• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ersoy Dede
Ersoy Dede
TÜM YAZILARI

Geçmiş olsun Ahmet Hakan

02 Ekim 2015
A


Ersoy Dede İletişim: [email protected]

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan dün gece bir fiziksel saldırıya uğradı.. Önce daha yazıya başlarken söyleyeyim.. Ahmet Hakan’a yapılan bu saldırıyı kınıyor ve yapanları lanetliyorum..  Bu sözü söylerken de arkasından başka bir cümle beklemeyin. Sahiden, kalpten, candan, yürekten geçmiş olsun diliyorum Ahmet Hakan’a.. Her ne gerekçeyle olursa olsun, kimsenin kimseyi dövmediği bir dünya diliyorum. Ayrıca bu saldırıyı gerçekleştirdiği saptanan 4 kişi tespit edilerek yakalanmış. Bu dört kişinin kullandığı araç ve bu aracı kiralama koşulları vesairesi de ortaya çıkmış. Denilebilir ki: olay yarı yarıya çözülmüş.. Hayır.. Ortada çözülen eden bir şey yok .. Ben sayın savcılarımıza, tahkikatı yürüten ekibe yalvarıyorum: Lütfen ama lütfen. Bu dört kriminal tiple, profesyonel dayak atıcı bu kiralık adamlarla meseleyi bırakmayın. Gidebildiği yere kadar gidin. Bakın çok açık söylüyorum. Kim varsa bu adamların arkasında. Kendi banka hesaplarına mı bakacaksınız.. Eşlerinin ya da en yakın arkadaşlarının banka hesaplarına mı bakacaksınız.. Telefon konuşmalarını mı indireceksiniz. Son gittikleri yerleri mi geriye dönük kameralarla tek tek çıkartıp bulacaksınız, bilmiyorum. Tek bildiğim bir şey var ki, bu işin peşini bırakmayın. 

Ahmet Hakan bu alçakça saldırıya uğradığı anda, aralarında Cemaat medyasının da olduğu, PKK medyasının da olduğu pek çok isim hemen adres vermeye başladılar.. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’den, CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav’a kadar.. Herkes çıktı kameralar önünde, Abdürrahim Boynukalın ile Cem Küçük’ü olağan şüpheli ilan etti.. Hatta Ahmet Hakan’a da ilk sorguda ‘kimden şüpheleniyorsun?’ diye sorduklarında, tereddüt etmeden Cem Küçük cevabını vermiş.. Umarım doğru değildir.. Peki ama neden?. Neden Cem Küçük dört kiralık adamla Ahmet Hakan’ı dövdürmüş olsun ki?. Köşesi var yazısını yazıyor. Hem de Allah’tan başka kimseden korkmadan.. Ekranları var özgürce çıkıp konuşabildiği.. Kalkıp adam dövmeye ihtiyacı var mı ki?. Hele Abdürrahim Boynukalın.. İçinden geldiği gelenek, darbeler görmüş, kapatma davaları görmüş,  başörtü zulümleri, İHL eziyetleri görmüş de kimseye tek bir fiske vurmamışlar. Şimdi gidip gazeteci mi dövecekler?.. 

Bakın bir önemli noktanın altını çizmeliyiz. Hiç öyle istihbaratçı numaralarıyla ‘bu saldırı kimin işine yarıyorsa arkasında o vardır’ türü bir şey söyleyecek değilim. Ama şu tespiti de yapmamız lazım. Aydın Doğan, öylesine köşeye sıkışmış bir haldeyken, önce Hürriyet’in camlarının kırılması arkasından da Ahmet Hakan’a yapılan bu saldırı can simidi gibi yetişiyor imdadına. Kusura bakmayın ama sonuçtan gidecek olursak, tablo aynen de böyle.. Diyemem elbette ‘Aydın Doğan kendisi dövdürmüştür yazarını’ diye ama ‘Cem Küçük dövdürmüştür’ diyene de bu önemli detayı hatırlatmak zorunda kalırım.. 

Bir de birkaç twitter mesajını nakledeceğim buraya. Bazı yerlerini, gazetemizi çocukların, kadınların ve gençlerin de okuduğunu varsayarak sansürleyeceğim. Ahlakımız, olduğu gibi basmamıza imkan vermez..  Mesajlar, Ahmet Hakan tarafından, saldırıdan tam bir gün evvel, eski medya patronu Cem Uzan’a hitaben yazılmış sözlerden oluşuyor.. 

... Hak ettiğin cevapları aldın, hadi şimdi uza Cem Uzan.. Seni Şanzelize’ye (Champs elysees demek istiyor sanırım) kadar kovalarım ve hiç bir Fransız elimden alamaz lan seni... Baban kardeşin nerede lan senin? Paris’e kaç para kaçırdın? Gelmiş geçmiş en sevimsiz hırsız... Memlekete giremeyen kriminal ya*şak.... Sen Tayyip Erdoğan’a ‘Allahsız’ diye bağırmıyor muydun, ne çabuk geri vitese taktın. Ya*şak pislik.......” Birkaç mesaj daha var.. Ve ayrıca da hem Ahmet Hakan’ın hem de Ertuğrul Özkök’ün, bizzat Cem Uzan’ı hedef alan köşe yazıları var. Ama nedense, bu saldırıda Cem Uzan ihtimali, Doğan Medyası tarafından tamamen pas geçilmiş durumda. Bence de bu işin arkasında asla ve asla Cem Uzan yoktur. Ama Ahmet Hakan’ın, böyle bir araba laf ettiği bir adamdan saldırı beklememesi size de ilginç gelmedi mi?.. Kalın sağlıcakla.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23