• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Ateizm ümidi yok eder intihara sürükler; İslam ebedi hayatı müjdeler

20 Ocak 2022
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Haber Türk yazarı, intihar eden üniversite öğrencisi Enes Kara’nın intiharından babası Mehmet Kara’yı sorumlu tutmuş, primat diyerek hakaret etmiş.

Enes Kara, videosunda inancını yitirdiğini ve ateist olduğunu itiraf ediyor. Ateist düşünceler genci intihara sürüklemiş. İntihardan babayı sorumlu tutmak mantıksızlıktır.

Prof. Kazım Uysal, materyalizmin mantıksız olduğunu ifade eder. 

“Materyalizm çıkmaz yol, gerçeklere aykırıdır, bilimle ve akılla bağdaşmaz.”(1) 

Bir kitap yazarsız, bir resim ressamsız, bir bina mimarsız, bir köy muhtarsız olamaz. 

Cep telefonunu yapan mühendis var da mühendisin beynini yaratan yok mu?

Robot Asimo’yu Japon mühendisler tasarlayıp yaptılar. İnsan vücudu robottan çok daha harika. Yaratanı yok demek mantıksızlık. Asimo gibi insanın da ustası var.  

Ateistler, insanı yaratan sanatkârı inkâr etmemizi istiyor; evrendeki harika düzeni, düzenleyen yok, diyor. 

Gençler akılsız değil diyen Altaylı’ya sormak lazım. İnsan 100 trilyon hücreden meydana gelen harika bir eser. Yaratıcısını inkâr etmek akıl alır şey mi?

Ateizmden inanca dönen Prof. Antony Flew soruyor:

“Varlıklar nasıl var oldu? Evrendeki kanunların sahibi kim? Hayat nasıl meydana geldi?”

MEB’in Fen Bilimleri kitabında sorunun cevabı şöyle:

Canlılar kendiliğinden doğada bulunur. Cansız varlıkların bazıları doğada kendiliğinden bulunur. Doğal çevre, doğada kendiliğinden bulunur.” (Fen Bilimleri 3, s.162)

Cep telefonu kendiliğinden olmaz, kitap kendiliğinden yazılmaz. Tuğlalar bir araya gelip bina yapamaz. Fen bilimleri kitabı aklı rafa kaldırıyor, saçmalıyor.

Prof. Kazım Uysal, evrendeki entropi yasasına dayanarak der ki:

Entropi yasasına göre cansız maddelerin kendi başına organize olarak canlı meydana getirmesi imkânsız; mutlaka İLİM, KUDRET ve İRADE SAHİBİ BİR KUDRET olmalıdır.”

Prof. Gerry Schroeder, maymun teoremi denemesinde; birçok maymunun bilgisayar klavyesine vurarak bir Şekspir sonesi (şiir) yazamayacaklarını ortaya koyar. 

“Şans eseri bir sone elde etmeniz imkânsızdır, hayatın kaynağı madde ile açıklanamaz.”(2) 

Bir şiir, şairsiz olmazken 25 milyon ciltlik kitap bilgisine sahip DNA yaratıcısız olabilir mi?

Yazar Raif Öztürk, plastikten eşya üretilirken kullanılan enjeksiyon sistemini anlatır. Der ki: 

Çocuk oyuncakları, otomobil parçaları, leğen, ibrik, sandalye, kavanoz kapakları, mandal, bilgisayar parçalarına kadar aklınıza gelen plastik eşyalar enjeksiyon sistemi ile üretilir. Plastik elektrik rezistanslarıyla ısıtılıp eritilir, iğne ucundan kalıba enjekte edilir, plastik kalıbın şeklini alır. Kalıpsız plastikten eşya yapılamaz.

İnsan ana rahminde göbek bağı kordonuyla kalıpsız enjeksiyon neticesi şekilsiz bir hücre yığılması olması gerekirken nasıl oluyor da mükemmel bir çocuk meydana geliyor? Bebeği bütün organları ile kim inşa ediyor?(3)

“O sizin için kulakları, gözleri ve gönülleri inşa eder. Ne kadar az düşünüyorsunuz.” (Müminun, ayet, 78) 

Prof. Adem Tatlı, Evrim ve Yaratılış isimli eserinde maddenin kendi kendine canlanıp insan, hayvan ve bitki olmasını mantıksız bulur. Der ki:

Bütün hayvanların aslı maddedir, basit unsurlar ve elementlerdir, bir başka ifadeyle topraktır. Cansız elementlerden hayvanların meydana gelmesi ancak ilim, irade, kuvvet, kudret sahibi harici bir sebebe bağlıdır ki o basit şeylerden canlı hâsıl olabilsin çünkü noksandan kendi kendine kâmil bir varlık meydana gelemez.” (4) 

Tabiat Risalesi’nde Üstad Nursi, insan vücudunu bin kubbeli bir saraya benzetir. Nasıl taşlar baş başa verip bir binayı inşa edemezlerse 100 trilyon hücre bir araya gelip insan vücudunu yapamaz. İnsan vücudu saraydan daha hayret verici. Binanın taşları sabit, insan vücudundaki hücreler daima tazelenir. (5) 

Ateizm akıl ve mantık dışı, ölüm karşısında sunduğu reçete yok. İslam ebedi hayat müjdesi verir. Müslüman; bizi yoktan yaratıp dünyaya gönderen Allah, öldükten sonra tekrar diriltecek, iyiler cennete, kötüler cehenneme gidecek, bizi cennet bekliyor, der; hayatın bir emanet olduğunu bilir, emaneti korur, cennete gitme idealiyle iyilikler yapar.  

Ateizm mantıksız, ilme aykırı, yokluk ve hiçlik vadediyor. 

İnanmak akıl ve bilim gereği. İslam ebedi hayatı müjdeliyor. 

Beyin Vitamini: İnanmanın akıl ve ilim gereği; ateizmin mantık ve bilim dışı olduğunu anlatan aşağıdaki kaynakları okuyucularıma tavsiye ederim: 

1. Ekosistemlerin Dilinden Yaratılış, Prof. Kazım Uysal, s.41- 43

2. Yanılmışım Tanrı Varmış, s.81

3. Evrenden Mesajlar, A. Raif Öztürk, s.38

4. Evrim ve Yaratılış, Prof. Adem Tatlı, s.25

5. Tabiat Risalesi, Bediüzzaman Said Nursi, s.14

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kehanet

GÜZEL BİR YAZI. OYUN BİLİNÇLİ, TEKNİK VE BİLİMSEL OYNANIYOR. ÜLKEYİ YOK ETMEK FERDİ VE AİLEYİ YOK ETMEKTEN GEÇİYOR. BU DA AHLAK VE İSLAM I BİTİRMEKLE OLUR. BUDA BİR TAKIM ÇEVRELERİ ELE GEÇİRİP. BİR TARAFTAN YENİ BATIL İNANÇLAR İHDAS EDİLİRKEN, (ATAİZM KOMİNİZİM…. .. TÜM İZİMLER) DİĞER TARAFTANDA SOSYAL PİSİKOLOJİK BASKI DIŞLAMA AŞAĞILAMA ÖZENDİRME TAVSİYE ETME REKLAM YOLUYLA OLUYOR. BUNUN İÇİN BİLİM SANAT KÜLTÜR SPOR SİNEMA, her türlü medya KULLANILIYOR. Bir taraftan dolayı olarak usta sanatkâr kâtip inkâr edilip pencere kapı mobilyanın kendi kendine yapıldığı, tablo, heykel, binaların, ürünlerin makinaların ustasız kendi kendine olduğu, kitap kanun, mektup, yazılım, programların kendi kendine oluştuğu bunları yapan birisinin olmadığı hezeyanı, yalanı anlatılırken, DİĞER TARFATNA DA EĞİTİM KARMA HALİNE GETİRİLİP AHLAK BİTİRİLİYOR. KARMAYI SAVUNALAR ahlaksızlığı yayma için bunu yapıyor. bir taraftan kadınların cinsel organlarını ortaya çıkaran kıyafet giydiriyor. Erkekler de de nefis var. Harekete geçiyor. Freud "seks dürtüsü harekete geçerde tatmin olmazsa ŞİZOFREN E DÖNİŞECEĞİNİ" anlatır. Ateş ile barut mıknatıs ile demir bir arada durmuyor. Vakalar çok. Türk eğitim sen in 2005 dergisinde yayınlanan araştırmaya göre OKULLARDA KIZ ÖĞRENCİ ve ÖĞRETMEN TACİZİ %95, İNGİLTERDE ÇALIŞAN KADINLARDA TACİZ %90. BATIDA AİLE İÇİ TACİZ %30 LARDA. ÜLKEYİDE BU HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR. İslam İnancı yok olmuş, nefsani şehevani dürtüleri ayyuka çıkarılmış bunları da elde edememiş. Bir gencin şizofren olması kaçınılmaz. Buda ya intihar ya da saldırganlık doğurur. Onun için İslam devamlı Allah ı hatırlamayı ve evlenmeyi tavsiye edip özendirmiş

Sefa

Muhterem Üstad muhteşem yazınızla materyalizme ağır darbe vurmuşsunuz. Tebrikler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23