--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Fransa’ya beyin devşiren okullar

Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
31

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye düşmanı politika yürütüyor. Fransa yardımcı ders kitabında Türkiye düşmanlığı ile dolu metinler okutuluyor, Türkiye düşmanlığı yapılıyor, PKK övülüyor. Fransa, devleti olmayan halk diyerek PKK-YPG ve Kürtçülüğü destekliyor, Türkiye ve Suriye’yi bölme politikası takip ediyor, üstelik Fransız okullarındaki Türk çocuklarına PKK’yı öven metinleri zorla okutuyor.

Eski cumhurbaşkanının eşi Bayan Mitterand’ın Kürtçülüğü ve PKK destekçiliği meşhurdu. Macron, Bayan Mitterand’ı aratmıyor, üstelik Libya petrollerini Total üzerinden sömürmek için darbeci Hafter’i destekliyor; hiçbir hukuki hakkı olmadığı halde Doğu Akdeniz petrollerine burnunu sokuyor, Yunanistan’ı kışkırtıyor.

Fransa’nın Türkiye’de yeterince etki ajanı var, Galatasaray Lisesi % bin yerli diye yazan Fatih Altaylı’lar varken yeni etki ajanları yetiştirsin diye imtiyazlı okullar açma izni verilmiş. 

Türkiye’de 8’i İstanbul, 4’ü İzmir, biri Ankara olmak üzere Fransızca eğitim yapan 13 lise (Notre Dame de Sion, Saint Benoît, Saint-Michel, Sainte- Pulchérie, Saint-Joseph İzmir, Tevfik Fikret Lisesi İzmir, Tevfik Fikret Lisesi Ankara, Piri Reis, Pierre Loti, Ankara Charles de Gaulle Fransız Lisesi, Galatasaray Lisesi) ve Galatasaray Üniversitesi bulunuyor. 

Bu okullar Fransızca eğitim yapıyor. Fizik, kimya, biyoloji, matematik, geometri, bilgisayar, seçmeli tiyatro dersleri Fransızca yapılıyor. Fransa lisesine denk diploma veriyor. Bakalorya sistemi dedikleri bu diploma ile öğrencinin Fransa ve Avrupa ülkelerine gitmesi teşvik ediliyor. Eğitimde Fransız kapitülasyonları sürüyor.

Bu liseleri bitirenler, üniversite sınavında Türkçe sorularla karşılaşıyor; fen derslerinin Türkçe öğretilmesi lazım ama maksat Galatasaray Lisesi gibi % 1’lik dilimle öğrenci alan, zeki çocukları devşirmek, yurtdışına göndermek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk iki de bir uluslararası denkliği olan lise diploması veren liseleri çoğalttıklarını açıklıyor. Bu tür diplomaların TED koleji benzeri özel okullardan alındığı malum, Milli Eğitim Bakanı özel okullar bakanı gibi hareket ediyor, yurtdışına öğrenci ihracını artıracak işler yapmakla övünüyor. Ak Parti MEB’de iktidar mı? Meslek ve imam hatipler liseleri öğrenci kaybına uğruyor, 28 Şubat benzeri bir erozyon yaşıyor, özel okullar öğrenci akınına uğruyor. Özel okullar bakanı uluslararası denklik diplomaları anlatıyor. 

Bakana sormak lazım:

Türkiye’de kaç Fransız var? Fransızca eğitim yapan okullar, bizim çocuklarımızı neden Fransızca eğitim vererek devşiriyor? Fransa’da bir milyondan ziyade Türkçe konuşan insanımız var.  Fransa’da Türkçe eğitimi veren ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite var mı? Fransa’da Türkçe eğitim veren Galatasaray Lisesi gibi müstakil üniversite var mı? Mütekabiliyet esası neden aranmıyor?  Neden Fransa, Fransız dili öğreterek Fransız kültürünü bizim gençlerimize empoze etme hakkına sahip de Türkiye, Fransa’daki kendi vatandaşlarının çocuklarına Türkiye ve İslam kültürünü öğretme hakkına sahip değil? Fransa; PKK’yı öven, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatında Kürtleri hedef aldığı yalanlarını yazan kitapları Türkiye kökenli çocuklara neden zorla okutabiliyor?

Galatasaray Lisesinde eğitim Fransızca. 65 öğretmenin 20 tanesi Fransız, maaşları Fransa’dan. Öğretmen diyorum ama siz ajan, istihbaratçı da anlayabilirsiniz.

Fransa’nın Türkiye düşmanlığı Fransızca eğitim yapan Galatasaray Lisesi’ne de yansımış. Okulu bitirip yurtdışına giden öğrenci 2007’de bir iken, son iki senede % 30’u bulmuş. 

2018’de Galatasaray’ı bitirenler 142 öğrencinin 25’i Koç, 21’i Galatasaray Üniversitesi, 18’i Bahçeşehir, 12’si Boğaziçi Üniversitelerini tercih etmiş; 23’ü yurtdışına gitmiş; özel üniversiteleri seçenler ile yurtdışına gidenler % 30.9’u oluşturuyor. 

Yurtdışına giden öğrenci sayısı son yıllarda artış göstermiş: 2007’de 1 öğrenci, 2008’de 4, 2009’da 9, 2010’da 12, 2011’de 5, 2012’de 6, 2013’de 1, 2014’de 10, 2015’de 11, 2016’da 23, 2018’de 16; 2019’da 23 öğrenci yurtdışına gitmiş. 

Son yıllarda yurtdışı tercihi %10 artmış, %32. 6’ya çıkmış. Sadece Macron Türkiye düşmanlığına hız vermemiş, buradaki ajanları da Anadolu’dan topladıkları yavrularımızı Fransız hayranlığı ile yoğurup “Burada kaliteli eğitim alamazsınız, iş bulamazsınız, Avrupa ve Amerika’da daha iyi eğitim alır, daha kolay iş bulursunuz” diyerek yurtdışına göndermişler.

2013 geziye adam taşıyan Galatasaray Lisesi ve Fransızca eğitim yapan liselere mütekabiliyet esası getirilmeli. Müdürünü vakıf değil Milli Eğitim atamalı.  Müfredatı Türkçe olmalı. Fransızca öğretmeli, Fransa’ya adam devşirilmemeli. Yüzde birlik dilim ile zeki öğrencileri devşirmelerinin önüne geçilmeli, mahalle lisesi olmaları sağlanmalı. 

Fransızca eğitim yapan okulları yazdım ama siz Almanca ve İngilizce eğitim vererek adam devşiren okulları da hesap edin. 

İstanbul Erkek Lisesinin yurtdışına öğrenci ihraç oranı, Galatasaray’dan yüksek. 2019’da 167 öğrencinin 88’i yurtdışını tercih etmiş. Oran % 52.6; 22 öğrenci tercih yapmamış.

Türkiye kendi evlatlarını yerli, milli ve İslamî kültür ile yetiştirmeli. Avrupa ve Amerika 19 ve 20. yüzyıllardaki teknolojik üstünlüklerini dünyayı sömürgeleştirmek ve sömürmek için kullandılar, hâlâ aynı politikaları takip ediyorlar. 

Türkiye, bölgesinde güç olmak için önce eğitim emperyalizmini durdurmak zorunda. Bunun için milli bir eğitim bakanına ve milli eğitim politikalarına ihtiyaç var.

 

Yorumlar

(31)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Ali

24 Eylül 2020 05:38

islamcilar muhalefette iken soylediklerini hala tekrar ediyor olmalari ilginc. Bunca yilda bir adim yol gidilmemis.

Gsl'li

11 Eylül 2020 22:58

Bomboş bir kafa

Makif

11 Eylül 2020 12:02

Ulan sen ne gerizekalı adamsin. Galatasaray lisesi bu ülkenin en elit en iyi öğrenci yetiştiren okuludur. Oranın bir öğrencisi olarak söylüyorum ki havuz medyası cumhurbaşkanının köpeği akit bize bulaştıysa doğru yoldayız demektir. He bir de şu var eğer bana son 10 yılda galatasaray lisesinden çıkan bir mason, ajan, terörist vb gösterebilirsen galatasaray lisesindeki öğrenciliğini burda bırakıyorum

Esref

11 Eylül 2020 00:02

Türkiyede ünüversiteyi bitirsen bile is bulma sansin varmiki onuda gectik imam hatiplilerden sirami gelir ya uzman cavus yauzman onbasi olacaksin memleketine sehit bedenin gelecek anan aglayacak sehit edebiyatlari yapilacak ücgün sonra unutulacaksiin zavali Anan baban ölüncüye kadar yasini tutacak muktedirler senin sirtindan saltanat sürecek bayan mezunlar ise meslegini hicbir zaman dogru dürüs hic yapammayacak kani bes para etmeyen adilerin yaninda basit islerde calisacaklar birde tacize ugruyacaklar sizler bunu istiyorsunuz carkiniz böyle dönüyor ondan sonrada gencler niye yurtdisina gidiyor diyeceksiniz bu dürüstlükmü söyleyin Allah askina kul hakki yiyenlerin iki cihanda yakasi bir araya gelmesin insallah amin

selami

10 Eylül 2020 23:10

Bazi yorumcular haksizlik yapmayin bizede baska ülkelerden gelen ögrenciler var hangi ülkelerdenmi bildikleri sayayim Azerbeycandan sudadan yemenden tükmenistandan bunlara benzer birkac daha ülkelerden gördügünüz gibi dünyanin sayili gelismis ülkeler bunlar okuduklari üniversiteler ise isimvermeyeyim tasradaki engeri kalmis sadece tabalasinda bilmem ne üniversitesi diye yazar bizim cocuklar buralara gitsinde ne ögrensin lise son sinif ögrencileri dört islemi yapamiyor egitim yerlerde sürünüyor niye yurt disina gidiliyormus sorudaki sacmaliga bakarmisiniz 

Amir

10 Eylül 2020 21:45

Muhterem Ali Erkan hocam Dert ettiginiz konuya bakin Birakin yurt disina gitsinler Bizler necekiyorsak okumus yazmislardan cekiyoruz  

Ayhan

10 Eylül 2020 21:30

Türkiyedeki okullarin varligi, isleyisi tartisilir 

Akit gönül işi

10 Eylül 2020 20:41

Sayın yazar bakanın özel okul zincirinin sahibi olduğunu bilmeyen yok turizmi işi turizmi şirketi sahibine emanet ülkenin şirket eliyle yönetildiği malum adı varlık fonu ve en son işsizlik fonuna göz dikilmişti sigorta fonu beş varlık fonunun oldu yoksa bunları işinize gelmeyince duymamazlıktan mi gelelim olur ya değerli hocam imam hatipli eğitim emekçisi ve uzmanıyım lakin elli tane başarı belgesiyle ortada kaldık haberin olsun selam

Ferîd

10 Eylül 2020 19:38

ihl mezunları nereye gidiyor. bengal, endonezya, yemen, sudan vb. kardeş ülkelere mi gidiyor yoksa abd'ye mi gidiyor? bir de bunu araştır istersen.

Amir

10 Eylül 2020 19:31

Aman aman gitsinler yurt disina 

Ali Erkan Kavaklı Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle