• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Kuntz geldi diye bir bardak suda fırtına koparmayalım!..

21 Eylül 2021
A


Emrah Savcı İletişim:

Evet başlıkta bodoslama girdiğim konunun aslında temeli şuna dayanıyor.. Milli takıma kim gelirse gelsin biz eleştirmeyi seven bir milletiz.. Bu Kuntz da olsa, Hans da olsa, Michael da olsa değişmeyecek bir gerçekti..

Şenol Güneş sonrası bu enkazı Türkiye Futbol Federasyonu Alman U-21 takımını çalıştıran ve hiçbir A takım çalıştırmayan Kuntz ile gidermek istedi.. Evet bu bir tercih, doğru ya da yanlış bunu zaman bize gösterecek!.. Ya mükemmel bir etki yapıp Katar’a gideceğiz, ya da bir iplik yumağına dönüşüp kalacağız!.. Elbette bunlar zamanla görülecek şeyler.. Ama şunun altını mutlaka çizmek lazım.. Milli takımın teknik direktör tercihlerine baktığınızda, 1990’larda Alman Sepp Piontek’leri görürsünüz, 2010-11’de Hollandalı Guus Hiddink’leri, 2017-2019’da Rumen Mircea Lucescu’ları da denediğimizi hatırlatmak isterim..

Birde tüm bunlara ilaveten içimizden biri olduğunu düşündüğümüz ve apoletlerle donattığımız Fatih Terim’i üç kez, Şenol Güneş’i iki kez, Mustafa Denizli’yi iki kez ve daha nice Türk teknik adamlarımızı takımımızın başına getirdik..

Milli takım olarak başarılarımıza baktığınızda üçüncülüklerle, gruptan çıkmalarla sağlanan başarılardan öteye geçemedik!.. Evet her defasında bir şeyleri eksik yaptık.. Milli takım dönemlerimizde prim krizleri mi yaşamadık, uçakta gazeteciler mi dövmedik, tüm magazinsel etkinlikleri birer birer yaşayarak Milli takım olgusunu harcaya harcaya bugünlere geldik..

Evet şimdi ise Süper Ligimiz’de eski bir Beşiktaşlı olan ve Alman ekolünden gelen 58 yaşındaki Stefan Kuntz ile 3 yıllığına yola devam etme kararı aldık..

Kesindir, imzalar atıldığı andan itibaren tüm tartışmalı konular gündeme gelecektir, eleştirilecektir.. Ama şu da var ki, Kuntz’u bu yolda Türk bir teknik direktörle entegre etme işini yapamadığımız ortada.. Kuntz’un teknik direktörlüğü döneminde futbolcular ile arasında köprü kuracak ismin ise hâlâ masada olduğu ve basın toplantısında açıklanmadığına şahit olduk.. 

Şöyle de denilebilir, acaba TFF’li yöneticilerimiz, Kuntz’un yanına ligimizin tecrübeli isimlerinden bir tane ismi monte mi edemedi yoksa, o isimler Kuntz’un baskın karakteri altında ezileceklerini mi düşündüler?.. Aslında ülke futbolu ve teknik adamları konusunda hep aynı isimler üzerinde durmamız da aslında kronik bir problemi bir türlü düzeltemediğimizin de işareti olarak yıllarca karşımızda durdu..

Her Türk sporsever olarak ben de Milli takımımızın başına bir Türk’ün gelmesini arzu ediyordum, ama yapılan tercihe de saygı duyup, geçmişte gelip geçen yabancı hocaları da düşündüğümüzde en azından bir bardak suda fırtına koparmak için çok çok erken olduğunu düşünüyorum... Umarım Kuntz’la istenilen başarı sağlanır da Katar’a güle oynaya gideriz!...

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

Zaman zaman yerli hocalar başarılı olsa da yetersiz kaldılar . Bakın kendilerini geliştirmiyorlar . Avrupa futbolu nerde haberleri yok. Yahu Ligi seyrediyorum o nasıl futbol öyle . Sürekli yan pas , yatan kalkmıyor , ne estetik var ne teknik . Futbolcu çalım atmaya şut atmaya pozisyona girmeye korkuyor bu olmaz ki . Atağa çıkıyor hop geri pas ne oldu pozisyon gitti. Çok yavaş oynanıyor . Başakşehir fener maçı ya böyle maç mı olur . Başakşehir golü attı atağı unuttu böyle futbol olmaz . Yarın seyirci de bulamayacaklar . Bir maçta kontratağa çıkıyor pas verse ki görüyor hadi yan pas . Pası verse kaleci ile karşı karşıya kalacak . Milli takımın altı yemesi süpriz değil ki . Futbolumuz ortada . Çıkmış terim Avrupa’da lider olmayı özlemşiz diyor . Allahım akıl ver resmen dalga geçiyor .

TS1461

2011 şampiyonu trabzonsporun gaspedilen hakkını da yazın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23