• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uyanış Büyük Selçuklu Devleti Melikşah Buğra Gülsoy kimdir?

Yeniakit Publisher
2020-09-22 15:54:00 -

Uyanış Büyük Selçuklu Devleti dizisi, Diriliş Ertuğrul’dan sonra Türkiye sınırlarını aşıp dünyada izlenme rekorları kırmaya hazırlanıyor. TRT 1 ekranlarda yayınlanacak olan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Sultan I. Melikşah’ı kimin oynuyor? Sorusu merak edilmekte. Uyanış Büyük Selçuklu Devleti dizisinde Melikşah’ı Buğra Gülsoy oynayacak. Peki Buğra Gülsoy kimdir? Buğra Gülsoy nerelidir? Buğra Gülsoy kaç yaşındadır? Buğra Gülsoy hangi film ve dizilerde oynadı? İşte Buğra Gürsoy hayatı, biyografisi.

TRT 1’de yayınlanan fragmanıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi 28 Eylül Pazartesi günü izleyicisiyle buluşacak. Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin yayın saati 20.00 olarak açıklandı. TRT 1’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul ile tüm dünyaya Osmanlı Devleti’nin adaletini, İslam’a olan bağlılığını, devlete olan saygıyı, örf ve adetlere bağlılığının yanında devlete alan sadakati gösterildi. Türkiye’de reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisinden sonra TRT 1’de bu kez Büyük Selçuklu İmparatorluğu dönemini anlatan bir dizi yer alacak. Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde başrol oyuncusu olan Buğra Gülsoy, Melikşah’ı oynayacak. Peki Buğra Gülsoy kimdir? Buğra Gülsoy nerelidir? Buğra Gülsoy kaç yaşındadır? Buğra Gülsoy hangi film ve dizilerde oynadı?

Buğra Gülsoy kimdir?

Buğra Gülsoy, 22 Şubat 1982 tarihinde Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlayan Buğra Gülsoy, 2004 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin mimarlık bölümünden lisans diplomasını aldı. Üniversite dönemlerinde Kıbrıs Devlet Tiyatrosu’nda farklı kategorilerde oyunlarda boy gösteren Buğra Gülsoy, kısa film yönetmenliğine de imza atmıştır. Kıbrıs Film Derneğinin kurucuları arasında yer alan Buğra Gülsoy, Uluslararası Kıbrıs Kısa Fim Festivali'nin projenin tasarımcısı ve direktörüdür.

Buğra Gülsoy hangi filmlerde oynadı?

2008 yılında Kanal D’de yayınlanan “Hepimiz Birimiz İçin” adlı diziyle televizyon ekranlarına merhaba diyen Buğra Gülsoy, ATV ekranlarında yayınlanan Unutulmaz dizisinde Tolga rolünü oynadı.

Kanal D'de yayınlanan, “Kuzey Güney” isimli dizide Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolleri paylaşmış ve bu dizide Güney Tekinoğlu karakterini oynayan Buğra Gülsoy, daha sonra TRT 1'de yayınlanan “Eski Hikaye” adlı dizide başrol oyuncusu olarak karşımıza çıkmış ve bu dizide Mete karakterini oynamıştır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23