• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Malatya Kitap Fuarı ve Konferans İntibaları

09 Kasım 2025
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Malatya Kitap Fuarı ve Konferans İntibaları

ALİ ERKAN KAVAKLI

Malatya ve 11 ilimiz 6 Şubat 2023’te şiddetle sarsıldı. Deprem sonrası bölgeyi gezmiş, şehir harabelerini hüzünle seyretmiş, depremzedeleri dinlemiş, acılarını paylaşmıştım.

Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü değerli dost ve kıymetli eğitimci Ali Akbaş, beni fuardan alıp okuluna götürürken depremde yıkılan binaların enkazından iz kalmadığını yeni binaların % 90 oranında tamamlanıp ev sahiplerine teslim olduğunu anlattı. Ferahladım, sevindim. Dudaklarımızdan dualar döküldü:


“Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. İnsanımıza yardım eden, el uzatan, yıkılan evlerini yeniden yapan hükümetimizden Allah razı olsun, benzer ve beter felaketlerden milletimizi korusun!”

Kitap Fuarı çok geniş bir alana kurulmuş, yüzlerce yayınevi ve yazar davet edilmiş.

Milli Eğitim Müdürlüğü, yazarlarla okullarda sohbet ve söyleşi programları düzenlemiş.



Şehriban Günata Anadolu Lisesi’nde Başarıya Götüren Yol konulu konferans verdim. Gençlere büyük hedeflere göz dikmelerini, büyük düşünmelerini, programlı ve verimli çalışmalarını tavsiye ettim.

Hasan olarak Hans’ı, İbrahim olarak Abraham’ı, Havva olarak Eva’yı geçme kararı vermelisiniz, dedim.  

Salondaki ilgi ve heyecan, öğrencilerin başarma azmi ve geleceğimizi fethetme kararlılığı çok hoşuma gitti.


Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine hitap ettim. Hedef belirleme ve programlı çalışmanın önemini ve sınavlarda yüksek not almanın, başarının mutluluk verdiğini anlattım.


LGS’ye hazırlanırken, ders çalışırken ilim öğrendiğimizi, ilmin insanı yükselttiğini, öğrenmenin mutluluk verdiğini izah ettim.

Bir öğrenci itiraz etti:

-Canım ders çalışmak istemiyor, çalışmak sıkıcı geliyor!

Gülümsedim:


-Nefis ders çalışmak istemez, zor işlerden hoşlanmaz. Bir eli yağda bir eli balda yaşamak ister, zevk ve eğlence peşinde koşar. Nefsimizle kavgalıyız, cihadımız var. İnsanı insan yapan manasıdır. Aklımız ilim, sanat, marifet öğrenmek ve ruhumuz erdemlerle donanmak, yükselmek ve kemale ermek ister. Hz. Yusuf Peygamber, muhakkak ki nefis kötülüğü emreder, der. Nefis insanın hayvani yönünü temsil eder; akıl ve ruh ise insanın manasını ifade eder.

“Nefsin emrine giren keyif ve eğlence arar. Yükselmek için öğrenmek, düşmanlardan üstün olmak için gayret etmek, fakir ve yoksullara yardım etmek istemez.


Eğlenirken ilim öğrenilmez, keyif peşinde koşan derslerde başarılı olamaz. İlim insanı ve milletleri yükseltir. Eğlence ve zevk insanı çürütür.


Kur’an; ilim öğrenmeyi, bunun için çok çalışmayı, erdemleri kuşanmayı, İslam düşmanları ile yarışmayı, üstün Müslüman olmayı emreder.

Müslümanlar keyif peşinde koşar, düşmanlarıyla yarışmaz; ilim, sanat ve kalkınmada kâfirleri geçmezlerse Gazze katliamlarına maruz kalırlar.

Filistin ve Gazze’de İsrail katliamlarını, 1.5 milyar Müslüman durduramadı; 350 milyonluk ABD ve 7.5 milyonluk İsrail’in zulmüne engel olamadılar. Bir avuç Gazzeli mücahidin gösterdiği kahramanlığı, cesareti, yiğitliği gösteremediler.


Bedeni beslemek, geçici dünya zevklerinin esiri olmak insanın asil duygularını öldürür, yeteneklerini yok eder. Eğlence peşinde koşan okulda derslerinde ve hayatta başarılı olamaz. Zevk ve eğlenceye düşkün milletler ilim üretemez, keşif ve icat yapamaz, ülkelerini kalkındıramazlar. 

Yarınlar, bugün rahatını feda edebilenlerindir.

Allah başarıyı çalışıp çabalayanlara verir. Dünya yan gelip yatma değil, ahiret saadetini kazanma yeridir. Hayat imtihandır. İmtihan sırasında öğrenci rahatını düşünmez, soruları cevaplamayı ve başarıyı düşünür. 

Mehmet Akif ne güzel söyler:

Kim kazanmazsa bu dünyada bir ekmek parası;

Dostunun yüz karası, düşmanın maskarası!”


Düşmanları ile yarışmayan; bilim, teknoloji, kalkınma yarışına girmeyenler geri kalır. Dünyada kapitalist bir düzen var. Kapitalizmin merhameti yoktur, altta kalanın canı çıkar.

Batı kapitalizmi, Gazze’de mazlumların yanında olmadı; katil Siyonistlere silah ve mühimmat verdi, katilleri destekledi.

Zalimlerin korkulu rüyası, dostlarımızın yüz akı olmak için güçlü olmalıyız.


İlim ve teknolojide ileri gitmeliyiz. Mazlumlara yardım etmeli, zulmü durdurmalıyız.”

Soru soran öğrenci, düşmanlarımızla yarışmaya ve üstün Müslüman olma yarışına girmeye karar verdi.

Okula kalite kazandırmak için çalışan Müdür Ali Akbaş’ı ve geleceği fethetmek için çok çalışma kararı alan öğrencileri tebrik ettim.

Anadolu; çalışmak, başarmak ve düşmanlarımızla yarışmak isteyen ve büyük Türkiye’yi yeniden kurmak isteyen gençlerle dolu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Semih

Tek çözüm kutsal kitabı ezberlemek.. Kul olmak ve sualsiz biat ve itaat bizi yönetenlere..!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23