• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Merkez Hakem Kurulu’nun yapısını değiştirmek kesin çözüm mü?

12 Ekim 2021
A


Emrah Savcı İletişim:

Milli heyecan dolayısıyla liglere arı verildi ama hakemler üzerinden yapılan tartışmalar ara vermeden devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği’nin gizli toplantısında MHK’nın yapısı masaya yatırıldı.

Öncelikle MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg tarafından eğitim verilen hakemlerin şu ana kadar ki maçlarda yaptıkları ciddi hatalar ise taraflı-tarafsız herkesin konuya katılmasına olanak vermiş durumda..

Yapılan kritik toplantıda MHK Başkanı Serdar Tatlı’nın da bulunması konunun ehemmiyetinin ne denli artık ciddi olduğunun işareti olsa gerek.

Kulüpler Birliği’nin isteklerine bakınca hakikaten artık bunlar olsun diyebiliyorsunuz.. Neydi o beklentiler bir bakalım: MHK’deki özellikle akraba ilişkilerinin bitirilmesi, Halis Özkahya, Ali Palabıyık gibi üst düzey isimlerin de geçtiği 7 hakemin sezon sonu düdük asması, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın için yaptığı yorumlarla büyük eleştiri alan Hollandalı danışman Uilenberg’in görevinden uzaklaştırılması.. Bu ana maddeler konusunda kulüplerin ve federasyonunun uzlaşmaya vardığı kulislerden sızan haberler arasında..

Ama şunu öncelikle söylemek lazım, bu tür hakem hataları yüzünden kulüplerimizin de maç sonu birbirlerini suçlayıcı açıklamalarına son vermeleri gerekmiyor mu? Yani her defasında bir cephe oluşturulup ve bu cephenin de tüm sorumluluğu üstüne atarak diğer spor paydaşlarının işten sıyrılma isteklerini de görünce hakikaten üzülüyor insan?!?

Yani tamamen hakem hataları yüzünden mi ligimizin kalitesi düşük!..

Bunu sorgulamak için Kulüpler Birliği ile toplantı yapan Türkiye Futbol Federasyonunun da bu konulara acilen el atması ve yarayı bir an önce pansuman etmesi gerekmez mi?

Yani tüm sorunları her sene halının altına süpürerek, olayları geçiştirmenin hiçbir kuruma fayda getirmediğini idrak etmek lazım.. Sorunları artık konuşulan toplantı sonrası kesinlikle çözerek rahat bir futbol iklimi oluşturmamız gerekli.. Burada kim sorumluysa da cezasını çekmeli ki, futbol dünyamız artık bir şekilde rahatlamalı ve kaostan kurtulmalıdır..

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

Hakemler kötü tamam . Futbolumuz iyi mi ? Hayır futbolcumuz , yöneticiler , kulüpler iyi mi ? O da hayır . Kulüpler iyi mi yönetiliyor . Felaket . Kökten her şeyin değişmesi lazım. Bir sistem bize uyan bir düzen gelmeli . Yoksa havanda su dövmekten , Zaman kaybından öteye geçemeyiz . Son olarak Letonya maçı çok kötü bir futbol . Kazandık ama bir ışık göremedik . Şenol hocanın Enes’ten golcü yapmaya çalışması ve gerçek golcü Serdar dursunu görememesi ( gol attı diye değil iyi oyuncu kendini belli ediyor ) .

Fatih

Tabii çözüm baek HSK nin yapısı degisince hak hukuk adalet nasıl işliyor cillob gibi :)))
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23