• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Sayın Koç’un Fenerbahçesi yine freni patlamış kamyon gibi!..

14 Aralık 2020
A


Emrah Savcı İletişim:

Fenerbahçe’nin,  Malatyaspor’a 3-0 kaybetmesi ve tarihinde Kadıköy’de ilk kez son 3 maçta puan alamaması tüm sarı-lacivertlileri çıldırttı. Özellikle Malatyaspor karşısında stoperler Tisserand ve Sadık’ın kademe hataları ve yine takıma büyük umutlarla yapılan transferlerin hayal kırıklığı oluşturması Fenerbahçe’de artık teknik heyetin sorgulanabilirliliğini gündeme taşıdı…

Ali Koç’un başkanlığı döneminde iki sezondur büyük bir yıkım yaşayan neredeyse küme düşme potası içinde tüm taraftarların endişesine sebebiyet veren takım bu sezon ise baştan başa yenilendi. Koç yönetimi, yaptığı 18 transferle  Süper Ligin transfer şampiyonu oldu.. Takımın başına ise Aytemiz Alanyaspor’da başarılı bir grafik çizen Erol Bulut getirildi. Bulut’un yardımcıları ise yine sarı-lacivertlilerin sembol isimleri olan Volkan Demirel, Mehmet Aurelio, Mehmet Yozgatlı kulübede yerini alırken, Erol Bulut’tan daha ötesi ise; futbol yaşantısında takımın ağabeyi rolünde olan ve futbolu bıraktıktan sonra ise Sportif Direktörlüğe getirilen Emre Belözoğlu faktörü.. Emre’nin yardımcısı olarak yine Selçuk Şahin ve altyapı sorumlusu olarak da Semih Şentürk takıma kazandırıldı.. Fenerbahçe’nin tüm bu psikolojik artıları olmasına rağmen halen istenilen başarının gelmemesi ise gerçekten manidar..

Öncelikle geçtiğimiz hafta içerisinde Erol Bulut’un yapılan eleştirilere karşı benim her zaman oyunun gidişatına göre 3-4 planım hazırdır açıklaması sonrası, Malatyaspor karşısında hiçbir şekilde oyunun seyrine el atamama durumu Erol Bulut’un büyük takım hocası mı değil mi tartışmalarını şimdiden alevlendirmiş gözüküyor. Ve yine bence haftanın olayı Başkan Ali Koç’un Samandıra’da yaptığı oldukça garip açıklamalara gelelim.. Sayın Ali Koç, her zaman yaptığı gibi başarısızlıklarına kılıf bulma metodunu yine ortaya koyarak Can Bartu Tesisleri’nde basın mensuplarına fecaat açıklamalar yaptı. 

Sayın Koç, hakemlerin kura ile çekilmesinden tutun, TFF’ye ağır eleştirilere ve yine Beşiktaş maçında hakem katliamı yaşadıklarından tutun da Fenerbahçe’yi şimdiden şampiyon yaparak yapılan algı operasyonlarına kadar hiçbirinin elle tutulur karşılığı olmayan açıklamalarına.. Şimdi öncelikle hakemlerin kura ile çekilmesini Fenerbahçe başkanı olarak önermek kadar absürt bir açıklama olamazdı. Ve yine, Beşiktaş maçında hakem katliamının yapıldığını öne süren Sayın Koç’a hiçbir basın mensubu arkadaşımızın şu soruyu sormaması hakikaten enteresandı.. Neydi o soru: “Sayın başkanım 10 kişi kalan Beşiktaş karşısında yenilmeniz hakeme bağlı olabilir mi? Ve yine Beşiktaş maçında kırmızı kartla oyundan atılmayan Altay Bayındır’ın Yukatel Denizlispor karşısında olağanüstü performansı sayesinde kazandığınız üç puanı neyle yorumlamak lazım? 

Her zaman Ali Koç başkanın başarısız geçirilen bir dönemi kapatma metoduna geçmesi ve yine bence en büyük hatası olarak görülebilecek olan bu açıklamalarıyla Teknik Direktör Erol Bulut ve “Emre Ağabey istedi biz de geldik” diyen futbolcuların kayıp futbolunu aslında perdelediğini anlaması lazım.

Elbette Fenerbahçe camiası çok büyük bir camia. Ama başındaki başkanı Ali Koç’un futbol takımına ne kattığını sorarsanız tüm Fenerbahçeliler gibi ben de hiçbir şey katmadığını çok net söyleyebilirim.. Bu dakikadan itibaren ben topun Emre Belözoğlu’nun olaya el atmasıyla çözülebileceği kanaatindeyim.. Tabii hizaya çekilmesi gereken futbolcu topluluğuna karşı Emre’nin de Gaziantep FK deplasmanı öncesi kantarın topuzunu kaçırmaması Erol Bulut’un kariyeri açısından da önemli. Eğer futbolcular da takımdaki çift başlılığın farkına varırlarsa Fenerbahçe için yine büyük umutlarla başlanan ve sonu hüsran olarak  bitecek bir sezon olabilir!..

Takımda hatır için oynayan futbolcular ve Fenerbahçe formasının ağırlığını tam anlamıyla idrak edemeyen kalitesiz isimler ve en önemlisi de Erol Bulut tarafından bir türlü kemikleşen bir ideal kadro ortaya çıkamaması sonucu Fenerbahçe’nin geleceği artık tehlikededir.

Ezcümle, Kadıköy kalesini artık düşüren Fenerbahçe için radikal kararların alınması elzemdir. Ve sayın başkan Ali Koç’un kendine yeni düşman cepheleri oluşturma gayretleri yerine takımını hizaya çekmesi sarı-lacivertliler için bundan böyle daha da önemlidir, benden söylemesi…  

 

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

futbolumuz kurtarıcı kemallerini bekliyor

Türkiye' nin en büyük sorunu futboldur, futbolda başarılı olamadığımız sürece hiç bir şeyde başarılı olamayık. Üst düzey devletlerden futbolcu ithal etmeliyiz, bu konuda devlet, kulübeleri sübvanse etmelidirdir. Sırf fener değil, bak beşik de yenildi bu hafta; en az yüz elli yıl daha geri gittik, 1800' lere yani..

Volkan

Emrah savcı başlığına bakıyorum birde yazına ne alaka federasyonun avukatımısın 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23