• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Neler oldu o gün bilen var mı?!?

24 Nisan 2018
A


Emrah Savcı İletişim:

P

erşembe günü Kadıköy Ülker Stadı’nda hakikaten futbol izleyicisi olmaktan utandım.. Burada renkler üzerinden savaşa girmeyeceğim!.. 

Burada anlatmak istediğim konunun özeti şu aslında, yahu bir takımın taraftarı olmak, o takımın ritmini bozmaya nasıl vardırılır?!..

60. dakika olmuş Beşiktaş 10 kişi takımın formu gittikçe düşmekte ama iki üç tane zibidi yüzünden koca bir stat aynı cezanın yükümlüsü olarak cezalandırılıyor!..

Burası da ayrı bir konu, ama benim dikkatimi çeken başka bir konu ise, Fenerbahçeli malum olan yorumcuları neredeyse tek suçlu olarak Şenol Güneş ve Tolga Zengin’i hedef tahtasına oturtmaktan geri durmuyorlar...Yahu bunun tarafgirlikle, şunun adamı olmak bunun adamı olmakla ne alakası var... Ortada Türk futbolunun temelleri dinamitleniyor; mevzu bu, eyy kalın kafalı yorumcu arkadaşlar!..

Ben her zaman şunu söylüyorum.. Maçları tarafsız bir spiker anlatsın, yancılara gerek yok.. Hakikaten maç seyrini çileden çıkartan bu yorumcu tayfasını da bu olayların sorumlusu olarak görmeye başlıyorum.. Madem herkes bir sorumluyu hedefe koyuyor; bu tespitime ne dersiniz?

Ve tabiki son olarak Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın bence bir hayli gereksiz açıklamalarına.. 'Kan görmedim' temasıyla yaptığı anlamsız, bir o kadar da çapsız açıklamalar Aykut Kocaman'ın futbol kariyerine hiç ama hiç yakışmadı...

Tekrar olaylara dönersek; bu sadece Kadıköy’de yaşanmıyor.. Tüm statlarda yaşanan ve toplumsal bir vak’a!..

Olimpiyat Stadı, Vodafone Park, Ülker Stadı, Telekom Stadı’nda bizzat maç seyretmiş ve o kavga dolu ortamlara şahit olmuş bir sporsever olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki; ‘Tribünlerin şiddetli bir şekilde tedaviye ihtiyacı var!’

Eee o zaman, böylesi bir skandal geceden sadece olayın baş sorumlusu şuymuş buymuş diyerek olayı soyutlamak kimin işine yarayacak!.. Ben açıkçası bu olayın yok provokasyon ve büyük bir örgüt işi olduğunu da düşünmüyorum!.. Bu olay her yarıda kalan ve sahalara giren taraftarlar ve yabancı maddelerle tatil edilen maçlar sonrası halının altına süpürdüğümüz olaylar silsilesinin doruk noktasıdır!..

Görmek istemediğimiz olaylar bütünü artık masadadır ve acilen 6222 Sporda Şiddet yasasının bir an önce etraflıca incelenerek çıkartılması elzemdir!..

Umarız yetkililerimiz sloganlarla süsledikleri açıklamaları artık bırakıp, icraata geçerek bu kanayan 'gerçek yarayı' ortadan kaldırırlar...

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23