• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Gezi notları ümit nesli ve merhamet medeniyeti

07 Nisan 2022
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Konferans davetleri alıyor ve bu vesileyle güzel yurdumuzu geziyorum, ümit vadeden gençlerle sohbet ediyor, bilgi ve birikimlerimi paylaşıyorum. 42 yıl önce öğretmenlik yaptığım Suşehri’nde oldukça verimli bir hafta geçirdim, okullarda seminerler verdim. Öğrencilerin dikkati, ilgisi, heyecanı fevkalade idi. Ders notlarını yükseltme, denemelerde netlerini artırma, yeteneklerini geliştirme, başarılı ve mutlu olma kararı aldırdım. Gençler azimli, kararlı olma; büyük hedefler belirleme konusunda inanılmaz cesarete sahipler. 

Milletimizi başarı burçlarına taşıyacak bir gençlik yetişiyor.

Suşehri’nde eğitim gönüllüsü Okul Aile Birliği Başkanı Abdullah Akbaş, İmam Hatip Lisesi Müdürü Yakup Topçu, Öğretmen Eyüp Topçu, Fen Lisesi Müdürü Sinan Topçu ve eğitimci dostlarla eğitimde kaliteyi artırmak için zihin fırtınaları yaptık.

Milli Eğitim Müdürü Muharrem Demir’in daveti üzerine Suşehri’nden Gürün’e geçtim. Hafta sonu yatılı öğrencilerle sohbet ettik. Öğrenciler bilgiye aç, motivasyona muhtaç. Tecrübe yolu kısaltır, onlarla tecrübe paylaşıyorum. Büyük düşünme, büyük hedeflere gözünü dikme ve bunun için programlı çalışma kararları alıyorlar.  

Umut zekâsı kâşifi Muharrem Bey iyimser bir eğitimci. Eğitimi önemsiyor, gençlerin yeteneklerini keşfetmesi, zekâlarını geliştirmesi ve milletimize faydalı evlatlar olmaları için var gücüyle çalışıyor. Öğretmenlerin yaptığı olumlu ve verimli projeleri destekliyor. Muharrem Bey tam bir proje tutkunu, birbirinden güzel projeler yapıyor. İçimizde Umut Var, Küçük Umutlarımız isimli kitapların yazarı Öğretmenim Umut Ver isimli yeni bir kitap planlıyor.

Muharrem Bey, zahmete katlanıp beni Kahramanmanraş’a oradan da Elbistan’a götürdü. Kahramanmaraş- Göksu arasında edebiyat yolu yapılmış. Geliş-gidiş duble yol. Devlet dağlara delmiş, tüneller açmış. Anadolu asfalt yollarda birbirine bağlanmış. Maraş’tan itibaren Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Abdurrahim Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt, Rasim Özdeneren, Alaaddin Özdenören, Mehmet Akif İnan, Nuri Pakdil, Aşık Mahzuni Şerif tünellerinden geçip kısa sürede Göksu’ya ulaştık. Dağ yamaçlarını aşarak, kaza yapmamak için kıvrım kıvrım yolları aşma macerası sona ermiş. Ak Parti döneminde Anadolu imar edilmiş.

İki haftadır Elbistan ve Kahramanmaraş’ta seminer veriyorum. Öğrencilerin heyecanı görülmeye değer. Kahramanmaraş’ta hafızlık proje imam hatip okullarını ziyaret etme ve öğrencilerle sohbet etme fırsatı buldum. Özellikle 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi, TOBB Fen Lisesi ve Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yaptığım sohbetler beni heyecanlandırdı ve milletimizin istikbali adına ümitlendirdi.

Öğrencilere, herkesin deha yeteneğine sahip olduğunu, bu yeteneği büyük hedefler belirleyerek, programlı çalışarak, başarılı insanları örnek alıp onları geçmek için çalışarak ortaya çıkarabileceklerini anlatıyorum. Öğrencileri motive etmek için iddialı cümleler söylüyorum:

“Herkesin beyninde 100 milyar nöron var, deha potansiyeli bu. Kim büyük hedefler koyar, program yapar ve iddialı çalışırsa Selçuk Bayraktar, Prof. Fuat Sezgin, Prof. Aziz Sancar, Recep Tayyip Erdoğan, Thomas Edison, Albert Einstein, Biruni, Fatih Sultan Mehmet Han gibi büyük başarılara imza atabilir. Bunun için yeteneğinin farkında olmak ve çok çalışmak gerekir. 

Kolay iş yaparak yetenek geliştirilemez. Beyin zorlukları seviyor, zor işleri başarmak için çalışırken yetenekler gelişiyor.

Başarı gayrete âşıktır.

Başarı ter kokar, başarı bedel ister.

Tembeller anıtı yoktur.

Hedefi olmayan ve çalışmayan ot gibi yaşar, çöp gibi ölür.

Büyük başarılara imza atanlar, büyük hedefleri olanlardır.

Her şey ilk adımla başlar. Başarı ısrarla, azim ve kararlılıkla çalışarak elde edilir.

Parolamız şu olmalı:

Üşenme!

Erteleme!

Vazgeçme!

Vazgeçen başarısızlığı seçer. Vazgeçmenin dışında başarısızlık yoktur.

Başarı mutluluk verir. Mutlu olmak için başarı merdivenlerini tırmanmak şartı.

Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır.”

Seminerlerde öğrenciler üniversite sınavına rekor sayıda soru çözerek hazırlanma kararı aldılar. TYT’de 120 soru gelir, sınav gününe kadar TYT’de gelecek sorunun 10 katını çözerek hazırlanma kararı verdirmeye çalışıyorum. Mutlaka programlı çalışmayı öneriyorum. Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir öğrenci sınava kadar günlük 12 saat, bir diğeri 14 saat çalışma kararı vererek beni şaşırttılar. Öğrencilerin başarma azmine hayran kaldım.

İmanlı, inançlı, azimli, kararlı, büyük hedefler gerçekleştirecek, ülkemizi lider ülke seviyesine taşıyacak bir nesil yetişiyor. 

Yeniden büyük devlet olacağız ve yeniden “merhamet medeniyeti” kuracağız inşallah. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hayrettin HATUNOĞLU

Bu gün uygulanan eğitim sisteminin öğrencilerin bilgilerini artırma, yeteneklerini geliştirme, ülkenin geleceğine katkı sunma gibi bir derdi yok. Gençleri eğitiyormuş gibi yaparak onları en kolay yoldan avutup bol notlarla aldatıp ellerine hak edilmemiş içi boş diplomalar vererek kandırıp AK Parti'ye oy vermelerini sağlamak Tek amaç. Ama gençler uyandı. Ellerindeki içi boş diplomalarla işsiz ortalıkta geziyorlar. Bir de o işe yaramayan diplomaları almak için bir sürü faizle günden güne katlanan devlete kredi borçları var.

Akt

Değerli hocam sokaklardaki hippi kılıklı ne esiller nolacak onlarda bu milletin evlatları ve kahır ekseriyeti onlar oluşturuyor ..onlara kim sahip çıkacak ....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23