• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ramazan Topdemir
Ramazan Topdemir
TÜM YAZILARI

Aile Hekimlerinden Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na Notlar

13 Temmuz 2026
A


Ramazan Topdemir İletişim:

Aile Hekimlerinden Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na Notlar

Ramazan Topdemir

İstanbul ve Anadolu’daki Aile Hekimleri ile ilgili yaptığım gözlem ve saha çalışmalarından aldığım notları Sağlık Bakanına şu başlıklar ile iletmenin gerekli ve zaruri olduğunu beyan etmek isterim. Bu sıralayacağımız konulara Sağlık Bakanının acilen el atması bekleniyor:

1-Aile hekimlerinin iş sorumlulukları azaltılmalıdır. Yani Aile Hekimlerinin asli görevi olan hasta muayene etmenin dışında zorunlu görevler de verilmiştir. Aile Hekimleri görev yaptıkları “ASM” binasının tadilatı, elektiriği ve diğer eksiklikleri ile de meşgul oldukları için hekimler asli görevleri olan hasta muayenesine yeterli zaman ayıramıyorlar. Bina yönetim işini “işletme mezunlarına” yaptırılması daha uygun olacaktır. Ayrıca ASM binaları Sağlık Bakanlığı standartlarına göre TOKİ tarafından yaptırılıp Aile Hekimlerinin hizmetine sunulmalıdır.

2- Hastalardan, Aile Hekimleri için “internet üzerinden memnuniyet anketleri” talep ediliyor. Ancak yaşlı hastaların çoğu internet kullanamadığı için Bakanlığın memnuniyet anketine katılamıyorlar.

3-Aile Hekimleri, kliniklerden hastalara randevu almak için çok yoğun çaba harcamaları zaman kaybına yol açıyor. 

4- Bilindiği gibi bebeklere aşı zorunluluğu var. Ancak bazı aileler bebeklerine aşı yaptırmak istemiyor. Bu durumda Aile Hekimleri ekstra yazışmalar yapmak durumunda kalıyor.


5- Aile Hekimleri, yıllık izin kullanmak için, mesai arkadaşlarından birisine vekalet vermek suretiyle izine ayrılıyor. Ancak  izine çıkan Aile Hekimi, yerine vekalet edecek birisini bulamayınca maaşı kesiliyor. Yani Aile Hekimi vekalet bulamayınca maaşından kesinti yapılmamalıdır. Konuyu Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun bilgisine sunmuş olalım. Umarız ve dileriz sıraladığımız notlar çözüme kavuşur.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23