• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yasakçı müdire görevden alındı

Yeniakit Publisher
2013-09-08 23:00:00 - 2013-09-08 23:00:53
Yasakçı müdire görevden alındı

Akit’in “28 Şubat Sancaktepe’de” başlıklı haberi üzerine harekete geçen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü; Sancaktepe Yenidoğan Çok Programlı Lisesi’nde, öğrenci velilerinin, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) Hayatı Dersi’ni seçmesini engelleyen Okul Müdiresi Makbule Çiçek’i görevden alarak ilçe dışında bir okula öğretmen olarak atadı.

KENAN KIRAN / İSTANBUL
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sancaktepe Yenidoğan Çok Programlı Lisesi’nde 28 Şubat’ı hortlatmak isteyen Okul Müdiresi Makbule Çiçek’i görevden aldı.
OKUL MÜDÜRLÜĞÜ ALINDI,
ÖĞRETMEN OLARAK ATANDI
Sancaktepe Yenidoğan Çok Programlı Lisesi’nde, öğrenci velilerinin, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) Hayatı Dersi’ni seçmesini engelleyen Makbule Çiçek, okul müdürlüğü görevinden alınıp ilçe dışında bir okula öğretmen olarak atandı.
AKİT HABERİNİN ARDINDAN
SORUŞTURMA AÇILMIŞTI
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü; gazetemizin 22 Nisan 2013 tarihli “28 Şubat Sancaktepe’de” başlıklı haberinin ardından Makbule Çiçek hakkında soruşturma başlatmış, müfettişler öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrencilerle görüşmüştü. Soruşturmada Makbule Çiçek suçlu bulundu. Çiçek’in görevden alınması öğretmenler ve öğrenci velileri tarafından sevinçle karşılandı.
BAŞÖRTÜ YASAĞINI ELEŞTİREN
ÖĞRETMENLERE SORUŞTURMA!
Okul Müdiresi Makbule Çiçek, Sancaktepe Yenidoğan Çok Programlı Lisesi’nde yasakçılığıyla anılıyor.
Eğitim-Bir-Sen yurt genelinde 18 Mart’tan itibaren 12 Eylül darbe kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğini protesto amacıyla sivil itaatsizlik eylemi başlattı. Söz konusu eyleme destek amacıyla okulda bir grup erkek öğretmen kravatlarını takmamaya başladı.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Merve Bayrak ise başörtülü derslere girmeye başladı. Okul Müdiresi Makbule Çiçek, Merve Bayrak’ı odasına çağırdı ve Bayrak’a, “Sen şimdiye kadar çok beğendiğim bir öğretmendin. Artık değilsin!” şeklinde sözlerle tepki gösterdi.  Makbule Çiçek, eyleme katılan bütün öğretmenlere soruşturma açarak savunmalarını istedi.
KUR’AN-I KERİM YERİNE
ASTRONOMİYİ SEÇTİRDİ!
Sancaktepe Yenidoğan Çok Programlı Lisesi’nde hiçbir öğrencinin seçmediği gerekçesiyle Kur’an-ı Kerim ve Siyer dersleri okutulmuyor. Okul Müdiresi Makbule Çiçek’in,
Kayıt Komisyonu’nda görevli müdür yardımcıları ve öğretmenlere talimat vererek tüm öğrenci velilerine Astronomi, Bilgi Kuramı ve Proje gibi dersleri seçtirdiği öğrenildi. Velinin seçtiği gözüken formdaki derslerin öğretmenler tarafından işaretlendiği ve veliye okutulmadan imzalattırıldığı öğrenildi.
Okul Müdiresi Makbule Çiçek’in, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in (s.a.v) Hayatı derslerini okumak isteyen öğrenci velileri ve öğrencileri; “O zaman İmam Hatip Lisesine gidin” şeklinde sözlerle azarladığı öğrenildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23