• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Almanya maçı sonrası Rusları elimizden kaçırdık!..

13 Ekim 2020
A


Emrah Savcı İletişim:

Öncelikle Almanya’ya karşı, Alman formalarına karşı üç gol atmak her zaman keyif vermiştir, ama unutulmamalı ki, hazırlık maçları hiçbir zaman ülke takımlarının geleceği hakkında net bilgiler bizlere vermez.. Almanya karşısında attığımız üç gol ne kadar anlamlı ve bizim iştahımızı gösterse de yediğimiz gollerde bir o kadar çalışmamız gereken özelliklerimizin olduğunu bizlere göstermekteydi.. Ve bu Almanya beraberliği sonrası ilk çıktığımız ciddi sınavda UEFA Uluslar Ligi B Grubunda Rusya ile berabere kaldık. 

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş; Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Ozan Kabak, Umut Meraş, Ozan Tufan, Mahmut Tekdemir, Efecan Karaca, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman, Burak Yılmaz onbirini sahaya sürdü. Kuşkusuz en göze batan değişiklik Kaan Ayhan’ın olmayışı ve savunmada Çağlar Söyüncü-Merih tandemini beklerken, Ozan Kabak ile mücadeleye başladık. 

Özellikle 28. dakikada Miranchuk’un Zeki’nin kademe hatasından dolayı attığı gol maça motivasyon anlamında hazır olmadığımızın en bariz örneği olarak ortaya çıktı. Milli takımımızda orta alanda Mahmut ve Ozan’ın ağırlığı ve Efecan ile Hakan Çalhanoğlu’nun etkisizliği de eklenince Ruslar, orta alanı çok kolay katettiler... Özellikle ilk yarıda birbirinin kopyası çok net pozisyonlar verdik Rusya’ya.. 

İlk yarıda şu ana kadarki en kötü performansımızı sahaya yansıttık. Rusya’ya karşı çok net bir durum da maalesef ortaya çıktı.. O da fizik kondisyon olarak milli takımımızın daha çok yol katetmesi gerektiğini de bariz şekilde görmüş olduk...  Özellikle ilk yarıda kanatların işlemediğini gördük. Şenol hocada ikinci yarıya Efecan-Cengiz değişikliğiyle özellikle topu tutabilen, pas istasyonları yapabilecek hamleyi yapmış olduk... 

İlk yarıda topu oynayamayan Millilerimiz, ikinci yarıda o istekli hüviyetine büründü ve Ruslara karşı top hakimiyeti üstünlüğünü ele geçirdi... Ve neticede skoru eşitledik.. 80. dakikada Mahmut-Okay, Kenan-Abdülkadir değişikliklerinin daha erken gelmesi anlamlı olabilirdi. En önemlisi de son dakikada yapılan Enes ve Yusuf Yazıcı hamlesinin de ne anlama geldiğini açıkçası benim gibi tüm futbolseverler de anlamamıştır.. Maçın geneline baktığımızda ise ilk yarıda çok kötü, ikinci yarıda ise Cengiz Ünder’in gelişiyle tamamen değişken daha üretken ve en önemlisi de gençliğimizin verdiği o coşkuyu sahaya yansıtarak birçok gol pozisyonuna girdik.. Evet berabere kaldık, ama kazanmamız için şans faktörü de maalesef yanımızda olmadı.. Ama şunun altını çizelim, bir hazırlık maçı sonrası bu takıma farklı anlamlar yüklemenin Milli Takımımıza ben faydasından çok zararının olduğu kanaatindeyim.. Onun için  de Şenol Hoca’nın mutlaka bu takım için forma adaletini tesis ettiğinde daha başarılı bir Milli takım jenerasyonunu ileriki yıllar içinde dizayn edeceğiz inşallah.. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bitti

Top oyunlari bitti. Daha dogrusu binlerce insani bir araya toplayan etkinlikler bitti de kimse gormek kabullenmek istemiyor!

ne maçı aga?

bu milli takım uday husseyn' e ait olmuş olsaydı çoktan hepsini kurşuna dizmişti
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23