• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Beşiktaş'ın başına gerçek bir Beşiktaşlı gelmeli!

27 Ocak 2020
A


Emrah Savcı İletişim:

Geçen hafta aynen şunu söylemiştim; "Beşiktaş'ta 'Avcı' aşısının tutmadığını ben değil, Vodafone Park söylüyor!.." ve nitekim de futbolun doğasının gereği Avcı döneminin bitmesi her an olur demiştik..

Ve bu senaryo başkan Ahmet Nur Çebi'nin neşter vurmasıyla tamamlandı.. Abdullah Avcı'nın her defasında yeni bir sistemle bambaşka bir vizyonla yöneteceği Beşiktaş takımı artık yeni denizlere yelken açmak zorunda!..

Göztepe'nin yeni stadında teknik sorumlu Şenol Fidan'la sahaya çıkan ve sahadan 2-1 yenik ayrılan Beşiktaş için radikal kararlar topluluğu alınmalı... Elbette eski başkan Fikret Orman'ın istifadan bir gün önce TRT Spor'da Abdullah Avcı güzellemesi yapması ve teknik adama sonuna kadar Beşiktaş'ın destek olması gerekir sözlerinin ardından gelmesi ise bence Ahmet Nur Çebi yönetiminin cevabı niteliğindeydi..

Siz Beşiktaş'a çok büyük katkılar sunmuşken; sadece Başakşehir tecrübesiyle yola çıkan bir teknik adamla yıllığı 12 milyon TL'den 3 yıllık sözleşme yaparsanız ve yine eski başkan Fikret Orman'ın istifasından iki gün sonra kaptan Burak Yılmaz'ın sözleşmesinin iki yıl uzatılması, 35 yaşındaki Burak'ın sözleşmesinin sonlandırılması için 5 milyon TL'ye ihtiyaç varken, en enteresanı ise; ikinci lig takımı Guingamp'tan alınan 20 maçı tamamlaması halinde 2.8 milyon avro zorunlu satın alma bedeli devreye girecek olan 25 yaşındaki Portekizli sol bek Pedro Rebocho'nun, yönetimin isteği doğrultusunda kadroya alınmaması gerçekleri Fikret Orman'ın enkazından başka bir şey değildir!..

Unutulmamalı ki; takımların yönetimleri takımları yönetir ve idare eder.. Tıpkı Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in, teknik direktör Fatih Terim'e aba altından sopa göstermesi gibi!..

Ahmet Nur Çebi yönetiminin bu saatten sonra yapması gereken milyonlarca Beşiktaş taraftarının sevgilisi haline gelen ve sembol bir ismi olan Sergen Yalçın'ı takımın başına getirmesidir!.. Takımların en önemli dinamiği olan taraftarlar Galatasaray'da Fatih Terim'i, Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ı nasıl getirdiyse, Beşiktaş'ta da Sergen Yalçın'ı getirecektir!..

Büyük bir ihtimalle bugün ve yarın Sergen Yalçın isminin açıklanması beklenirken, takımda ciddi bir revizyonun ve daha da ileri giderek kadro dışı kararlarının çıkarak puslu havanın kaldırılması elzemdir... Ezcümle; şampiyonluktan kopan Beşiktaş'ın başına Beşiktaş'ın dertleriyle dertlenecek bir ismin getirilmesi ancak bu senenin telafisi olacaktır!..

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23