• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Fenerbahçe’de Ali Koç’un takımını ligden çekmesi ne kadar gerçekçi?!?

10 Ağustos 2020
A


Emrah Savcı İletişim:

F

enerbahçe’de Ali Koç yönetiminin başarısızlıklarını konuşmak yerine her ne hikmetse spor kamuoyu doğal olarak Fenerbahçe-Türkiye Futbol Federasyonu çekişmesine odaklanmış durumda.. Haliyle bizler de bu konunun kılcal damarlarına doğru bir iniş yapalım.. Şimdi Fenerbahçe’ye yüzde 15 aşma hakkıyla birlikte 177 milyon 573 bin 89 TL’lik bir limit verildi. Yani sarı-lacivertliler eldeki mevcut futbolcular dahil, toplamda yaklaşık 21 milyon Euro’luk bir takım kurmak zorunda. Öncelikle limit konusundaki en önemli ayrıntıyı belirterek konuya bakalım.. 

Malumunuz geçtiğimiz dönemde Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF), kulüplerin borçlarını yapılandırma çalışması yapılmıştı. 2 yıl ana para ödemesiz 5 yıl vadeli yapılandırma çalışması aslında kulüplerimizin ne denli borç batağında olduğunun işareti elbette.. Ama böylesi bir tabloda yaraya merhem olması beklenen ve kulüplerimizin ayağını yorganına göre uzatmasının gerçekliğini bizlere göstermesi açısından yapılan bu anlaşmaya Fenerbahçe imza atmamıştı!.. Yapılandırmaya imza atmayıp olayı farklı boyutlara çekmesi de Ali Koç yönetiminin bir başka absürtlüğü!.. Özellikle limit kararının sonrası Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak gördüğüm bir camianın başkanının açıklamalarını ise üzülerek takip ettim... 

Ne demişti Fenerbahçe Kulübü limitlere ilişkin yapılan tepki açıklamasında, “Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bugün açıklanan ve futbol gerçekleriyle bağdaşmayan takım harcama limitleri, asla kabul edilemez ve uygulanamaz düzeydedir. Bu aşamada taraftarlarımızdan sabırlı ve gerektiği takdirde camia olarak atacağımız adımlar için de bir o kadar hazırlıklı olmalarını rica ediyoruz.” 

Tabi bu açıklamanın sonrasında ise Fenerbahçe kaynaklarından sızan haberlerde, Ali Koç yönetiminin düzelmeyecek limit konusunda takımı ligden çekeceği iddiaları ayyuka çıktı!..

Şimdi sorarım tüm futbolseverlere, siz iki sezondur Fenerbahçe’ye en kötü dönemini yaşattınız ve daha da ötesi Avrupa’da hiçbir başarı elde edemediniz.. Yani sportif başarısızlıklarla kulübün zaten mali dengesini sarstıkça sarstınız.. Ve bir günde TFF’ye nazire yaparcasına 4 futbolcuya birden imza attırıp şovunuzu da yapıyorsunuz.. Takdir edersiniz ki; her transfer sonrası yapılan ödeme bilgileri her ne hikmetse Fenerbahçe Kulübü tarafından yapılmadı.. Şimdi adama sorarlar; madem takımı ligden çekeceksiniz, bu futbol takımına üst üste yaptığınız transferleri nereye koyacaksınız!..

TFF tarafından çok açık beyan edilip bu limitlerin böyle çıkacağını zaten kulüplerinde bildiğini söylemesine rağmen, hâlâ Fenerbahçe yönetiminin ve büyük bir holdingin veliahtı olan Ali Koç’un idrak edememesi ve olayları taraftarlar arasında huzursuzluk oluşturacak boyutlara taşıması hakikaten şaşkınlık verici.. Kriterlerin değişmemesi durumunda yönetimin, tahkime gidecek olması, sonuç çıkmaması durumunda Kulüpler Birliği’nde konuyu görüşmesi, sosyal medyada taraftarlarla baskı oluşturulması ve yine ligden çekilme en önemlisi de yayın havuzundan çıkma teklifleri elbette kulübün hukuksal düzeyde en temel hakları olabilir..

Ama şu yapılacaklar listesinde takımı ligden çekerim algısı ise; Fenerbahçe’ye çok zarar verebilir lakin, Ali Koç’u ise futbol dünyasından sileceği aşikar!..

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İlhan yüksel

Bu emrah savcı kim, ne iş yapar. Öncelikle yaptığı yorumların tutar bir tarafı yok. Başkalarının ağzıyla konuşmayı bıraksın. Ve fenerbahçe ile yorum yapmasın. Ali Koç kim sen kimsin, onun tırnağı dahi olamazsın. Ve büyük FENERBAHCE camiasınında ,yönetimin yaptıklarında eleştiremezsin, sen git kumda oyna.

Koç mikrobu

Onların derdi ülkede kaos futbol falan değil.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23