• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Son 5 haftaya girilirken Başakşehir avantajlı, Trabzonspor tetikte!..

30 Haziran 2020
A


Emrah Savcı İletişim:

Medipol Başakşehir zirve yarışında konumunu rahatlatmak için sahasında konuk ettiği Galatasaray maçı çok büyük anlam taşıyordu.. Hem geçtiğimiz sezonda Türk Telekom’da 2-1’lik mağlubiyet sonrası kaybedilen şampiyonluk hem de son 5 haftaya girilirken aynı hatayı yapmamak psikolojisi!..

Galatasaray karşısında ilk yarıda etkisiz futbol oynayan Başakşehir’de, ikinci yarıda Aleksic’le gelen gol sonrası Ba ile sayısız gol fırsatını kaçırdıktan sonra ise, rüzgar tersine döndü.. Sazı eline alan Galatasaray, özellikle Saracchi, Feghouli ve Emre’nin etkili oyunuyla golü buldu.. Başakşehir’de gecenin en verimsiz ismi ise, koca sezon Başakşehir’i sırtlayan ve Süper Lig kariyerinde ilk kırmızı kartını gören Visca’ydı.. Hiçbir atak organizasyonunu yönetemeyen bir Visca izledik..

Neticede Galatasaray, Başakşehir’den istediği üç puanı alamayarak ayrıldı.. Medipol Başakşehir’de haftaya çok kritik bir Antalyaspor deplasmanı var.. Ve eksikler ise, Visca, Mahmut Tekdemir ve Aleksic.. Böylesi bir eksiklikler zinciri karşısında Gaziantep deplasmanında 10 kişi kalmasına rağmen kaybetmeyen ve ligde yenilgi yüzü görmeyen bir Antalyaspor olacak..

Medipol Başakşehir’in Abdullah Avcı dönemindeki son virajlardaki etkisizliğini bakalım Okan Buruk’ta da yaşayacak mıyız?

Gelelim Trabzonspor’a.. Öylesi bir maç ki, on kişi kalan rakibinize bir gol atamayıp, 1 puana razı olmak.. Maçın 3. dakikasında öne geçip sonunu getirememek hakikaten bir futbol takımı için psikolojik anlamda büyük yıkım.. Zaten maç sonunda da Hüseyin Çimşir hocanın basın toplantısı bu çökmüş psikolojinin en büyük örneğiydi.. Trabzonspor’da iki haftada 4 puan kaybetmek zirve yarışında avantajı dezavantaja çevirmek!.. Çünkü elinizdeki tüm avantajları artık Başakşehir’in eline teslim ettiniz.. Ve haftaya da Galatasaray ile çok önemli bir tamam mı devam mı maçına çıkacaksınız... Trabzonspor için şunu söylemek lazım ki; son 5 haftaya girilen bu dönemde Karadeniz ekibi çok gergin...

Bu gerginliğin takımın tümüne sirayet ettiği de çok net belli.. Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu’ndan başlayıp Hüseyin Çimşir’e kadar sirayet eden bu gerginliğin sonunda zafere ulaşmak her daim zor olmuştur... Trabzonspor için Türk Telekom’da oynanacak olan Galatasaray derbisi taşların yerli yerine oturacağı anlamı taşıyacaktır..  Zirvede Başakşehir ve Trabzonspor’un artık tek başlarına kaldığını puan durumu bizlere gösteriyor.. Özellikle Demir Grup Sivasspor’un evinde Kayserispor’a yenilmesiyle artık ipler tamamen Başakşehir’in elinde... Haftaya Galatasaray-Trabzonspor maçının önemi bir o kadar arttıysa da, Antalyaspor-Medipol Başakşehir müsabakasının da değeri bin kat artmış vaziyette.. Son 11 maçında kaybetmeyen Akdeniz ekibi, eksikleri olacak olan Medipol Başakşehir karşısında zirveye yeni bir ayar verebilir!..

Medipol Başakşehir ekibinin de senelerdir sonunu getiremediği şampiyonluk özlemini düşünürsek bu hiç de anlamsız olmayan bir tez olarak önümüze çıkıyor.. 

Ezcümle; Medipol Başakşehir ve Trabzonspor’dan hangisi hatalar zincirini daha az yaparsa bu Pandemi Sezonu’nun şampiyonu olmaya daha yakın olacaktır!..

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

üstadım bu takım bu kafayla ebediyyen şampiyon olamaz en kritik maçlarda sakarlık edenbeyinlerden şampiyon çıkmaz.şampiyon olamayıp fgaturayıhakemlere rakiptakımlarafatura edenlerden birşey çıkmazünal karaman gibi bir hocayı ha

yürü Başakşehir, bırakma yarışı

Trabzon müslüman bir anadolu şehri; fakat Tırabızonksüfor' da bir yığın abuk subuk hoşaf herif var. İkincilik bile çok bu ..lara.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23