• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yumrukçu vekiller için suç duyurusu

Yeniakit Publisher
2013-07-07 21:20:00 - 2013-07-07 21:20:51
Yumrukçu vekiller için suç duyurusu

AK Parti Şırnak Milletvekili Dindar, kendisini yumrukladığı ve tekmelediğini belirttiği CHP milletvekili Tanal ile CHP Sakarya Milletvekili Özkoç hakkında suç duyurusunda bulundu.

TBMM - AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, kendisini yumrukladığı ve tekmelediğini belirttiği CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. Dindar, Meclis kulisinde, gazetecilerin önceki akşam TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan kavgaya ilişkin sorularını cevapladı. Dindar, önceki akşam saat 21.30 sıralarında, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, muhalefet partisi milletvekillerinin sorularını cevaplandırması sırasında, CHP sıralarında tepkiler, sinkaflı kelimeler duyduğunu söyledi.
İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın, Bozdağ’ın üzerine yürüdüğünü herkesin gördüğünü, kendilerinin de herhangi bir şey olmasın diye oraya gittiklerini anlatan Dindar, bu sırada arbede yaşandığını kaydetti.
Dindar, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in, Genel Kurul salonuna, A giriş kapısından giriş yaptığını dile getirerek, şöyle devam etti: “Onun gelişiyle oradaki CHP milletvekilleri, sözlü ve hareketli saldırıda bulundular. Ben fark ettim. Fark edince oraya fırladım, mani oldum. Muammer Güler’e kalkan oldum. O esnada Mahmut Tanal ve Engin Özkoç tarafından darp edildik. Bir kaç kişi daha vardı ama net olarak gördüğüm onlardı. Kafama bir şey vuruldu. Yüzüme yumruklar vuruldu. Yere düştüğümde de ayaklarıyla yüzüme vurdular. Ayak ve yumruk darbeleriyle kaşım yarıldı, şişti. Ben yerdeyken de vuruyorlardı. Arkadaşlarım orada yoktu. Ne olup bittiğini orada kimse görmedi. Zaten loş ve karanlık bir bölümdeydi. Orada kamera da yok zannedersem.”
“ŞIRNAK’TAN GELMEK İSTEYENLERE DİRENDİM”
Mehmet Emin Dindar, olayı duyup Şırnak’dan gelmek isteyen insanlara direndiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Bırakmadım kimse gelsin, ne aşiretim ne seçmenim ne akrabalarım. Sevdiklerimin buraya gelmesinden yana değilim. Israrla kabul etmedim. Meclis güç, gösteri yeri değildir. Demokrasi yeridir. Güç gösterisi yeri olarak görenler varsa defolsun, Meclis’i terk etsin. Gitsinler başka yerde güç gösterisinde bulunsunlar.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23