--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Öfke baldan tatlıdır

Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
42

Böyle zamanlarda “İman edenler (Allah’a, resulüne, meleklerine, kitaba, hayır ve şerrin Allah’ın iradesi içinde olduğuna, ahiret gününe ve öldükten sonra dirileceğine) iyi işler yapıp iyi sözler söyleyen, hakkı tavsiye edenler, sabredenler ve sabrı tavsiye edenler müstesna herkes hüsrandadır”. 

Haksızlıklara, zulme, sömürüye karşı direnenlerden ve direnişte sabır gösterenlerden misiniz, yoksa zulme ve zalimlere boyun eğenlerden misiniz, daha da kötüsü onlarla işbirliği yapanlardan mısınız. 

O zaman “ağlayın su yükselsin, belki kurtulur gemi”. 

Bugün eğer tevbe etme zamanını kaçırmış, geri dönülmez vakte gelmişseniz “dövünme günü” o zaman. 

Kafirlere yardım edenler için, onları yakacak ateşin kendilerine de dokunacağı günlere doğru gidiyoruz.

Kitap “Öfkeni yut” der. Atalarımız “Öfkeyle kalkan zararla oturur der”. Şeytan öfke zehrini bala karıştırıp altın tas içre sunar. Onun içindir ki “öfke baldan tatlıdır” denmiştir. Öfkelenen sabır zırhını parçalamıştır, öfkelenen kibrinin esiri olmuştur, öfkelenen rakibini haddinden fazla küçümsemiştir. Öfkelenince insanın dili yılandiline dönüşür. Öfkelenince o dil, karşısındakileri zehirlerken, sahibini de zehirler. Öfke bulaşıcıdır. Sosyal medya örgütlerin suladığı mikrop dolu bir bataklığa dönüştü bu anlamda, şimdi daha beteri geliyor. İçine çektiği insanları nesneleştiren, onların beynini okuyan ve beynini yönlendirecek olan MetaVerse geliyor. TransHumanizm sonrası tanrılaşma yolunda Chiplendikten sonra Siborg’a dönüşecek olan GENOM’lar, Şeytanın “Cennet” diye tanımladığı Siber Cehenneminde, bu bireyleri GENESİS’de takdis ettikten sonra onları birer MetaHuman’a dönüştürüp Şeytana azadlık kabul etmez köleleri haline dönüştürmeye çalışıyorlar. Unutmayalım ki, biz ahir zaman peygamberinin ümmetiyiz. Fitne zamanıdır. Öfkemizi yutalım ve sabrımızı kuşanalım.

Allah; resulüne, firavuna bile “güzel söz ve hikmetle hakkı tebliğ et“ buyurmuştur.

Ali İmran 159’da ne deniyordu: “Sen onlara sırf Allah’ın lütfettiği merhamet sayesinde yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı kalpli olsaydın, hiç şüphesiz etrafından dağılır giderlerdi” demedi mi. Ayağına taş atılıp yoluna diken dökülen, arkasından küfredilen Taif’e giden peygamber, Taif halkına nasıl davranmıştı?

Bugün “Siyaset meydanı” Şeytanın suladığı bataklığa döndü. “Keskin sirke küpüne zarar verir.” O “Siyaset meydanı” bu şekilde, adam asılan yere, adam öldürmeye, idam gömleği giyilen yer anlamına gelir. Oysa “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” demiştir. Memlekette siyasetçi geçinenlerin çoğu devlet ile hükümet arasındaki farkı bile bilmez. Demokrasi ile Cumhuriyeti, Laiklik ile Sekülerizmi bilmedikleri gibi. Seveni de söveni de çoğunlukla Şeriat nedir onu da bilmezler. Bilmediklerini de bilmez çoğu insan ve birçoğu öğrenmek de istemez. Bazıları akıl vermeye de kalkar. 

Sonuçta biz cahillerden ve zalimlerden olduk ve Allah ise cahiller ve zalimlere yardım etmez. Tamam, Şeytan bizi sapıttı da, Şeytanın varlığı günah işlememizin gerekçesi olamaz. 

Şeytan sizi Allah’la aldatmasın” denmedi mi? Şeytan Demokrasi ile de aldatır, Grip19 ile de. Partinizle, ideolojinizle de, liderinizle de sizi sapıtabilir. 

İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allah’ım” diye düşünelim. O “bozguncular” hâlâ aranızda “biz ıslah edicileriz” diye dolaşıyorlar ve insanlar da düşünmeden onların peşinden gitmeye devam ediyorlar. Grip19 sürecini ve buraya nasıl geldiğimizi hatırlayın. 

Ve düşünün bu iklim, digital dönüşüm senaryoları ile sizi kim nereye götürmeye çalışıyor. Sonunda iktidar muhalefet tarafları yuvarlanmış birbirini bulmuş. Taraflar taraftarlıklarını sürdürürken aslında karşı taraflarını da üretmiş oluyorlar. Kendi Matrix çöplüklerinde boğuluyorlar.

Ali İmran 134: O takvâ sahipleri, bollukta da darlıkta da Allah yolunda harcar, öfkelerini yutar ve insanların kusurlarını affederler. Allah da böyle iyilik ve ihsân sahiplerini sever.

Biz hepimiz için kural şu: Merhametimiz gazabımızdan, sevgimiz nefretimizden büyük olacak. Affedilmeyi umanlardan olmak için affedici olacağız.

Tevbe 15: Hem mü’minlerin kalplerindeki kin ve öfkeyi gidersin! Allah, dilediği kimselere tevbe ve hidâyet nasip eder. Allah her şeyi bilendir, her işi ve hükmü hikmetli ve sağlam olandır. 

Fetih 29: Muhammed Allah’ın Resûlü’dür. Beraberinde bulunan mü’-minler kâfirlere karşı çok sert ve tavizsiz, kendi aralarında gâyet merhametlidirler. (…) İşte Allah, her devirde böylesine güçlü ve dirençli mü’minler yetiştirerek, onlar sâyesinde, mazlumlara kan kusturan kâfirleri öfkelendirip çileden çıkarır. Allah, bunlar arasından iman edip sâlih ameller yapanlara bağışlanma ve büyük bir mükâfat va‘detmektedir.

Bizim hilm ve direncimiz kafirleri öfkelendirip çileden çıkartır

Onlardan bazıları da tevbe eder ve aramıza katılır. 

Halid b. Velid onlardan değil mi idi!? 

Sert ve tavizsiz olmak, öfkelenmekle aynı anlama gelmez. Saldırının şiddeti neyse misli ile mukabele edilecektir. Yoksa taş atana kurşun sıkarak değil, İsrail askerlerinin Filistinlilere yaptığı gibi. Zalimlerle zulüm olan bir işte söz ve işbirliğine gitmeyeceğiz. Yoksa biz de onlardan oluruz! 

Bana kalırsa bu konuda büyük bir zaaf sergiliyoruz, her yerde her anlamda kişi ve toplum, siyaset ve icraat olarak. 

Hiçbir konuda anlaşamayan iktidar ve muhalefet çevrelerinin çok büyük bir oranda, istisna kabilinden olanlar hariç İstanbul Sözleşmesi, Lanzarote, iklim fitnesi konusunda, uluslararası sistemle işbirliği gibi.

Şimdi yeniden vahye, yaşadığımız zamana ve mekana şahidlik etme zamanıdır. 

Resulün hayatını kendimize rehber edinme zamanıdır. 

Sakın işinize gelmediği için ya da halimize uymadığı için Allah’ın ayetlerini görmezden gelmeyelim. 

Haddinizi bilin! 

Eğer imanımızın gereği gibi yaşamıyorsak, bir süre sonra yaşadığımız gibi inanmaya başlarız, Allah korusun!

Değişmesi gereken biziz. Biz kendi hakkımızdaki hükmü değiştirmedikçe, Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir. 

Selam ve dua ile. 

 

Yorumlar

(42)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

İbrahim Dönmez

22 Aralık 2021 14:20

Diliyorum ustanın her yazısı bizlerin uyanmasına vesile oluyor. Rabbim böyle değerli yazarlarımızın sayısını artırsın inşallah.!

Cahil

20 Aralık 2021 00:56

Kuranı bir yaşam İslam tarihinde yaśandimi hırsızın kolunun kesildiği zina yapanın kirbaclandigi köleliğin olmadığı faizin yenmedigi boşa ugräsmayin öyle bir dönem olmagi hayaller kuranı yaşam gerçekler dolar ile. yaşam

Nostalji

19 Aralık 2021 22:14

bu benım sıze son yorumumdur. 

Mehmet Ay

19 Aralık 2021 21:08

Bizide, türkiye sahlaniyor, ucuyoruz, Ay a sert inis yapacagiz diye uyutuyorlar.

M. Alkaç

19 Aralık 2021 20:59

Allah'ın Selamı üzerinize olsun kıymetli Dilipak. Belirttiğiniz gibi, KUR'AN üzre yaşamamız gerekir. Peygamber efendimiz bizim rehberimizdir.. Türkiye'de bizi yönetenler ve muhalefet particilik yapıyor (istisnalar dışında). Oysa, siyaset yönetme sanatıdır. Müminin kardeşine "öf" demesi bile yanlış bir davranıştır. İktidar ve muhalefet sanki düşmanla savaşır gibi birbirlerine çok kötü davranıyor. Yazık. Allah hepsine Hidayet nasip etsin. Sabır ve DUA ile İnşallah...

Soru

19 Aralık 2021 20:29

Pamdemi ilan ettirerek bu süreçte ekonomileri sabote ettiler, insanları fakirleştirdiler, yakında da insanları tamamen mülkiyetsiz hale getirebilirler 

Mehmet Şerif ( Yüce Allah varken ne kederi ?)

19 Aralık 2021 19:15

Değerli hocam ben Resul ü ekremi ne zaman düşünsem aklıma hep elinde testiyle sahabilere (tebliğ sürecinde yanında olan onunla aynı hissiyatı taşıyan dostlarıa) su dağıtıp gülümseyerek bakan hali canlanır. Zaten Allah u tealanın bizden istediği islam fıtratımızdan kopmadan sabırla iyi amel isleyerek gösterdiği yola yürümemiz.Bu yolda yürüyeni ne mutsuz edebilir ki.  

Vehbi

19 Aralık 2021 19:11

Herşeyi değil çok şey bildiğini biliyorum. Demokrasinin kurtlu elma ve kazıklı olduğunu, kandırmaca olduğunuda pekala biliyorsun, nüans farkının da aldatmaca olduğunuda bildiğini biliyoruz. Daha ne diye akılcı takılıp, telkin verir salkım ister veya yutar konumuna düşüyorsunuz?  

Mustafa

19 Aralık 2021 16:22

Millet ve devlet ALLAHCC. VE RESULLAH IN EMIR VE NEHIYLERINE UYMADIGI SURECE ALCAK SURUNMWYE DEVAM. 

KELAM

19 Aralık 2021 15:50

Ben şahsen akit gazetesinden şikayetçiyim.Her yazanın yazısını doğru olup olmadığını kontrol. etmeden,tüm art niyetlilerin yazılarını yayınlıyor.Aklına gelen aklına geleni yazıyor... Bütün bunlar muhalif gazetelerde zaten var.Bana kalırsa Akit gazetesinin bunları yazmasına gerek yok. Şimdi esas bugün kü yanıltmaya gelelim.2009 yılinda hac dönüşümüzde dönüş uçağımız Medine den kalkacak idi.Mekke den Medineye geldiğimiz de yabancı olan otobüs şoförümuz bizi yanlış bir yere getirdi.Geldiğimiz bu yer çok büyük bir yerdi ve yabancılar otogarı idi.Ve Arabistan da gerek Mekke de gerek Medine de ticarete de uğraşan cok sayıda her ülkeden vatandaş vardı.Şimdi yukarda bu ülkelerde hiç yabancı olmadığını yazan cahile Akit gazetesinin niçin alet olduğunu anlamakta zorluk çekiyorum .Bu durum algı operasyoncularının ekmeğine yağ sürmüyor mu?.

Abdurrahman Dilipak Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle