmez.


Erdoğan Konuşmalarında Bazı ifadeleri Neden Tekrar Ediyor?

Erdoğan’ın siyasetteki başarısı halk ile yüz yüze gönül gönüle olan stratejisiydi. 2002’den 2026’ya uzanan yol hikayesinde; sokakları, caddeleri hiç boş bırakmadı. Bu bırakmayışını şu ifadeler ile tekrar etti: “Beraber Yürüdük biz bu yollarda/Beraber ıslandık yağan yağmurlarda” Aradan geçen uzun yıllardan sonra verdiği mesajlar artık uyarı haline gelmiş ve uyarıları tekrar etme ihtiyacı duymuş ve son sözünü 33. Sapanca Kampında söylemek gereğini duymuştur. Sonuç olarak Erdoğan, bir kesim ile yol ayrımına gelecek bir kesim de sahnenin dışında kalacaktır. Tıpkı Devlet Bahçeli’nin partisinde yaptığı değişimin ve uygulamanın bir benzerini de Erdoğan yapacaktır. 

 

 


 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23