• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Fransa’ya beyin devşiren okullar

10 Eylül 2020
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye düşmanı politika yürütüyor. Fransa yardımcı ders kitabında Türkiye düşmanlığı ile dolu metinler okutuluyor, Türkiye düşmanlığı yapılıyor, PKK övülüyor. Fransa, devleti olmayan halk diyerek PKK-YPG ve Kürtçülüğü destekliyor, Türkiye ve Suriye’yi bölme politikası takip ediyor, üstelik Fransız okullarındaki Türk çocuklarına PKK’yı öven metinleri zorla okutuyor.

Eski cumhurbaşkanının eşi Bayan Mitterand’ın Kürtçülüğü ve PKK destekçiliği meşhurdu. Macron, Bayan Mitterand’ı aratmıyor, üstelik Libya petrollerini Total üzerinden sömürmek için darbeci Hafter’i destekliyor; hiçbir hukuki hakkı olmadığı halde Doğu Akdeniz petrollerine burnunu sokuyor, Yunanistan’ı kışkırtıyor.

Fransa’nın Türkiye’de yeterince etki ajanı var, Galatasaray Lisesi % bin yerli diye yazan Fatih Altaylı’lar varken yeni etki ajanları yetiştirsin diye imtiyazlı okullar açma izni verilmiş. 

Türkiye’de 8’i İstanbul, 4’ü İzmir, biri Ankara olmak üzere Fransızca eğitim yapan 13 lise (Notre Dame de Sion, Saint Benoît, Saint-Michel, Sainte- Pulchérie, Saint-Joseph İzmir, Tevfik Fikret Lisesi İzmir, Tevfik Fikret Lisesi Ankara, Piri Reis, Pierre Loti, Ankara Charles de Gaulle Fransız Lisesi, Galatasaray Lisesi) ve Galatasaray Üniversitesi bulunuyor. 

Bu okullar Fransızca eğitim yapıyor. Fizik, kimya, biyoloji, matematik, geometri, bilgisayar, seçmeli tiyatro dersleri Fransızca yapılıyor. Fransa lisesine denk diploma veriyor. Bakalorya sistemi dedikleri bu diploma ile öğrencinin Fransa ve Avrupa ülkelerine gitmesi teşvik ediliyor. Eğitimde Fransız kapitülasyonları sürüyor.

Bu liseleri bitirenler, üniversite sınavında Türkçe sorularla karşılaşıyor; fen derslerinin Türkçe öğretilmesi lazım ama maksat Galatasaray Lisesi gibi % 1’lik dilimle öğrenci alan, zeki çocukları devşirmek, yurtdışına göndermek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk iki de bir uluslararası denkliği olan lise diploması veren liseleri çoğalttıklarını açıklıyor. Bu tür diplomaların TED koleji benzeri özel okullardan alındığı malum, Milli Eğitim Bakanı özel okullar bakanı gibi hareket ediyor, yurtdışına öğrenci ihracını artıracak işler yapmakla övünüyor. Ak Parti MEB’de iktidar mı? Meslek ve imam hatipler liseleri öğrenci kaybına uğruyor, 28 Şubat benzeri bir erozyon yaşıyor, özel okullar öğrenci akınına uğruyor. Özel okullar bakanı uluslararası denklik diplomaları anlatıyor. 

Bakana sormak lazım:

Türkiye’de kaç Fransız var? Fransızca eğitim yapan okullar, bizim çocuklarımızı neden Fransızca eğitim vererek devşiriyor? Fransa’da bir milyondan ziyade Türkçe konuşan insanımız var.  Fransa’da Türkçe eğitimi veren ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite var mı? Fransa’da Türkçe eğitim veren Galatasaray Lisesi gibi müstakil üniversite var mı? Mütekabiliyet esası neden aranmıyor?  Neden Fransa, Fransız dili öğreterek Fransız kültürünü bizim gençlerimize empoze etme hakkına sahip de Türkiye, Fransa’daki kendi vatandaşlarının çocuklarına Türkiye ve İslam kültürünü öğretme hakkına sahip değil? Fransa; PKK’yı öven, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatında Kürtleri hedef aldığı yalanlarını yazan kitapları Türkiye kökenli çocuklara neden zorla okutabiliyor?

Galatasaray Lisesinde eğitim Fransızca. 65 öğretmenin 20 tanesi Fransız, maaşları Fransa’dan. Öğretmen diyorum ama siz ajan, istihbaratçı da anlayabilirsiniz.

Fransa’nın Türkiye düşmanlığı Fransızca eğitim yapan Galatasaray Lisesi’ne de yansımış. Okulu bitirip yurtdışına giden öğrenci 2007’de bir iken, son iki senede % 30’u bulmuş. 

2018’de Galatasaray’ı bitirenler 142 öğrencinin 25’i Koç, 21’i Galatasaray Üniversitesi, 18’i Bahçeşehir, 12’si Boğaziçi Üniversitelerini tercih etmiş; 23’ü yurtdışına gitmiş; özel üniversiteleri seçenler ile yurtdışına gidenler % 30.9’u oluşturuyor. 

Yurtdışına giden öğrenci sayısı son yıllarda artış göstermiş: 2007’de 1 öğrenci, 2008’de 4, 2009’da 9, 2010’da 12, 2011’de 5, 2012’de 6, 2013’de 1, 2014’de 10, 2015’de 11, 2016’da 23, 2018’de 16; 2019’da 23 öğrenci yurtdışına gitmiş. 

Son yıllarda yurtdışı tercihi %10 artmış, %32. 6’ya çıkmış. Sadece Macron Türkiye düşmanlığına hız vermemiş, buradaki ajanları da Anadolu’dan topladıkları yavrularımızı Fransız hayranlığı ile yoğurup “Burada kaliteli eğitim alamazsınız, iş bulamazsınız, Avrupa ve Amerika’da daha iyi eğitim alır, daha kolay iş bulursunuz” diyerek yurtdışına göndermişler.

2013 geziye adam taşıyan Galatasaray Lisesi ve Fransızca eğitim yapan liselere mütekabiliyet esası getirilmeli. Müdürünü vakıf değil Milli Eğitim atamalı.  Müfredatı Türkçe olmalı. Fransızca öğretmeli, Fransa’ya adam devşirilmemeli. Yüzde birlik dilim ile zeki öğrencileri devşirmelerinin önüne geçilmeli, mahalle lisesi olmaları sağlanmalı. 

Fransızca eğitim yapan okulları yazdım ama siz Almanca ve İngilizce eğitim vererek adam devşiren okulları da hesap edin. 

İstanbul Erkek Lisesinin yurtdışına öğrenci ihraç oranı, Galatasaray’dan yüksek. 2019’da 167 öğrencinin 88’i yurtdışını tercih etmiş. Oran % 52.6; 22 öğrenci tercih yapmamış.

Türkiye kendi evlatlarını yerli, milli ve İslamî kültür ile yetiştirmeli. Avrupa ve Amerika 19 ve 20. yüzyıllardaki teknolojik üstünlüklerini dünyayı sömürgeleştirmek ve sömürmek için kullandılar, hâlâ aynı politikaları takip ediyorlar. 

Türkiye, bölgesinde güç olmak için önce eğitim emperyalizmini durdurmak zorunda. Bunun için milli bir eğitim bakanına ve milli eğitim politikalarına ihtiyaç var.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Misafir

Lüksün diz boyu olduğu ve müslümanlığın parayla değiştirildiği bu dünyada Yüce Allah hepimizin günahlarını bağışlasın.Çok ileri gitmenize gerek yok liyakatsız insanların torpil ile bir yerlere geldiği adamı olmayanın adam sayılmadığıı bir ülkede çocuklar adamsız insan olmak için çare aramaları niye kötü anlayamadım..Kul hakkı yiyen müslüman adaletsiz müslüman lüks içinde paraya tapan müslüman olmayı bu çocuklara kabul ettirmek çok zor.Siz ülkenin yüzde birlik başarısını yakalayan çocuklara bu ülkenin çocukları muamelesi yapmaz iseniz bu çocuklarda bu ülkeyi bırakıp giderler.Bu çocukların okuluna gidin bakaın ve birde beyoğlu imam hatip lisesine gidip bakın adalet bu ülkede nerede görürsübüz.Sonra da bu çocukları tü kaka yaparsınız ve vatanda.Müslüman adil ve dürüst olmalı ki ışık saçsın.

Süer

Teşekkür ederim. Tanzimattan bu yana aynı hata bence bilinçli olarak devam ediyor. Bu okullar acilen Devlet denetimine geçmeli..Heyhat Acaba Milli Eğitim Bakanlığı ve üst kadroların bir kısmı ne kadar islami ve milli ???Örtki Ölem..Selamlar..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23