Televizyon izleyicisinin yüreği, çocuk yarışmacıya dayanmadı. Yarışma programlarını RTÜK’e şikayet eden vatandaşlar, çocukların bu programlara katılımını onaylamadığını bildirdi.
ANKARA- RTÜK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 1 Ocak-14 Mart 2013 tarihleri arasında ‘’4441178 RTÜK İletişim Merkezi’’, internet sitesi ve e-posta aracılığıyla kuruma toplam 22 bin 366 bildirim yapıldı. Bu bildirimlerin büyük çoğunluğu çocukların çeşili yarışmalarda kullanılması konusunda oldu.
İŞTE ŞİKÂYETLER
Vatandaşların, yarışma programlarına ilişkin RTÜK’e yaptığı şikayetlerden bazıları şöyle: “¥ Programda 7 yaş üzeri işareti uygulanıyor ama yayın içerisinde 3 yaşında çocuğu ekrana çıkartıyorlar. Şikayetçiyim.
¥ 7 yaş ve üzeri için uygundur şeklinde akıllı işaretle yayınlanan programda 7 yaş altındaki çocuklar yarışıyor. Lütfen gereken yapılsın şikayetçiyim.
¥ 3,5 yaşındaki bir çocuk gösteri yapıyor. Çocuğa maske taktırıldı. Korku ve şiddet içeren bir kliple dans ettirildi. Daha sonra Zaza diye bir parçaya geçildi. Ahlaka uymayan bir klipte oynattırıldı. Şikayetçiyim.
¥ 8-10 yaşlarındaki ilkokul öğrencisi seviyesindeki çocuklara yarışmacı olarak oryantal dans gösterisi yaptırdılar.’’