• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni Suriye Ordusu'na birlikte saldıracaklardı! YPG, İran destekli Esad artığı Rafizileri sattı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Yeni Suriye Ordusu'na birlikte saldıracaklardı! YPG, İran destekli Esad artığı Rafizileri sattı

Suriye’de PKK/YPG ile Siyasal Alevi Gruplar Arasında İhanet krizi yaşandı.

Suriye’de PKK/YPG ile Siyasal Alevi Gruplar Arasında İhanet krizi yaşandı.

Suriye’de PKK/YPG (SDG) terör örgütü ile Esad rejiminin kalıntısı olarak nitelendirilen Siyasal Alevi silahlı terörist gruplar arasında dikkat çekici bir gerilim yaşandı. İddialara göre, iki grup arasında Suriye Arap Ordusu’na karşı eş zamanlı saldırı düzenlenmesi konusunda bir anlaşma bulunuyordu. Ancak PKK/YPG’li teröristler, bu anlaşmaya uymayarak Siyasal Alevi grupları “başarısız kaderleriyle” yüz yüze bıraktı.

Edinilen bilgilere göre, PKK/YPG, devrilen Esad rejiminin kalıntıları ve İran destekli unsurlarla birlikte hareket etmeyi reddetti. Eski rejimin ve İran’ın planlamadaki başarısızlıkları, PKK/YPG’nin bu grupları terk etmesine neden oldu. Örgüt, Suriye ordusuyla temas hatlarında oluşan boşluklardan faydalanmayı ve hücrelerini Suriye devletinin kontrolündeki bölgelere taşımayı hedefliyordu.

Temizlik ve Kaos

Operasyonlar sonucunda, Siyasal Alevi kökenli silahlı gruplar etkisiz hale getirildi. PKK/YPG’nin Alevi gruplara “ihanet ettiği” ve onları yalnız bıraktığı belirtilirken, örgütün kendi planları da suya düştü.  Teröristlere karşı mücadele eden Suriye Ordusu'na bağlı bazı askerlerin sivillere yönelik şiddet ve infaz eylemlerine karşı Ordunun harekete geçmesi ve önünü kesmesi bekleniyor. Ordu sözcüsü bu tip durumlara müsaade etmeyeceklerini açıklamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yaman

İran devleti bu coğrafyaya Yahudiler tarafından islam Müslümanlar arasında fitne çıkarmak için kurulmuş olan bir siyonist uşağı yöneticilerin yönettiği yahudi oluşumu bir ülkedir...Nerde İran orda fitne

HİZİPSAVAR

chp denen ermeni partisi ne diyor suriyede aleviler tehlikede. neden dün suriyede tehlike yokmuydu ordan gelen garibanlara burda yapmadığınızı bırakmadınız şimdi aleviler dürziler nedne öenemli oldu. siz var ya siz size oy veren bu ülkede ben müslümanım diyorsa iyi düşünsün.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23