Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’ya fahri doktora unvanı vermeye hazırlanan Giresun Üniversitesi Senatosu’nun bu şekilde, haklarındaki birçok dosyayı ele alan ve karar verme makamında olan Danıştay’ın başındaki ismi etkilemeye çalıştığı iddia ediliyo
OSMAN YİĞİT / ANKARA
Rektörlük seçimlerinin iptali için Danıştay’a dava açılan Giresun Üniversitesi Rektörü bir kurnazlığa daha imza attı.
Giresun Üniversitesi Senatosu’nun Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’ya fahri doktora unvanı vereceği açıklandı. Senato toplantısında ancak oy çokluğuyla alınabilen kararın ardından tartışmalar da gecikmedi. Tartışmaların sebebi ise, Üniversite hakkındaki birçok dosyayı ele alan ve karar verme makamında olan Danıştay’ın Başkanı’na Üniversite’de ödül verilerek etkilenmeye çalışıldığı iddiası. Giresun Üniversitesi’yle ilgili son dava YÖK tarafından rektörlük seçimlerinin yenilenmesi talebiyle geçtiğimiz yıl Danıştay’da temyiz edilmişti.
YARGILANAN SENATO’DAN
ÖDÜL ALACAK MI?
Giresun Üniversitesi’nden fahri doktora alacağı belirtilen Danıştay Başkanı’nın bu davadan haberdar olmadığı belirtiliyor. Danıştay’a yılda 150 bini aşkın dosya geliyor. Danıştay Başkanı’nın bunları tek tek bilmesinin mümkün olmadığı kaydediliyor. Karakullukçu’nun yerel basın ve üniversite çevrelerinde başlayan bu tartışmanın ardından ödülü alıp almayacağı merak konusu oldu. Danıştay Başkanı’na fahri doktora töreninin düzenleneceği tarih ise yarın.
REKTÖRÜN KOLTUĞUNU
YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR
Giresun Üniversitesi yönetimi aleyhine devam eden ve Ergenekon Davası kapsamında gözaltına alınan eski rektörün yardımcısı yeni rektör Prof. Dr. Aygün Attar’ın koltuğunu yakından ilgilendirecek olan dava, 2010 yılında gerçekleştirilen ve birçok tartışmaya sebep olan rektörlük seçimlerinin iptali ve yeniden seçim yapılması talebiyle YÖK tarafından açıldı.