• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası akıllarda kalanlar....

08 Şubat 2021
A


Emrah Savcı İletişim:

Fenerbahçe, artık Kadıköy klasiğini sonlandırdı ve yine Galatasaray’a 1-0’lık yenilgiyle boyun eğerek şampiyonluk yolunda kritik bir kayıp yaşadı..

Tabii ki, haftalardır pompalanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin öncelikle kısır ve yavan geçtiğini söyleyerek başlamak istiyorum... Maçın ilk yarım saatlik bölümünde yüzde 71’lik topla oynamaya sahip Galatasaray’ın kaleyi bulan ilk isabetli şutunun 52. dakikada gelmesi aslında nasıl bir derbi izlediğimizi de bizlere göstermekte.. 

Yine Fenerbahçe’nin lider olarak sahaya çıkıp üzerinde mental anlamda büyük bir yükle mücadelesini sürdürmesi, en önemlisi de eksiklerinin yerini dolduramayışı sonrası ise böylesi bir skora maruz kalması da hakikaten şaşırtıcı...

Transfer şampiyonu olarak günlerdir medyada pohpohlanan ve her platformda sezon bitmeden şampiyon ilan edilen Erol Bulut’un Fenerbahçesi için ise hakikaten çok söylenecek söz var.. Öncelikle alınan skoru tamamen hakemlerin üzerine atarak sıyrılmak kolaycılık olur.. Donk’un Cisse’ye yaptığı müdahalenin penaltı olması gerekirken, Serdar’ın Donk’a yaptığı pozisyonun da penaltı olduğunu söylemek lazım.. Ve gelelim maçın en gri pozisyonu olan Ozan’ın golünün VAR’dan dönmesine...

Öncelikle geçtiğimiz haftalarda Pelkas’ın Gaziantep FK’ye attığı gol, Aboubakar’ın Malatya’ya attığı gol, Onyekuru’nun Gaziantep FK’ye attığı gollere benzer bir pozisyon yaşandı.. Bu bahsettiğim pozisyonlarda bir tek Onyekuru’nun pozisyonu golle sonuçlanmıştı.. Demek ki VAR denilen bu karar aslında Türk futbolunun kaldıramayacağı sonuçlar ortaya çıkarmaya devam etmiştir... Pozisyon için farklı açılardan bakmaktan ziyade Mesut Özil’in ayağından tam çıkma esnasının belirlenmesi bu pozisyonun netliğini bize gösterecektir.. Evet pozisyon ofsayt değil, ama ben koskoca Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut’un sadece bu pozisyonun arkasına sığınarak da koca bir maçta mağdur edebiyatı yapmasına anlam veremiyorum.. Adama sormazlar mı?!?

Sayın Hocam, 63 dakika Mert Hakan’a nasıl tahammül ediyorsunuz? Mesut Özil ismindeki dünya starını şayet bu maçta sahaya sürmeyecekseniz hangi maçta sahaya süreceksiniz erkenden söyler misiniz? Gustavo ve Pelkas’ın olmadığı bir Fenerbahçe’de alternatifler oluşturamamak aslında sizin teknik direktörlüğünüzün sorgulanması anlamı taşımaz mı? Ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç’un 21 tane transferden ziyade nokta atışlar yaparak daha anlamlı transferler zincirine imza atması gerekmez miydi? 

Ezcümle; bu derbiyle şampiyonluğun kaçıp ya da geldiğini söylemek için erken olduğunun altını çizerek, Fenerbahçe’nin alternatif oyuncular konusunda bir an önce daha çok dersine çalışması, Galatasaray’ın ise nokta transferlerinin istikrarı aslında sezon sonu bize gerçek resmi görmemizi sağlayacak!

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hacıoğlu

Sayın yazar pozisyonun ofsayit olduğunu nasıl tespit ettiniz merak ediyorum. ..

Turj

Anlı şanlı basaksehir ...e ne oldu inşallah amatör lige duserler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23