• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Dindar nesil yetiştirmek isteyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a arz... Adanmış eğitimci ve kaliteli kitap şart

03 Haziran 2021
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Cumhurbaşkanımızdindar nesil” yetiştirme azim ve çabasında. Ankara İlahiyatın 70. Yılında yaptığı konuşmada; “Dindar neslin olduğu bir ülkede inanıyorum ki tüm manevi değerler bir anda yüksek bir sıçrama yapacak ve birbirini menfaat, makam, mevki için değil Allah için seven bir millet ortaya çıkacaktır” dedi. (7 Kasım 2019,Yeni Akit)

DERS MÜFREDATLARINI MİLLETİMİZİN İNANCINI, DEĞERLERİNİ HOR GÖREN İDEOLOJİK UNSURLARDAN TEMİZLEDİK” dedi 2019 öğretim yılı açılış konuşmasında.

Eğitim iki ana sütun üzerine yükselir: Adanmış öğretmen, kaliteli kitap.

Cumhurbaşkanımızın yanıltıldığı, yanlış bilgilendirildiği çok açık ve kesin.

MEB’in fen bilimleri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, hayat bilgisi, astronomi kitapları Allah’ın eserlerini anlatır. Atom, elementler, hücre, bitkiler, hayvanlar, insan, dünya, Güneş sistemleri, evren… Hepsi Yüce Yaratıcının eseri. Evreni inceleyen ders kitaplarında bir kere bile “yaratıcı, Tanrı, Allah” kelimeleri geçmiyor. 

Doğa yaptı, doğal, kendiliğinden, sebepler yapıyor” deniliyor.

Cumhurbaşkanımız İbn Haldun Üniversitesi açılışında eğitim ve kültür alanında istenilen başarıyı gösteremediklerini; istenilen başarıyı yakalamak için ilim, sanat ve kültür adamlarına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Kur’an çeşmesinden su içen yüzlerce bilim adamı dört yıldır, BİLİMLERİN DİLİNDEN YARATILIŞ KONGRESİ düzenliyorlar. Fizik, kimya, biyoloji, tıp, mühendislik, matematik, geometri, astronomi, coğrafyanın diliyle Allah’ı, sanatını, güç ve kudretini anlatıyorlar.

MEB; fen bilimleri ders kitaplarını, sadece materyalist, pozitivist, dinsiz, evrimci bilimcilerinin bakış açısı ile yazdırıyor. İnançlı ilim adamlarının eserlerini görmüyorlar, kaynak kabul etmiyorlar, yok sayıyorlar.

MEB kitaplarını okuyan gençlerimiz ateist ve deist olabiliyor. 

İnançlı bilim adamları eğitimi, Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın meselesi olarak görmüyorlar. Eğitim, müfredat ve ders kitapları yazmayı; imanlı, inançlı, bilgili gençlik yetiştirme meselesi olarak görüyor. “Gençlik milletimizin geleceğidir” diyorlar.

Nitelikli öğretmensiz nitelikli ve kaliteli eğitim olamaz. Eğitimin kalitesi, öğretmeni aşamaz.

Asım’ın neslini, ancak Mehmet Akif Ersoy yetiştirir.

Necip Fazıl Kısakürek ve eserleri olmaksızın Büyük Doğu nesli yetiştiremezsiniz.

En Sevilen ve En Başarılı Öğretmen Hz. Muhammed (sav), “SAHABE NESLİ” yetiştirdi.

Sayıları yüzleri aşan ilim adamı; varlıkların ve ilimlerin Allah’ı anlattığını ortaya koymak için bugüne kadar dört büyük kongre düzenlediler. Harran Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Dumlupınar ÜniversitesiBilimler Işığında Yaratılış Kongrelerine” ev sahipliği yaptı.

İlim adamları; uzmanlık alanlarında (fizik, kimya, biyoloji, matematik, astronomi, coğrafya, psikoloji, sosyoloji, felsefe) bilim konularını ele aldılar, varlıkları sanatkârıyla birlikte anlattılar. 

Bu çok özel ve nitelikli bilimsel çalışmalar kitaplaştırıldı. Fen bilimleri alanında kitap yazanlara kaynaklık etmek üzere yayınlandı. 

1. Bilimlerin Işığında Yaratılış isimli eseri Üsküdar Üniversitesi yayınladı.

2. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi tebliğlerini Iğdır Üniversitesi neşretti. 

Alanında uzman bilim adamları araştırmalarını kitaplaştırdılar. Bu eserlerden bazıları şunlar:

Biyolojinin ve Kimyanın Dilinden Yaratılış (Prof. Adem Tatlı, Prof. Hasan Akan, Prof. İsmail Kocaçalışkan, Dr. İdris Görmez)

Tabiatın, Matematiğin, Mühendisliğin, Tıbbın ve Ziraatın Dilinden Yaratılış (Prof. Adem Tatlı, Prof. Hasan Akan,Prof. İsmail Kocaçalışkan, Dr. İdris Görmez)

Âyetlerin ve Hadislerin Dilinden Yaratılış; 4. Felsefenin Dilinden Yaratılış; 5. Hayatın Dilinden Yaratılış; 6. Moleküler Biyoloji ve Genlerin Dilinden Yaratılış; 7. Eko Sistemin Dilinden Yaratılış; 8. Bilimlerin Dilinden Yaratılış; 9. Bilimlerin Dilinden Evrimci Görüşün Çıkmazı; 10. Kur’an’ın Dilinden Yaratılış; 11. Sağlıklı Yaşama ve Manevi Bakım; 12. Tasarımın İhtişamı ve Evrimin Tutarsızlığı (Prof. Sefa Saygılı)

İnançlı bilim adamları, ilkokul ve ortaöğretimde yardımcı ders kitabı olmak üzere Hayat Bilgisi 2.sınıf, Hayat Bilgisi 3. Sınıf, Fen Bilimleri 3. Sınıf, Fen Bilimleri 4. Sınıf, Fen Bilimleri 5. Sınıf, Biyoloji 9. Sınıf ders kitapları yazdılar. Öteki sınıflar için de yazmaya devam ediyorlar.

İslam ilim dinidir, fen bilimleri ile çatışmaz, aksine ilim öğrenmeyi ve araştırmayı teşvik eder. 

MEB fen kitapları bilimi dinsizliğe âlet ediyor. Fen kitapları ateist bilim adamlarının gözüyle yazdırılıyor; bütün ilim adamları materyalist ve ateistmiş gibi algı pompalanıyor.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye destan yazıyor. Ayasofya açıldı, Çamlıca ve Taksim’e cami yapıldı. Yollar, köprüler, barajlar, tüneller, Atak helikopterleri, İha ve Sihalar… 

Ülkenin geleceğine sahip çıkacak bilgili ve imanlı nesiller yetişmek için fen kitaplarının bilimi dinsizliğe âlet etmeden yazdırılması ve Akif’in tarif ettiği Asım’ın neslini yetiştirecek “imanlı, edepli, liyakatlı ve vicdanlı muallim” yetiştirmek şartı. 

Türkiye’yi dünya ligine taşımak için canla başla çalışan CUMHURBAŞKANIM RECEP TAYYİP ERDOĞAN’a arz ederim.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ibrahim

ya ilahiyatlardaki ehl i sunnet disi akademisyenler gelecegin muftulerini, imamlarini, din alimlerini zehirliyorlar. Bunun vebali Kimin boynuna

Kamil

Hocam, cok degil 3 nesil sonra dinler tamamen ortadan kalkacak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23