Türkiye’nin siber kalesi hizmete giriyor
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Emniyet, jandarma ve istihbarat görevlileri ile hacker’ların koordinasyon içinde çalışarak siber tehditleri algılayıp bertaraf edeceği Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkez’i (USOM) devreye alınıyor.
Siber saldırılara karşı alınan önlemlere yenisi ekleniyor. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkez’i (USOM) devreye alınıyor. Siber tehditlerin belirlenip bertaraf edileceği merkezde emniyet, jandarma ve istihbarat görevlileri ile hacker’lar koordinasyon içinde çalışacak.
USOM yetkililerince yerli yazılımlar kullanılacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) uzmanları tarafından geliştirilen ‘Avcı’, ‘Azad’ ve ‘Kasırga’ projeleri sayesinde zararlı yazılımlar saptanacak.
BTK binasının içerisinde yer alacak ve 7/24 aktif olacak USOM, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.