• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Fenerbahçe’de İsmail Kartal ile devam edilmeli mi?

17 Mayıs 2022
A


Emrah Savcı İletişim:

Fenerbahçe, Karagümrük ile 0-0 berabere kalarak bir mucize gerçekleşmez ise Devler Ligi biletini cebine koymayı garantiledi gibi... Tabii ki futbol bu, son maçında Malatya’ya kaybedip, Konyaspor’da Beşiktaş’a 10 gol atarsa sadece gidemeyecek...

Elbette oynanan futbolun kalitesinin her geçen gün yükselmesi ve geldiği ilk dönemde emanetçi rolüyle bakılan İsmail Kartal’ın sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor... Peki bu karar ne denli doğru olacak?

Şimdi diyeceksiniz ki, Ali Koç döneminde bu kaçıncı teknik direktör ve kaçıncı gelmeyen şampiyonluklar... Böylesi bir dönemde öncelikle Löw ile başlayan süreç şimdi Portekizli Jorge Jesus’a doğru hızlı bir şekilde ilerlemekte..

Ve bu şartlar altında kulübü zor bir dönemde devraldıktan sonra Avrupa ön eleme turuna atmayı başaran İsmail Kartal’a ne olacak ya da ne olmalı?

Kendisinin de ısrarla gelecek hocanın ekibinde olmayacağını söyleyip üst düzey bir direktörlük görevini de elinin tersiyle ittiğine bakılırsa, bu süreçte kulübün kendi evladı formatıyla gelerek böylesi bir başarıya imza atan Fenerbahçe’de İsmail Kartal’a gereken önem verilmeli değil miydi?

Kulübün öz kaynaklarıyla artık yeni dönemde hareket edilse daha iyi olmaz mı? Elbette Fenerbahçe özelinde tüm kulüplerimizin yaşadığı mali kriz ortadayken ve Fenerbahçe’de İsmail hocanın yaptığı başarı çıtası bu denli yüksekken, tıpkı Emre Belözoğlu’na yapılanları tekrar İsmail Hoca’ya yapmak ne kazandırabilir koskoca Fenerbahçe kulüp yönetimine...

Jesus’un özellikle sözleşmesindeki 1+1 ısrarı ise aslında ne denli parasal bir sözleşmeye imza atacağının işareti olarak karşımızda durmakta.. Umarım Fenerbahçe’de İsmail Kartal ile ne pahasına olursa olsun bir milat olarak kabul edilip devam edilir... Çünkü artık Türk futbolunun kurtuluş reçetesi kendi öz kaynaklarıyla mücadelede gizli.. 

Ama şu gerçekte mazide durmaktayken, bunu ne denli yapabilirsiniz..

Ali Koç başkanlığı döneminde tarihinin en kötü günlerini yaşayan Fenerbahçe’de son dönemlerinde Emre Belözoğlu gibi başarılı olan teknik adamlar neden bir kalemde harcanır vaziyette... Bunu neden yapma ihtiyacı hisseder bir kulüp başkanı onu anlamak mümkün değil.. Her ne olursa olsun İsmail Kartal, hoca 9. teknik adam olarak Ali Koç’un göreve davet etmesiyle Fenerbahçe’yi kaotik ortamdan kurtarmış ve ligi 2.’lik apoletiyle bitirmek üzere artık. 

Böylesi bir teknik adam için bu denli bir teklifler zinciri ve görevin bitti gidebilirsin demek, vizyonerlikten öte hakikaten can sıkıcı bir durum olsa gerek...

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ayhan Birol

haklısınız

Ömer

Jesus mesus dünyanın parası verilecek adam ligimizi tanıyana kadar lig bitecek sonra tekrar başa dönülüyor . Kısır döngü . Sadece f bahçe değil ki bütün kulüpler öyle ve çoğu batmakta . Sonuç hep hüsran . Ali Koç baskı Altında taraftar İsmail kartala güvenmiyor . Ama başarısı ortada birkaç takviye ile f bahçe rahat şampiyon olur maceraya gerek yok .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23