Yeni Suriye Ordusu'na birlikte saldıracaklardı! YPG, İran destekli Esad artığı Rafizileri sattı
Suriye’de PKK/YPG ile Siyasal Alevi Gruplar Arasında İhanet krizi yaşandı.
Suriye’de PKK/YPG ile Siyasal Alevi Gruplar Arasında İhanet krizi yaşandı.
Suriye’de PKK/YPG (SDG) terör örgütü ile Esad rejiminin kalıntısı olarak nitelendirilen Siyasal Alevi silahlı terörist gruplar arasında dikkat çekici bir gerilim yaşandı. İddialara göre, iki grup arasında Suriye Arap Ordusu’na karşı eş zamanlı saldırı düzenlenmesi konusunda bir anlaşma bulunuyordu. Ancak PKK/YPG’li teröristler, bu anlaşmaya uymayarak Siyasal Alevi grupları “başarısız kaderleriyle” yüz yüze bıraktı.
Edinilen bilgilere göre, PKK/YPG, devrilen Esad rejiminin kalıntıları ve İran destekli unsurlarla birlikte hareket etmeyi reddetti. Eski rejimin ve İran’ın planlamadaki başarısızlıkları, PKK/YPG’nin bu grupları terk etmesine neden oldu. Örgüt, Suriye ordusuyla temas hatlarında oluşan boşluklardan faydalanmayı ve hücrelerini Suriye devletinin kontrolündeki bölgelere taşımayı hedefliyordu.
Temizlik ve Kaos
Operasyonlar sonucunda, Siyasal Alevi kökenli silahlı gruplar etkisiz hale getirildi. PKK/YPG’nin Alevi gruplara “ihanet ettiği” ve onları yalnız bıraktığı belirtilirken, örgütün kendi planları da suya düştü. Teröristlere karşı mücadele eden Suriye Ordusu'na bağlı bazı askerlerin sivillere yönelik şiddet ve infaz eylemlerine karşı Ordunun harekete geçmesi ve önünü kesmesi bekleniyor. Ordu sözcüsü bu tip durumlara müsaade etmeyeceklerini açıklamıştı.