• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ersoy Dede
Ersoy Dede
TÜM YAZILARI

Türkiye Hepimizindir

21 Eylül 2015
A


Ersoy Dede İletişim: [email protected]

Geçen perşembe günü Ankara’da dün de İstanbul’da yapılan ‘teröre karşı tek ses’ buluşmasının dosta düşmana gösterdiği bir şey var.. “Bu topraklarda ameliyat yapamazsınız”.. Terör bu topraklardan hiç eksik olmadı.. Asala bitti, PKK başladı.. PKK bitti DHKP-C başladı.. Sonra PKK, başka servislerin kucağına oturmuş şekilde yeniden hortladı. Bitmedi.. Soruyorsunuz ‘neden yapıyorsun?’ bunu diye.. Yanıtı yok.. Kürt dilinin önündeki engeller kaldırılsın diye mi?.. Anadilde müzik serbest olsun diye mi?.. Bugünün konjonktürde ne kadar garip geliyor kulağa öyle değil mi?.. 90’larda öyle söylüyorlardı oysa.. Kürtlerin zaten analarının ak sütü kadar hakkı olan kazanımlarını silahlarına pazarlık konusu yapıyorlardı. Kimse de sormuyordu ‘e kardeşim, Kürtçe dili ile bilmemnesi ile terörün, şiddetin, çatışmalı ortamın ne alakası var’ diye.. O gün için de kabul edilebilir değildi elbette. Bir sosyal ve kültürel hakkı elde etmek adına ateş edilmesini haklı ve meşru gösterebilmenin imkanı yoktu. Ancak Cumhuriyet tarihi boyunca öyle büyük zulümler yapılmış ki, “terör sebep değil, sonuçtur” türü analizlere yüksek sesle itiraz edebilen çıkmıyordu.

Evet de aynı Cumhuriyet, (ya da kendini rejimin tesisi için memur etmiş kadrolar diyelim, toptan Cumhuriyet’i bunun sorumlusu gibi sunmayalım) sadece Kürtlere değil ki, bu milletin asli unsuru kim varsa hepsine eziyet etmiş.. kimler dayak yememiş ki.. Aleviler, dindar müslümanlar, azınlıklar... Birinin yediği dayak diğerininkinden daha az ya da daha mı çok ki?.. Dedik ya, 90’larda kamuoyuna böyle yutturuyorlardı bir şekilde.. İyi de bugün artık durum farklı. Silaha konu edilen kavga nedenlerinin hiç biri yok ortada. Yani silaha bahane olarak sundukları diyelim.. Sorun mesela Dağlıca’daki vatan evlatlarını neden katletmiş bu hain örgüt?. Iğdır’daki çocuklarımıza neden kıymış?. Anadilde eğitim hakkı için mi?.. Bırakın artık bu işleri..

Dünkü büyük buluşma gösterdi ki, kim eğer PKK’yı, cennet vatanımızı iç savaş sahasına çekmek için kullanıyorsa, bunda başarılı olamayacak. Çorum’da, Maraş’ta, Sivas’ta onlarca kere denediler. Alevi-Sünni diye, Kürt-Türk diye.. Hatta 6-7 Eylül’de az kalsın başarıyorlardı. Ama olmadı.. Bunu tertipleyenlere kötü bir haberim var. Ol-ma-ya-cak.. Bizim topraklarımızda iç savaş çıkaramayacaksınız. Bunu gidin ağababalarınıza söyleyin. Hangi servisten kontrol ediliyorsanız eğer onlara haber verin. Deyin ki, ‘olmadı, biz beceremedik. Bunlar düşmüyor birbirine’..  Çünkü bu ülke hepimizin.. Hürriyet Gazetesi yanılıyor. Türkiye hepimizindir. Kalın sağlıcakla.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23