• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Türkiye'nin Ferguson'u Olabilmek..

22 Ocak 2019
A


Emrah Savcı İletişim:

Medipol Başakşehir'in Trabzonspor galibiyeti sonrası önemli bir virajı dönmüş olmasından öte Başakşehir'in gidişatını masaya yatırmak lazım...

Hakikaten yıllardır zirveye oynayıp netice alamamak takım üzerinde bence pozitif bir etki yapmış ve kesinlikle bu senenin en büyük şampiyonluk favorisi..

Trabzonspor karşısında oynanan sakin ve kararlı futbol, Medipol Başakşehir'in en önemli özelliği... İlk yarım saat Trabzonspor'un oyunu sirküle ettiği müsabakada golleri bulan takımın Başakşehir olması artık bize garip gelmiyor!.. Çünkü Abdullah Avcı yönetimindeki Medipol Başakşehir'in şampiyonluğunun ben bu sene geleceği kanısındayım.. Neden bu düşünce hasıl oldu bende... 

Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe'nin yokları oynadığı bir sezonda ve mali krizlerle boğuştuğu bir dönemde Medipol Başakşehir'in artıları artık daha belirgin hale gelmiştir... Bu futbolunun ötesinde geçtiğimiz haftada Abdullah Avcı'yla imzalanan 5 yıllık yeni sözleşme de aslında bizim 'iri kulüplerimize' ders niteliğinde... Abdullah Avcı'ya burada methiyeler düzmek değil hedefim, ama şu bir gerçek ki, futbol sistemler ve planlar üzerine kurulan bir oyundur!..

Başlıkta da dikkat çektiğim gibi Manchester United'de Alex Ferguson 27 yıldır görev yaptı ve tarihi başarılara imza attıktan sonra emekliliğe ayrılmış ve daha sonra United, belini doğrultamamıştı. Ve son olarak yine Ferguson'un himayeleriyle eski oyuncuları Ole Gunnar Solskjaer göreve geldi ve 6'ta 6 yaparak tekrar dirildiler.. Elbette bu bir örnek ve istatistik!.. Bunu Sayın Avcı'yla kesinlikle yakalanacağını söylemeyebiliriz ama.. Bunun için mücadele veren ve bunun imzasını atan hem Sayın Abdullah Avcı hem de başkan Göksel Gümüşdağ diğer kulüplere örnek olmalıdırlar... Bu kararın altına bende bir futbolsever olarak imza rahatlıkla atabilirim!.. Nedeni Türk futbolunun içinde bulunduğu kaotik ortamın böyle kararlı ve planlı imzalarla aşılabileceğini düşünüyorum.. Yoksa günü kurtaran saçma sapan astronomik mukavelerle başarının gelmeyeceğini sağır sultanlar bile duydu!.. Bir tek bizim yöneticilerimiz duymadı ya o da başka enteresanlık!..

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23