• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Trabzon'da egoların savaşı yaşandı!..

30 Ocak 2018
A


Emrah Savcı İletişim:

Trabzon'da oynanan derbi hakikaten fazla keyif vermeyen ve tadı tuzu olmayan bir maçtı benim gözümde.. Maçın ilk yarım saatlik bölümünde tamamen kör dövüşüne sahne olan ve uyutan bir derbi müsabakasına şahit olduk..

Özellikle Aykut Kocaman'ın sakatlıktan döndükten sonra Fernandao üzerinde yoğunlaşması ve oyun şablonunu buna göre dizaynı maçın gözle görülür hamleleri arasındaydı.. Maçın ilk yarısında Kucka'nın kaçırdığı gol ile İsmail'in kaçırdığı gol vardı.. Tabii ki her duran topu kullanmaya çalışan Aatif ve İsmail'in de ne denli yetersiz olduğunu görebildik....

Tabii ki; böylesi kritik bir derbide Aykut Kocaman'ın defans hattında, Roman Neustaetder'in yanında Mehmet Topalı'ı tercih edip, Hasan Ali Kaldırım'ı ise orta alanda oynatmasını elbette anlarım.. Ama benim anlayamadığım sakatlıkları olan Giuliano'nun yerine Alper'i ve Skrtel'in yerine ise Hasan Ali'yi tercihini anlamak mümkün de, esas Valbuena bu takımda neden oynamaz?!

Evet bu soruyu böylesi oyun tamamen kitlenmesi sonucu atakları sonlandıramayan bir Fenerbahçe'de Valbuena ne olursa olsun yedeklerde olmamalıydı!..

Trabzonspor'da ise, özellikle N'Doye'un yerine tercih edilen Olcay Şahan'ın yüzde yüzlük performansı hâlâ gözükmüyor!..

Rıza Çalımbay'ın ise sakatlığı bulunan Novak'ın yerine kupa maçlarında başarılı oynayan Kamil Ahmet Çörekçi'yi ve yine cezalı Hubocan'ın yerine ise defans bloğunda Uğur Demirok'u tercih etti. Rıza Hoca'nın bence bu maçta Onazi'yi yedeklerde tutup Kucka'ya forma şansı vermesi de maçın eksileri olarak görmek mümkün... 

Trabzonspor'da bu zamana kadar etkili olan genç yıldızlar Yusuf ve Abdülkadir'in de ilk yarı itibariyle tutukluğu söz konusuydu. Ve nitekim de Rıza hoca maçın kırılma anını yaşatacak hamleyi yaptı ve ikinci yarının başında Yusuf'u çıkartıp Jose Sosa'yı tercih etti...

Sosa'nın oyuna girmesiyle ritmini bulan orta alandaki hücumcular canlandı ve skor yakalandı.. Ve daha sonra duran topla yiyilen gol sonrası maç berabere bitti..

Bu derbi sonrası söylenecek en net konu kesinlikle şu ki; her iki teknik adam da gol yememek için ve kendi egolarını takımın önüne geçiren iki profil çizdi..

Sevgili Rıza Hoca, herhalde anlamışdır ki; Sosa bu takımda yedek oturamaz.. Kalitesi ve yaptıklarıyla daha doğrusu bir duran topa vereceği hayatla maçı döndürebilir... Bir sözümüz de kesinlikle Aykut Kocaman'a...

Fenerbahçe'de yeni bir krizin adı Kocaman sayesinde koyuldu.. 'Valbuena krizi'..

Aykut Hoca'nın Valbuena takıntısı takıma ciddi şekilde zarar verebilir.. Hatta giden şampiyonluğun ardından bile bakılabilir..

Böylesi bir derbide yıldızlar her zaman bir adım önde olmalıdır...

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23