• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sıradışı Analiz Yayınları TYT 10. Deneme Sınavı
Türkçe - 37. Soru

37 ve 38. soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız.

(I) Ülkemizdeki tahıl tüketiminin başında ekmek gelmektedir. (II) Günlük enerjinin ortalama %50ʼsi ekmek ve tahıl ürünlerinden karşılanmaktadır. (III) Türkiye’de de tahıllardan en çok kullanılanı buğday ve buğday mamulleridir. (IV) Ancak toplumda beyaz ekmek unu; tam tahıl unundan veya kepekli undan daha çok tüketilmektedir. (V) Tanenin tamamını içeren tam tahıllar, besleyicilik ve fitokimyasal bileşenler açısından zengindir.

Bu parçadan aşağıdaki yargılardan hangisi çıkarılamaz?

A)

Tahıldan üretilen ürünlerde en büyük pay ekmeğe aittir.

B)

Tahıldan elde edilen ürünler önemli enerji kaynağıdır.

C)

Besleyicilik özellikleri yüksek olan ekmekler daha fazla tüketilmelidir.

D)

Buğdayın tüketilen tahıl ürünleri içindeki yeri oldukça fazladır.

E)

Bazı ekmeklerin besleyicilik özelliği diğerlerinden daha yüksektir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23