• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Batı cehaleti ve Kur’an aydınlığı

26 Ocak 2023
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

 

Batı medeniyetinin geldiği yer Kur’an yakmak ve yırtmak, İslam’a saldırmak. Tıpkı Ebucehil döneminde Hz. Muhammed (sav) düşmanı cahillerin yaptığı gibi. 

Danimarkalı Sıkı Yön Partisi başkanı Rasmus Paludan yakıyor, Hollanda Pegida partisi başkanı Edwin Wagensveld yırtıyor. İsveç ve bütün Batı seyrediyor. Düşünce özgürlüğü diyerek masumlaştırıyorlar. 

Esasen Batı medeniyeti diye bir şey yoktur, teknolojide ileri gitmiş, dünyayı sömürmüş, katliamlar yapmış bir Batı toplumu var. 

Avrupa’da milyonlarca Müslüman yaşıyor, Müslümanlarla konuşarak onları ikna etme yolunu seçmiyorlar çünkü ikna edemiyorlar. Vahşeti temsil edenlerin ikna kabiliyeti yok ve olamaz. 

İnsan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü diyorlar; Müslümanların inanç hürriyetini hiçe sayıyorlar, İslam’a hakaret etmeyi, kitap yakmayı, cehalet barbarlığını hak olarak görüyorlar. 

İslamiyet insanlarla konuşmayı, hak ve hakikati anlatmayı, ikna etmeyi esas alır. 

Peygamberimiz (sav), Kur’an okuyarak Mekkelileri İslam’a davet etti. İlk Müslümanlar Hz. Ebubekir, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hatice, Hz. Sa’d b. Ebi Vakkas, Hz. Zeyd; Kur’an dinleyerek Müslüman oldular. Okudular, dinlediler, konuştular ve doğru olanı seçtiler.

Ebucehil, Ebulehep, Ebusüfyan, Ümeyye b. Halef, Velit b. Muğire; Kur’an okunmasına ve Hz. Muhammed’in (sav) konuşmasına karşı çıktılar. Peygamberimizi (sav) öldürerek susturma yolunu seçtiler. 

Hz. Muhammed’i (sav) öldürene 100 deve vadettiler.

Böyle bir serveti kazanmak isteyen Ömer b. Hattap kılıç ve mızrağını alarak Hz. Muhammed’i (sav) öldürmek için harekete geçti. Yolda kız kardeşinin ve eniştesinin de Müslüman olduğunu öğrenince önce onları öldürmeye karar verdi. 

Kız kardeşi Fatıma’nın evine vardığı zaman Kur’an sesleri duydu. Kapıyı vurup içeri girdi, ev halkına ne okuduklarını sordu. Hz. Fatıma ve eniştesi Hz. Sait, Ömer’in geldiğini görünce korkuyla Kur’an âyetlerini saklamışlardı. 

- Bir şey okumuyorduk, sohbet ediyorduk, dediler.

Ömer öfkeyle eniştesine saldırdı, vurup yere düşürdü, araya giren kız kardeşini de tokatladı. 

Ağzı yüzü kanlar içinde kalan Hz. Fatıma dişi bir kaplan kesildi ve Ömer’e meydan okudu:

- Evet, Kur’an okuyorduk, Müslüman olduk. Ne yapacaksan yap!

Kız kardeşinin meydan okuma cesareti göstermesi Ömer’i şaşırttı. Bir süre düşünceye daldı ve sonunda karar verdi:

- Getirin şu okuduklarınızı, bir de ben okuyayım.

Ömer kendisine verilen Kur’an âyetlerini okumaya başladı:

“Esirgeyen, Bağışlayan Allah’ın adıyla. Ta-ha. Biz Kur’an’ı sana eziyet göresin diye indirmedik. Sadece Allah korkusu taşıyanlara öğüt olsun diye indirdik. O yeri ve yüce gökleri yaratan Allah tarafından peyderpey gönderilmiştir. Rahman olan Allah, Arş’ı düzene koymuştur. Göklerde, yerde, ikisinin arasında ve yerin altında ne varsa hepsi onun eseridir.

Sen sözünü ister açığa vur ister gizle o gizliyi de gizlinin gizlisini de bilir. 

Allah’tan başka tanrı yoktur, en güzel isimler onundur.” (Ta-ha, 1-8)

Bütün varlıkların Allah’ın eseri olduğunu okuyan Ömer, kız kardeşine sordu:

- Fatma, bizim tanrılarımız hiçbir şeye sahip değil mi?

Hz. Fatıma şöyle cevap verdi:

- Ellerinizle yaptığınız putlara neye sahip olabilir? 

Derin düşüncelere dalan Ömer, elleriyle yaptıkları ve ilah olarak taptıkları putların hiçbir şeyi yaratamayacağına ikna oldu. Sonra da Peygamberimizin (sav) huzuruna giderek Müslüman oldu ve Müslümanların hep birlikte Kâbe’ye giderek açıkça ibadet etmelerini istedi ve Müslümanlar ilk defa hep birlikte Kâbe’ye gidip ibadet ettiler. 

Kur’an ilimdir. Allah’ın bizimle konuşmasıdır. İlim insanı ikna eder. İslamiyet’in özü Kur’an, yani Allah’ın ilmidir. Avrupa’da milyonlarca Müslüman var. Peygamberimizin (sav) metotlarıyla donanmalılar. İslam’a saldıranlarla konuşmayı, Kur’an hakikatlerini anlatmayı ve ikna yolunu seçmeliler. 

Batılıların geldiği yer, Ebucehillerin bulunduğu yerdir. Cahillikle saldırıyorlar, Kur’an’ı yakarak Müslümanlara saldırıyorlar. Cahillik ve saldırganlık atbaşı gidiyor. Batılıların kitap yakma cehaleti yeni değildir. Ortaçağ Avrupası da kitap düşmanı idi, Hitler Almanya’sında muhaliflerin kitapları yakılmıştı. 

İnsan bilmediğine düşmandır.

Kur’an doğru yolu gösteren müjde kitabıdır. İnsanlara Allah’ı ve ahireti anlatır, doğruyu ve yanlışı gösterir. İnsanlara ebedi saadet müjdesi verir.

Cahil saldırganlara karşı Kur’an’ın metoduyla karşılık vermeliyiz. İlimle donanmalıyız. Kur’an’ı iyi okumalı, doğru anlamalı ve anlatmalıyız. 

Yumuşak ve ikna edici bir üslûpla muhataplarımızı iknaya çalışmalıyız.

Türkiye’de bile her türlü imkân olmasına rağmen insanımızın büyük çoğunluğu Kur’an’ı okumamış. 

Kur’an okuma ve anlatma seferberliği başlatmalıyız.

Peygamberimiz (sav), insanları Kur’an okuyarak ikna etti. 

İslamiyet ilim ve ikna dinidir. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali lale

Üstadım kalemine yüreğine sağlık Rabbim Müslümanlara güç ve şuur versin

SAYGI

SEN NE YAPIYORSUN HİNDULARIN KUTSAL SAYDIĞIN İNEĞİN BİNLERCESİNİ KURBAN EDİYORSUN BU NE İNANCA SAYGI
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23